-->



8/kozmetik

7 Haziran 2016 Salı

Islak Mendil Nasıl Yapılır ?

Biliyorsunuzdur , süprissssss bir şekilde minnakımız aramıza katıldı , doğum ve hafta hafta hamilelik ile ilgili yazacak çok şey var aslında. Ama o konular sonraya kalsın , uykusuz geceler de onları da yazabilirim vakit bulur isem. 


Islak mendiller ile ilgili o kadar çok şey çıktı ki en güvenilir markalar dışında olanlara el süremez olduk . Teyzem ile bir sohbetimiz sırasında mendilleri kendin yapabilirsin deyince hemen başladım acaba nasıl diye araştırmaya , sonra  uyguladım ve çok memnunum. Dışarı çıkarken hazır paket taşıyabiliriz kocaman kapları taşıyamaz isek ama evde bu yöntem hem pratik , hem güvenilir hem sağlıklı. 

Öyleyse  başlıyorum anlatmaya ; 

Malzemeler 

  • 1 adet kağıt  mutfak havlusu
  • 250 ml kaynatılmış , ılımış su (alabildiğince )
  • 1 adet havlunun sığacağı kadar  kap / kavanoz
  • 1/4 çay bardağı saf zeytin yağı veya badem yağı veya hindistan cevizi yağı ( cildi besleyip nemlendirdiği için ben zeytinyağını tercih ettim.
  • 1 tatlı kaşığı bebek şampuanı (tercihen )


 Kağıt havlu ortadan 2 ye kesilir ve şekildeki gibi kavanoza yerleştirilir. 



Su ve zeytin yağı karıştırılır ve ıslatılacak  kağıt havlu şekildeki gibi açıla açıla her tarafı ıslatılır en son ortasına ve üzerine kalan miktar dökülür.




Her tarafı ıslanan kağıt havlunun ortası tutularak çekilir ve ortasında ki kağıt havlunun başlangıç kısmı tutulup çekilir.



Sağlıklı kağıt havlumuz hazır , bebişlerimizin cildi o kadar hassas ki evde bu yöntem ile pamuk ciltlerini hem besleyip hem temizlemiş olacağız.




Evetttt işte bu kadar basit . Güle güle kullanalım. Kocaman sevgiler



Share This
1 yorum:
  1. güzel bir yöntem... yeni doğan döneminde çok dikkatli olmak gerekiyor, sevgiler <3

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa