-->



8/kozmetik

14 Nisan 2016 Perşembe

Beyaz Çikolatalı Nefis Kek / En Kolay Kek

Son zamanlarda görüntüsü iştah açan vereceğim tarifteki kekin videoları sosyal medyada gezince , neymiş bu enfes kek diye merak edip izledim videoyu. Ve hemen malzemeleri toparlayıp yaptım keki. Ben beyaz çikolata çok sevmem , ancak eşim bayılır. Sonuç şu oldu , yummyy harika :) Tarifte 1-2 değişiklik yaptım , tadı için . Videoda bahsedilen peynirden bulamayıp labne koyduğum için , karışıma 1 çay bardağı pudra şekeri ekledim , damak zevkiniz ile orantılı. Labnenin tadı  çikolatanın üzerine geçmesin diye yaptım bunu. Keza üzerine de pudra şekeri dökmek gerekirdi ama ben unuttum :) Öyleyse geçiyorum tarife.. Deneyen herkese afiyet olsun...



Malzemeler : 


  • 3 yumurta 
  • 160 gr. beyaz çikolata
  • 1 paket labne (250gr)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri...
  • Kabartma tozu ( ben katmadım kabarmadı :) ) 

Beyaz çikolataları benmari usulu erittikten sonra  , labne ile karıştırıyoruz.Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz ve labneli , çikolatalı karışıma yumurtanın sarısını  ekliyoruz. Yumurtanın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıyoruz  ,  içine şekeri ilave edip  çırpmaya devam ediyoruz. En son tüm karışımı birleştirip çırpıyoruz. 

Fırını 250 dereceye önceden ısıtıyoruz , hazırladığımız karışımı  , kare veya yuvarlak kalıba koyuyoruz , kalıba dilerseniz yağlı kağıt serebilir veya kalıbı hafifçe yağlayabilirsiniz. Karışımı kalıba döküyoruz , fırın tepsisine su döküp , içine kek kalıbımızı koyuyıuruz ve önce 250 derecede 15 dk , sonra 180 derecede 10 dakika pişirip fırını kapatıp 10 dk. daha bekletiyoruz. 

Fırından kekimizi alıppppp servis ediyoruz , dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun , sevgiler..



Share This
4 yorum:
  1. Beyaz çikolataya bayılırım ellerine sağlık nefis görünüyor ♥

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık.İçinde çikolata varsa güzeldir kesin :)

    YanıtlaSil
  3. ımmmm deneyelim ozaman :) beyaz çikolata candır

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş tarif deneyeceğim bunu .-)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa