-->



8/kozmetik

10 Haziran 2016 Cuma

26-27-28-29. Haftalar / Progestan mı ?


26. haftaya girdiğimiz gün minnakımın adına artık karar verdik ve çok mutlu oldum bayıldığımız isime karra verinde sonrasında da karaoke bara gitmiş hoplamış , zıplamış , arada kuzuyu kucağıma almış , koşturmuş ve pire gibi hareket ettiğim günlerin son anları olduğunu bilmeden Pazartesi Dr. muayinesine gittiğimde Dr.um uzun uzun baktı ultrasona inceledi , ölçtü , biçti , bir şey mi oldu diye sorduğumda , ne yaptın sen ağır birşey mi yaptın deyince , ben şok oldum , eşimin gözleri yerinden fırladı. Rahimde açıklık oluşmuştu. Bu saatten sonra yürümem egzersiz yapmam yasaklandı. Ağır kaldırmam , eğilmem kalkmam , tek yapmam gereken şey kısa mesafe yürümek , yatıp dinlenmekti. Bu arada benim bir kaç gecedir rahimde ağrılarım olmuş ama önemsememiştim normal düşünüp , Dr.um bunu duyunca bana ; doğuma mı gelmek istiyorsun bu belirtiler çok önemli demesin mi işte o andan itibaren farklı bir sürece girdiğimi anladım . 


Keza bu hamileliğimde grip oldum , zehirlendim başıma gelmeyen kalmadı , sonra  elimi ayağımı her yerden çekme kararı aldım. Sosyal medya dahil , sadece yatıp dinlenecektim.

Dr.um bir daha ağrın olur ise haber ver mutlaka dedi , çünkü kendisi rapor vermek istedi ama ben istemedim işlerimi yorulmadan halledeceğim diye. Yalnız aynı gün tam 3 kez şiddetli ağrım olunca Dr.um hemen 1 hafta rapor verdi ve günde 3 kez progestan kullanmaya başladım. 

1 hafta boyunva sadece yattım , ihtiyaçlarım haricinde kalkmadım ve 1 hafta sonunda kontrole gittiğim de açıklığın daha iyi olduğunu sösyledi Dr.um hatta raporu uzatacağını da söyledi . Yalnız benim 6 ay öncesinden aldığım senelik iznim ve tatil planım olduğu için rapor alırsam durumu kötüye kullanmış olacağımı düşündüğüm için senelik iznime devam ettim ve Dr.uma tatile gidip gidemeyeceğimi sordum bana aynen şu cevabı verdi . Ben sana zaten rapor verecektim , tatilde sadece  dinlenecek ve yorulmayacaksan tatile git çünkü evde de olsan aynı süreci yaşayacaksın dedi ve bana depo iğne yaptırdı rahimin kalınlaşması için.

27. Haftada Maritus'a gitmeyi planlamıştık ve Dr.umun izni ile tatile çıktık. Yalnız ne yürüdüm ne yüzdüm hareket kısıtlaması olduğu için kısa mesafe yürüyüp su içinde oturdum ve işte ödemlerim başladı.

Başka bir postta Maritusu anlatacağım. Ödemlerim 4 pozitifti o kadar çok. Sürekli testletim yapıldı ama bir şey çıkmadı ve ben hızla kilo almaya başladım. Keza doğumdan sonra anladım ki kilo değil su tutmuş vücudum zaten yüzüm gçzüm elim ayağım imdattttt diye bağırıyordu son aylarda. Neyse bu konu sonra.


28 ve 29. haftalar çok su içme , ödem olma haftalık Dr. kontrolleri hızlıca şişme yürümeme  halleri ile geçti , iş yerinde de izine çıkacağım için her gün eğitim ve planlamalarım mevcut olduğu için zaman hızla geçti . Moralimi hiç bozmadım çünkü en öenmli şey sağlık diye dua ettim hep.

Progestan kullanmaya devam ettim ve dozunu yavaş yavaş azalttık rahim iyi göründüğü için. Benim tek sıkıntım fazla aktif olan hayaım yürümeme , asansör ve ev arasında geçmesiydi. Geziler bile oturmalı , yemekler yürümemeli oldu. Aktivite sıfır . En kötüsü bu oldu. 

Minnaıkın sağlığı yerindeydi şükürler olsun , kuzum kardeşini benimsemiş , her gün kardeşinin ona ne hediye getireceğini soruyordu . Anladık ki amaç hediye hahahahhaha :))

İşte bu kadar , ilk hamileliğim ile ilgisi olmayan bu hamilelik sürecim oldukça heyecanlıydı :)

Şimdilik bu kadar minnak uyandı , fena minnak. Kocaman sevgiler.....


Share This
7 yorum:
  1. Çok geçmiş olsun, inşallah o açıklık tamamen kapanacaktır. Allah yardımcınız olsun. Annesi iyi hissetsin de, kuzucuk iyidir içeride.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur edıyorum , doğum yaptım her sey yolunda , Yürekten sevgıler

      Sil
  2. Sayfanızı bugün keşfettim çok tatlı hamilesiniz :) maşallah.... Sayfanızı takibe aldım bende sizi sayfama beklerim sevgiler :) http://muallimeolankiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur edıyoeum , gelecegım zıyarete sevgıler

      Sil
  3. geçmiş olsun canım zor zamanlar atlatmışsın progestan insanda baş dönmesi de çok yapıyor biliyorum..
    her hamilelik birbirinin aynısı olmuyor demek ki..
    sıhhatli günler diliyorum, ismi de çok güzel maşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Sağlıklı kucağınıza küçüğümüzü almanız dileğiyle.:)

    YanıtlaSil
  5. çok yaratıcı bir çalışma.Hamilelik yakışmış..

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa