-->



8/kozmetik

24 Aralık 2015 Perşembe

Yılbaşı Kurabiyesi

Hafta sonu bulantılarım hafifleyince nasıl bir mutluluk ile mutfağa girdiğimi hatırlamıyorum , ancak günün sonunda eşimden duyduğum ;" bugün sürekli yedik " cümlesi sabahtan akşama kadar mutfaktan çıkmadığımı hatırlattı. 


Eldiven takma isteği ve o elle bir şey yapamama :)))


Uyku hali , grip ve bulantı 3lü biraz peşimi bırakınca kuzum ile kurabiye yapmak istedim .Keza kalıp kurabiye ilk kez yapacağım için oldukça heyecanla girdim mutfağa ; ne güzel duyguymuş bulantısız mutfak . 

Kuzum ile birlikte , hatta sadece hamurunu benim yaptığım , açmasından kalıp çıkartmasına kadar kuzumun yaptığı kurabiyeler oldukça leziz oldu. Benim için en güzeli , kuzumun yanımdan ayrılmadan heyecan ile kurabiyelerinin pişmesini beklemesiydi. 

Hepsi kuzumdan ......

Öyleyse tarife geçiyorum ve ekliyorum , bu kurabiye tarifi favorim oldu. Bu arada şunu fark ettim bu sene neredeyse hiç tarif verememişim :((( Yeni bir yıla güzel başlangıç olsun bu tarif öyleyse...

Deneyecek olanlara kolay gelsin , sevgiler..... 


 Kuzumun ellerinden :)))))

Kurabiye tarifi malzemeler ; 

  • 150 gr tereyağ 
  •  1 su bardağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya veya vanilya özü 
  • 500 gr un (2,5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  •  1/4 çay kaşığı tuz  (1 fiske tuz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (Azaltabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerini süslemek için dilerseniz çikolata eritebileceğiniz gibi , organik gıda boyası veya hazır grazül kullanabilirsiniz. Ben bir kaç tabesini kuzum keyif alsın diye süslettim ve kalanlarını sade bıraktım.

Gıda boyası kullanacaksanız :
  • Gıda boyası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay bardağı süt ( kıvamını sütü azar azar dökerek yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz)





Kurabiye yapımı : 

Tereyağ ve şekeri pütürsüz hale gelene kadar karıştırdıktan sonra yumurta ve vanilyayı ekliyoruz. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek , tuz, tarçını da ekleyip elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Hamur kıvamlı olduktan sonra minik toplar halinde elimize alıp , oklava ile 1,5 - 2cm olacak kadar kalınlıkta açıyoruz ve kalıplarımız ile şekil verip , yağlı kağıt üzerine dizip önceden 200 dereceye ısınmış fırında tam 10 dk. pişirip alıyoruz. Bu hamur yumuşak olmadı diye düşünüp fırında uzun süre tutmayınız. Fırında uzun süre kalır ise oldukça kıtır olacaktır. Dışarı çıkardığınızda kendi katı hale gelecek tadı nefis olacak :) 

Üzerini süslemek için :

Pudra şekeri , bal ,  süt ve gıda boyasını (1/2 tatlı kaşığı) ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıyoruz ve spatula ya da fırça ile kurabiyelerin üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz . 

AFİYET OLSUN....


Yorumsuz :))))))



Share This
2 yorum:
  1. Haftanın son gününden merhaba yaşasın haftasonu geldi yuppiiii:)))) hayırlı cumalar canım.Bence kuzunun elinin değdiği herşey şahane olur resimde nede mutlu görünüyor usta ahçılara taş çıkartır :) ellerine sağlık olsun sizlerede afiyet bel şeker olsun mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  2. maşallah güzelliğe bak sen , büyümüş annesiyle kurabiye yapıyor... bende istiyorummm

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa