-->



8/kozmetik

13 Aralık 2012 Perşembe

Cape Of Good Hope...

Yılın son haftaları hepimiz için inanılmaz yoğun geçiyordur eminim. Yıl sonu kapanışları , yeni yıl planları derken 2013 de gelecek ve umarım şanslarıyla gelir en sevdiğim 13 rakamı bize şans getirecek , ülkemiz huzur ülkesi olacak , inşallahhhhhh :))

Şimdi konumuza gelelim :) Fotoğraf çekilmeyi öyle çok seviyorum  ki , okul hayatımın her döneminde çantamda makinemle gezerdim bu yüzden binlerce fotoğraf vardır bana ait. Yalnız şu eski makineler ne güzeldi. Film biter bi koşu fotoğrafçıya verirsin tab etsin diye ve heyecanla beklersin , inşallah yanan yoktu diye de dua edersin. Tatilde en heyecanlı yerde poz verir öylece kalırsın ama film bitmiştir hemen koşar yeni film alırsın , sonra tab edilen fotoğrafları güzelce albüme dizer ve eve her gelen misafire ay hadi albüm bakalım dersin. Yapacak bir şey kalmayınca , misafirle konuşacak konu bulamayınca  :))))

Şimdi öylemi , burnum şöyle bir daha çek , ay üzerim böyle olmadı burdan da çek diye yüzlerce kare çekilirsin ama tab ettirmeye fırsat bulamazsın artık harici diskler bile yetmez depolamaya...

Bu postu bilgisayarımın hafızasını temizlemeye çalışırken açtığım bir dosyada bulduğum fotoğraflardan yapmak istedim. Öyle sevindim ki görünce , unutulduğuna da çok üzüldüm birde hala tab ettiremememize..

 Fotoğraflarla 2009 ; Güney Afrika'nın cenneti  Cape Town




Gider gitmez , Waterfornt ta bulunan Ocean Basket'te leziz mi leziz seafood tabağı sipariş edip en güzel yerde ,  komik rakamlara karnını doyuramazsan gezemezsin :))  Bu arada dünyanın en lezzetli ve en ucuz şarapları da Waterfront ta satılıyor bilginize :)) Ancak 400 yıllık tarlalara gidip şarapların tadına bakmak isterseniz  Stellenbosch Şarap Vadisine gitmeniz şahane olacaktır.


Victoria&Alfred Limanları ve  Waterfornt ;
Bir çok mağaza ve lokantaların bulunduğu , tiyatro gösterileri ve dans şovlarının sergilendiği limanlar...

Yine klasik pozum....

Bu kocamannnn deniz aslanını evcilleştirmiş olan karşısındaki kişi bu şekilde dans ettirerek para kazanıyor.
Minik aslan pek mutluydu ..

Limandan okyanus turu satın aldıkve penguenler adası , deniz aslanları adasını gördük . Birde Unesco'nun kültürel miras listesinde bulunan Nelson Mandelanın hapis yattığı hapishaneyi unutmamak lazım..











Gunguuuuuen ( kuzumun dilinde penguen .)
 Bunları görsen eminim yanlarına girmek için ağlardın bitaneciğim..
Böyle sevimlilik olamazzzzzzz.....



Tur bitip geri geldiğimizde bu şekilde karşılandık :))))

 Boulders Plajı  ; Deniz suyu 5-10 derece arasında yani en soğuk denizin bulunduğu bu plajda ihtiyacımızı karşılayacak hiç bir şey satılmamakta , dokusuna zarar vermemek adına yasaklanmış.
Cape Peninsula günlük turu aldığınızda , Cape Town'un en şahane yerlerini görme şansınız oldu. Bu okyanus gibi...
Karşımda fotoğraf çekmenin yasak olduğu saworoski cenneti ve müzesi var :)) Süper rakamlara harika takılar alabilirsiniz :))

Peninsula turu ile geldiğimiz bu harika nokta ...
Süper değil mi :)))

Coğrafya derslerinde ezberle ezberle ama hep unut enlem - boylam:)))


Afrikanın bittiği nokta en güneyi Atlas ve Hint Okyanusunun birleştiği yer ve önünde dev dalgalar la Ümit Burnu;
CAPE OF GOOD HOPE :) Önünde fotoğraf çektirmek şart :))

Kaleye çıkarken verilen bir mola :)))


Teleferikle veya yürüyerek çıkılan bu yer Good Hope Kalesi....1652 yılında yapılmaya başlanmış ve Hollanda'dan getirilen taşlarla 30 yılda tamamlanmıştır amacı bu harika yeri saldırılardan korumakmış... (Ümit burnunda neler oluyordu kim bilir )

Yorumsuz :)))

Fark ettikten sonra...

Masa Dağı ( Table Mountain ) ; bir masayı andıran görüntüsü olmasının yanı sıra sis olduğunda ki manzara müthişti , birde teleferikle çıkıp o manzarada yemek yemek tarifsiz...



Afrika deyince aklıma gelenle gittiğim zaman ki hayranlığım bambaşkaydı. 

Tüm güzel hayalleriniz gerçek olsun...

SEVGİLER...

Share This
72 yorum:
  1. Wow ! Bu posta hasta olmus olabilirim.. Kuzu oncesi Yaso ! :) Seni ve enerjik pozlarini gormek harika.. Ama Cape Town turu bir baska harika oldu ! Gitmem lazim biliyorum ama cooook uzun bir ucus.. hala hazir miyim bilmiyorum ama sunulan guzellikleri ve gorulecek yerleri dusundukce inanilmaz hevesleniyorum ! Supersin tatlim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzu oncesı bennn :))) lulummm o uuzn ucusu hıc anlamıyorsun merak etme :)) fılm ızler muzık dınlersın :))) hazırsın hazır sen sahanesın ben bılıyorum :))) cok tesekkurler canım

      Sil
  2. eski makineleri bende bir ayrı severim .. elle tutulur fotoğrafların yeri ayrı oluyor her zaman şimdi 4 kişi bir fotoğraf çektiriyorsun olmadı sil,biri kendini beğenmedi sil,gözüm kapalı çıktım sil :) 10 dk. poz vericem diye kasılıyorsun bütün doğallık gidiyor ........resimler süpermiş ama capetown müthiş gözüküyor tabi sende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendeee nasıl guzeldı degılmıı :))) sımdııı :((( neyseeeee ne yapalım ayak uyduruyoruz hemde hıc anlamadan :))) cok tesekkurler ve sevgıler canım

      Sil
  3. ya ne keyifli bi gezi olmuş bu yasooooom:) afrikaya gidene kadar bissürü yer var diye aklından geciren ben, şimdi bu fotografları görüp memnuniyetini duyunca bi "acaba?" dedim:) gitmek lazım, görmek lazım, yapcak çok şey lazım, kıyamet kopmassa hepsini yapmak lazım heheehhe:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahhaha mınıkkusum komık sekerım serbetım :) gormek ıstedıgın heryerı gormenı cokkk ısterım herkes gezsın ohh mıs :))) afrıka için bende oyle dusunuyordum ama gorunce ooo yooo :)

      Sil
  4. ayy harika canım valla resimlerde güzel sende güzelsin kokoşumm:)) gezmek çok güzel birşey keşek herkes gezebilse bende bayılıyorum gezmelere:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım harika bir gezi olmuştur eminim... benim de çok merak ettiğim yerlerden biri.. İnşallah fırsat bulup biz de gideriz ... sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alevcım ınsallah gıdersınız :))) sevgıler canım

      Sil
  6. resimler bir harika bayıldım

    YanıtlaSil
  7. Ben en çok penguenli kısmına bayıldım, çok tatlılar:)

    YanıtlaSil
  8. Ayyy gunguennnlere bayıldım canım bennn :))

    YanıtlaSil
  9. ruj sürerkenki halin çok sevimli olmuş :) canım benim de çok gitmek istediğim yerlerden birisidir. eski fotolar güzeldi ama bazen de bütün pozlar yanardı orası da kötü hali :) ama beklemesi heyecanı güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler tugbcımmmm :) evet yanması cok kotuuu :(( ay ne uzulurduk :))

      Sil
  10. Sen dünya turuna falan mı çıktın ben çok şeymi kaçırdım?
    Resimler yine çok güzel. Evet neydi o ya eski makineler. Resimler bir gelirdi ne çıkarsa bahtıma misali gözler kapalı ağız burun kaymış ama insan onları bile özlüyor dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canımmmm bu fotolar 2009 :))) cok tesekkur ederımmmmm

      Sil
  11. aa neseli ayaklarr :D

    benim kuzular penguenlere oyle diyor :D

    muhtesem kokosss`um benim super bir post olmus her zamanki gibi ellerine saglik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hshhahhah neselı ayaklar ay sahaneısn sen :))))) cok tesekkurler canım

      Sil
  12. aman o makineler neydi fotolar hep çirkindi:( ama tabi hepsi basılıyordu şimdi nerede :((
    sen dünyayı gezdin mi ya bu ne kıskandım bak:))
    ama ben uçağa binemiyorum ki:((((
    öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aylıncımmm sana cozum ıcıyorsun bır uyku ılacı tamamdır :))) haha :)) yaaaa emın ol yolardan daha guvenlı :)

      Sil
  13. çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler. hele ki geçmişi hatırlamak eski makineler tab ettirdikten sonra aaaa çok kötü olmuş keşke bir tane daha çekseydikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle oyle keskeler ve tab ettırememeler :))) sevgıler

      Sil
  14. şahane yerler.. bayıldım fotoğraflara.. süper süper süper.. benim içinde gez, gör, kokla canım..

    YanıtlaSil
  15. ne muhteşem bir gezi olmuş görmek istediğim yerlerden biri de burası benim bakalım işallah gerçekleşir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audrey cım ınsallah gerceklesrrrrrr cok tesekkur ederımm

      Sil
  16. o kadar doğru ki Yaso,yani filmli makinaları özlemiyorum ama o tab etme olayını unutmamı şiddetle kınıyorum,her seferinde,tab etmek için fotoğraf seçiyorum ama o seçtiğim fotoğrafları bi türlü bastırmış değilim,bi de gidip sürekli çerçeve alıyorum,hepsinin içi boş,fotoğraf bekliyor :)
    Cape town! ölmeden görmek istediğim yerlerden biri :)
    çok pozitif,çok güzelsin Yaso'mm ve sen güzel kadın hiç yaşlanmıyosun,ne güzel!yaşsız kadın seviyorum seni! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yassız kadın hahhaha ne tatlısın fıdom sen cok yasaaaa..yaslandım ama baksana :)) cape town umnarım gıdersınız cok sahane bır yer gercekten...yalnız bos cerceve konusunda hepımız aynıyız sanırm ne yazık kı :((

      Sil
  17. Canımm, ne güzel yerlere gitmişsiniz.. Bir çok insanın hayali Cape Town.. Gezmenizi takdir ediyorum.. Çok iyisiniz bu konuda karı koca ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler canımmmmm :))) bırazcık gezme hastasıyız sanırm :)) umarım sızde gıdersınız her ıstedıgınız yere..

      Sil
  18. çok farklı bir gezi olmuş sanki bu seferki! çok değişik şeyler keşfedilmiş görülmüş, penguenler ve deniz aslanları da en eğlenceli taraflarından olmuş galiba:))) Görmeye gezmeye değer görünüyor! Siz yine çok tatlısınız:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler guzel yorumun ıcın..gezmeye keısnlıkle deger:)

      Sil
  19. CANIM MASA DAĞINA BAYILDIM....RESİMLERDE SÜPER.... NOSTALJİ OLMUŞ SENİNKİ

    YanıtlaSil
  20. Kıskanıyorum giden var gidemeyen var.Sen çalışmıyor musun hem ne diye gezip duruyorsun.:))))Şaka bir yana sayende gitmiş kadar oluyorum.Benim için hayal çünkü buralara gitmek.Ama bebelerimi büyütüp akli selim yaşlarına getirdiğimde ilk işim gezmek olacak.Bizim yerimizede gezin ve bol bol fotoğraflar çektirin.Bu arada dikkatimi çekti trençkotun çok güzelmiş nereden aldığını söylede bir güzellik yap :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel annne bu gezi 2009 a ait :)))) Trenchımı bershkadan almıstım :)))ınsallah kuzuların buyur ve mıs gıbı gezersın :)) kocaman sevgıler

      Sil
  21. baba bu ne yaaaaaaa...........
    o yemek tabağıda neydi öyle açııımmmmm...2 gün önce 1 saat spor yaptım inan o resimlerdeki penguenleri aratmıyor yürüyüşüm sonra buraya bir geliyorum oohhhhh gezilmiş yenilmiş içilmiş :(( fesatlandım haberin ola..
    hıı bu arada sanada uğurlu sayım 13 bu yıl uğur getirsin tatlışım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsallah canımmm hepımıze ugur getrsın :))

      Sil
  22. Canım iyiki bilgisayarında fotoğrafları bulmuş ve paylaşmışsın. ne kadar güzel yerlermiş, penguenler adasına bayıldım. çook tatlılaaar

    YanıtlaSil
  23. Ahhh iste cok gitmek istedigim bir baska yer daha, ne guzel gezmissiniz, pozlar da ayni sirinlikte cidden : ) 3 sene ne cabuk gecmis dimi, ben de resimler konusunda ayni seyi dusunuyorum. Yarin sana email aticam canim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaaaaa ne guzel umaırm ıstedıgın zaman gıdersınız bayılacagından suphem yok :))) evet 3 sene ne kadar hızlı gecmıs degıl mı :(( maılını beklıyorum lılacım sevgıler

      Sil
  24. Hayran kaldım,harkulade bir gezi olmuştur hiç şühem yok sende okadar tatlı görünüyorsunki beyazlar içersinde fotoğraflar şahane nice keyifli gezmeler diliyorum

    YanıtlaSil
  25. biraz fazla kıskanmış olabilirim

    YanıtlaSil
  26. http://hosvakitt.blogspot.com/2012/12/seninle-sonsuza.html

    sonsuzluk resmi isteyenler yorum yapsın :)

    YanıtlaSil
  27. Kombinlerine bayildim yine , cok zevklisin sen kesinlikle kokos degil !! Ozellikle mavili cantana takildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmm cok tesekkur ederımmm :)) cantamı bende cok sevıyordum cok degerlıydı ama zaman ıste :)))

      Sil
  28. kuzu öncesi gezilerden sanırım :) ayrıca cape town hakikaten çok güzelmiş, bende hep farklı hayal ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evettttt 2009 :)) sen de benım gıbı dusunmussun demek kı :)

      Sil
  29. yasemincim sayende nereleri gördüm nereleri öğrendim.çok güzel olmuş bu post bayıldım resimlere doyamadım tekrar tekrar baktım.sende her zamanki gibi çıtırsın.öpüyorum seni çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacım cok ıncesın ve guzel yorumun ıcın cokcokcok tesekkur ederımm

      Sil
  30. Guney Afrika! 'Gidecegim oraya bi gun' dediklerimden. Ama 'no hope' simdilik:/
    Ve sanirim bu bloglarda gordugum ilk Guney Afrika gezisi; bayilasi!
    Sempatik guzelim benim, operim seni bu gaz veren, sahane gezi icin;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sırınemmmm ınsallah gıdersın ve emınım bayılacaksın oyle sahaane kı :) Cok tesekkurler yorumun ıcn..

      Sil
  31. Canım ne güzel bir gezi bu ben de çok merak ediyorum güney afrika'yı.Pozlar süper her zamanki gibi,sen de beyazlar içinde çok güzelsin,trencini çok beğendim,öpüyorummmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcımmm cok tesekkkur ederımmm cok ıncesın..

      Sil
  32. 2008'de gitmiştim, Ocak ayında. Sıcacıktı oralar. Fotoğraflarına bakınca aynı yerlerde poz vermişiz :)
    Ocean Basket ne müthiş bir restoran di mi? Hem ucuz hem leziz :) Otabaktan almış ama bitirememiştim hele sarımsak sosu :)
    Ya özlemişim oraları :) Benim de post yapasım geldi şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N ekadar guzellll :)) Ocean basket sahane her gun yemıs ve bıkmamıstım olsa da yesem suan :))) ccok tesekkurlerrrrrr

      Sil
  33. cok gıtmek ıstedıgım bır turlu bızımkılerın gondermedıgı bır yer guney afrıka, mukemmel resımlerıni gordum ya durmam tanzanya ya aldıgım bılet gıbı orayada gıderım :)

    YanıtlaSil
  34. Günaydın,
    Sayende gittiğin yerlere gitmiş kadar oluyorum... Kıskanmamak elde değil aslında ama hazırladığın postlar süper.. Bu kadar seyehat ederek evine, işine, kendine, çocuğuna, eşine de nasıl yetebiliyorsun merak ediyorum ama sen düzeni kurmuşsun görünen o ki...
    Ben takipte kalmaya devam edeceğim..

    Sessiz takipçin Nurcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) cok utandırdın benı ayrıca da cok mutlu ettın..he rzmana beklerım..sevgıler guzel dusunceleırn ıcın de cok tesekkur edeırm

      Sil
  35. ne güzel yerler yahu kuzu öncesi gezmeler de şahane bayıldım bayıldım :)

    YanıtlaSil
  36. Canım arkadaşım mimin var ben de:)
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  37. oyyyy tatlı penguenler:) Bende çok gitmek istiyorum Capetown'a :)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa