-->



8/kozmetik

15 Ağustos 2016 Pazartesi

35-36-37. Hafta veeeee Doğum Hikayem



34. Haftada tüm hazırlıkları tamamladığım için aslında şanslıydım , çünkü her hafta kontrole gitmeye başladım ve tansiyonlarım hafif hafif yükselme eğiliminde olmak ile birlikte ödemlerim artık alıp başını gidiyordu. Son haftalar uyku ne kelime , oturup kalkmak , yürümek canımı yakmaya başladı , çünkü ödemden bacaklarım inanılmaz gergindi. Görenlerin dudağı uçukluyor , çığlık atıyor ama bunun hastalıktan olduğunu düşünemeyip aaaaa ne çok kilo almışşsın diyerek alıştığım tepkileri duyuyordum.




Progestan kullananalar beni anlar, keza 0.hafta kontrolünde Dr.umun Yasemin ne yaptın sen dediğinde durumu anlamamış ve sonrasında rahimde açıklık olduğunu söylemiş işte benim kilo , ödem ,tansiyon hikayem aramıza hoş geldi o tarihten itibaren , hele yürüyüş de yasak ise ödem ve kilo kaçınılmaz oldu.37.hafta kontrolünde kendi Dr.um seyehate çıkacağı için sohbetimizde  bana ; beni beklersin daha herşey yolunda dedi , keza düğünümğz vardı yatta üstelik , düğün için bile izin almıştım malum 39.hafta biterkendi düğün , ya sancılanırsam diye konuşup planlar yaptık. 

Son hafta 6 kilo alınca bu inanılmaz rakam alarm durumuna geçirdi bizi , hemen idrarda protein bakıldı. Akabinde Dr.um izine çıktı. Ben sonucunu Dr.umun ekip arkadaşı şahaneeeeee olduğunu deneyimleyince anladığım Tansel Bey ile konuştuk 2 pozitif çıkınca sonuc. 24 saatlik idrarda protein istedi . Iyyyyyyyyyyy dedim ve başladım biriktirmeye çok fena. 19 Mayıs günü sonucum çıkacaktı. Hastaneyi aradım biyolog arkadaşıma sonucu sordum bana biraz yüksek size mail atacağım dedi ve mail attı . Maili açınca ben şoka uğradım tam anlamı ile şok. Protein değeri maks. 150 olması gerekirken (o bile çok tehlikeli) benim sonucum 3896 çıkmıştı. Hemen kadın doğum sorumlusu ve canım arkadaşım Tansel bey ile görüştüler ve beni sadece dinlenmemi hiç bir şey yapmamam konusunda uyarıp 20 Mayısta kontrole çağırdılar. Bebeğimin stres durumuna göre doğumuma karar verilecekti.

Sabah nedense canım kahvaltı yapmak istemedi , ehli-keyif çıktık evden saat 11 e doğru hastanedeydık. Yalnız bu arada Dr.um ve hemşirelerimiz tarafından defalarca aranmışım farkında değilim. Gayet sakin NST çekildi bebek stressizdi. 

Akşam evlilik yıl dönümümüz için plan yapmıştık eşimle.Hastaneden çıktıktan sonra yemeğe gidip eğlenecektik. Neyseeee NST sonucumuz ile Dr.umuzun yanına gittik , gayet rahattım ben malum bebek streste değildi. Dr.um bana şunları söyledi ;

Yaseminciğim , protein değerin çok yüksek ve tansiyonlarında yüksek seyrediyor bebeği riske atamayız , ayrıca sen de beyin krizi geçirebilir , epilepsi nöbeti geçirebilirsin bu yüzden bebeği almalıyız. Doğum yapmalıyız deyince ben başladım ağlamaya . Hazır değildi psikolojim ancak şunu biliyorum ki , her kim dr.un ısrarına rağmen beklemek istediyse kuzularını riske atarak kötü doğumlar yapmışlarıdır.

Peki dedim ve hemen doğumhane hazırlansın telefonları ardına , bagajda günler öncesinden hazır olan doğum çantalarımızı çıkarttık ve odamıza gittik. 




1.5 saat içinde doğuma alındım , en yakın arkadaşım ve eşim yanımda ben de innaılmaz bir heyecan. Tansiyonum 19 a kadar yükselmişti doğuma alındığım sırada. Sonrasında ise hissettiğim inanılmaz bir bulantıydı , eşim yanıma geldiğinde çok midem bulanıyor dediğimi ve anestezi hekimine kusmak istiyorum dediğim dün gibi. Geçecek Yasemin sabret dedi ve  dk içerisinde geçti. Tansiyonum düştüğü için yaşamışım o sevimsiz hissi. Sonra ne zaman başlayacaksınız dediğimde başlamışlar bile , hatta eşim geldiğinde bebeğin çıkmasına az kalmış. Biraz hareket ama beni rahatsız etmeyen hareketler veee ooooo ses.Yanıma verdiler minnaıkımı öptüm kokladım pepe gibi ağlıyordu. Bin şükür.

Sonra eşim çıktı , biz sohbet eşliğinde diğer işlemleri gerçekleştirdik , yani gerçekleştirdiler. Bebeğimi bebek odasına aldıklarında annem ve canım kuzum oradalarmış , Kuzum kardeşinin hediyesini sevinç ile kucaklarken , sonra sürekli ağladığı için minnak , neden ağlıyor , canımı acıyor diye düşünüp merhametli kuzum da ağlamaya başlamış. Herkes ayaklanmış kıyamam. 

Kuzumun kardeşi ile ilgili yaşadıkları , yaşadıklarımız sonraki postta.




Bu arada Epudural sezeryan oldum ve minnakım PREEKLEMPSİ olduğum için son haftalarda plesenta bebeğimi korumaya aldığından büyümemiş ancak oldukça sağlıklı doğdu. ÜSTELİK tam doğum esnasında mekonyumunu yapmış. Yanı bekleseydik minnakım kakasını yutacak ve korkunç bir süreç ile dünyaya gelecekti.

Bin şükür şuan çok iyiyiz , doğumum harika geçti , hamileliğim oldukça atraksiyonlu geçti ve şuan 2 aylık olduk. Düğüne bile gittik , güya karnımda olacaktı ama kucağımda düğüne geldi minnakım.

Doğum sonrası ağrılarım uzun sürmedi , evde de yatmadım yine yatamadım yani , süt süreci , süt atesi , yüksek tansiyon ile mücadelem sürdü. Onlar sonraki postta...

Hamileliğimde zehirlenme , domuz gribi , roza ca , rahimde açıklık , preeklempsi de oldum ya daha ne diyimç Başka birşey kalmadı yaşayacağım :) Bin şükür bitti. Her şeye rağmen hiç stres yapmadığım için sürecin keyfini çıkardım. Allahım her isteyene sağlık ile anne olmayı nasip etsin.

Bugünlük bu kadar..İşte benim doğum hikayem Kocaman sevgiler.....

NOT; Allahin bana sundugu 2.hayati yasiyorum ozet ile , yasamam ve kriz gecirmemem bir mucizeymis aslinda.... 



Share This
12 yorum:
  1. Maşallah, zorlu da olsa, mutlulukla kucağınıza aldığınızı görmek beni de çok sevindirdi. Bir önceki yorumumda cevabınızda belirtmişsiniz, meğer kuzucuk 2 aylık olmuş bile. Ne mutlu. Sağlıklı, hayırlı, mutlu, başarılı bir ömrü olsun. Size de çok geçmiş olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yaa ama çok tatlı çok minikkk güle güle büyüsün ne şanslı bir peri bu abisi bile kıyamamış ah canım kuzum ya:**

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun:)
    Güle güle, sağlıcakla büyütün bebeğinizi. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Canımmm günaydın eminim sen güne çoktan başlamışsındır:) süreç senin için çok zor olmuş çok geçmiş olsun hayırlı olsun minik kuzun rabbim sağlıkla büyütmeyi iyi insanlarla karşılaşmasını nasip etsin şansı bahtı açık olsun kuzularının.İlk resimde biraz hüzünlendim korkun bana kadar geçti bir kaç ay önce hastanede geçirdiğim kötü günler geldi aklıma neyseki geçti son kareleri görünce çok mutlu oldum canım kuzunda hiç ağlamasın kıyamam ona.Musmutlu olman dileğiyle canım sağlıkla büyüsün kuzuların kocaman öpüldünüz allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ttalım hıslerımı yansıtabıldıysem ne mutlu bana , zıyaretıne cok mutlu oldum canım

      Sil
  5. Zorlu bir hamilelik sureci gecirmissiniz. Ama dediginiz gibi gelmis gecmis isye ve kuzucuk sag salim kucaginiza gelmis onemli olan da bu sonuc... Rabbim saglikla sihhatle hayirli bir omur nasip etsin insallah kuzularimiza:)

    YanıtlaSil
  6. kucağına alınca herşeye değiyor gerçekten çok şükür sağlıklı ;)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben Nur
    Allah analı babalı büyütsün :)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa