-->



8/kozmetik

9 Mayıs 2016 Pazartesi

23-24-25 . Haftalar ve Şeker Yükleme Testi

Her şey şahane gidiyor , bulantılar bitmiş , testler güzel geçmiş , kilolar muhteşem alınıyor :)) Kilo meselesi aynen şu şekilde gelişiyor , metabolizmanız o kadar yavaşlıyor ki ne yerseniz depo ediliyor :) Kuzu sizden besleniyor , sizin sürekli uykunuz geliyor , bir nevi kuluçka halinde olduğunuzu düşünün. Beslenme ile ilgili post yapacağım hazır doğum iznine çıkmışken ne yazsam kardır ancak vakit buna da yetişmiyor.

Şeker yükleme testi nedir ? Şeker yükleme testi yaptırmalı mıyım?Şeker yükleme testi ?

23.24. hafta şeker yükleme testleri ve soru işaretleri ile geçti. Aslında mantıken ben aşırı tatlı sever biri olarak yaptıracağım yükleme zaten günlük aldığım şeker kadar. Yani hiç mi bir bardak çay ile tatlı yemiyoruz , işte aynı gramajlar . Ancak Karatay öyle şeyler söylüyor ki hepimizin kafası allak bullak oluyor. Yalnız hiç bir Kadın Doğumcunun bu durumu desteklememesi de değişik bir durum. 

Kendi doktorum son çalışmaları takip eder ve inanılmaz rahat bir insandır , en panik , en endişelenen hasta bile rahatlar. Bayılıyorum bu özelliğine keza ilk doktorum da öyleydi. Şanslıyım ben . Nerede kalmıştım , doktorum bu testin önemli olduğunu yapılan çalışmalar ile gösterip , bu hafta da saptanan şeker organ gelişimi tamamlanan bebek açısından , bu haftadan itibaren önemlidir. Eğer çıkar ise diyetimize dikkat edip hamileliğimizi bu şekilde tamamlayacağız dedi. Ayrıca yapılan o kadar çok çalışma var ki ikna olmamanız zor :)  Yapı olarak hamilelikte pipirikli olmasam da kuzu olunca pipiriklerin hası olduğum doğru. Umarım bu kez aynı şeyi yaşamayız ailece. Lohusalık mı omg :)))


Yüklemem 75 mg.lık ile yapılacaktı , fazla tatlı tükettiğim için 50 gr.lık yükleme yapıp sonrasında aynı süreği 1 ve 2. saat olarak beklemeyelim diye doktorum 75 gr. lık yükleme yaptırdı. Artık şekeri suda eritip , boğazınızı yakan yükleme testelerine son verilmiş , elmalı gazoz içer gibi bir kutu içeceği aldım ve 1 - 2. saatlik değerlerime bakıldı , Nefis çıktı sonuç Şükür dedim.


Keza bebeğim için besleniyorum , kötü şey nasıl yerim diyen anneler size sesleniyorum , etrafınıza enerjinizi negatif yaymayınız , keza kuzuların öyle bir koruma kalkanı var ki aldığımız 15 kilo dedğiniz gibi olsaydı kuzu da olurdu. Kuzularımız için sağlıklı beslenip , benim gibi tatlı severler tatlı yemeye devam ediyorlardır. Bu istek bambaşka. Sürekli yineliyorum prensesliğin tadını çıkarın , kilo ile her gün başınızı ağrıtıp tartılıp durmayın. İnanın bana eğer sonrasında kilonuz kalırsa metabolizmanız hala yavaş ve siz sürekli yiyip içip oturuyorsunuz demektir. Biraz da bizim elimizde bu süreç . Ancak dediğimi unutmayın , her anne kuzusunuz sizden daha iyi düşünür, kimse bile bile zehirler mi. Öyle olsaydı eski beslenmelere bir bakın , bir de kendi sağlığınıza...


Benim bu haftalarım aynen bu şekilde geçmiş olup , sürekli dans ettiğim , koşturduğum , hop hop oynadığım kuzumu taşıdığım gerçeği ile 26. hafta da yüzleşecek olduğum durum ile beni karşılayacaktır.

Şimdilik bu kadar. Aklınıza ne takılır ise nacizane buradayım ve tüm sosyal medya hesaplarım kuzununannesi dir. Unutmadan en çok snap teyim :)) Sevgiler 

Bu arada kuzum nasıl derseniz , alıştı ancak sorgulamalar devam ediyor :)
Share This
3 yorum:
  1. ben aldığım 17 kiloyu 1.5 ayda vermiştim :-)) metabolizma öyle bir çalışıyor ki doğum sonrası vermemek mümkün değil..o yüzden abartmadan istediğini ye bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keısnlıkle canım benım ılkınde de oyle olmaustu .

      Sil
  2. şeker yüklemesi konusu hakikaten insanın kafasında soru işaretleri bırakıyor,
    kilo mevzusu ise zamanla geçiyor :)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa