-->



8/kozmetik

24 Aralık 2016 Cumartesi

EK GIDA



Evetttt işte beklenen gün geldi , ek gıdaya geçeceğiz , geçiyoruz derken 1 aydır ek gıda ile yaşıyoruz. Adı üzerinde ek gıda , asıl beslenmemiz hala süt :) Çünkü ek gıda ile doymuyoruz . Doymak istemiyoruz eeee sonuçta ek gıda hahahhaha :))  Not : Balık , et ve bal alaerji riski ve sindirim zorluğu sebebiyle sonraki aylarda başyacağız. Et sularına ve kıymaya 7.aydan itibaren :)

Bu süreçte daha önce bir çok arkadaşıma beslenme tarifleri vermiştim gerçi şuan hepsinin burnu kaf dağında ve beni unuttular güya ama neyseeeeeeeeeee :))) Çok gülüyorum sosyal medya popülerlerinin çok afedersiniz ama arkasından konuşup yüzüne pohpoh yapanlara.. Ayyy konu karışmasın şimdi gıybet başka zamana..

ÖNCELİKLE ; burada yazdıklarım nacizane deneyimlerimdir , bir sağlık profosyoneli olarak bir çok konuda eğitim almış olsam da ahkam kesmek haddime düşmez. Nacizane deneyimlerim ve tavsiyelerimdir.

Ek gıdaya geçerken başlayacağınız ilk tat asla tatlı olmamalı , yani meyve ile başlarsanız sonra sebze yedirmekte zorlanırsınız , tuz koyarsanız azaltamazsınız , şekere alıştırırsanız bıraktıramazsınız. 
O zaman neymiş önce meyve ile başlamak yok. Şimdi ama benim doktorum dedi ki ama benim doktorum elma ile başlattı sen doktordan daha mı iyi bileceksin canım diye içinizden geçirdiyseniz  siz bilirsiniz dediğim gibi nacizane deneyim ve tavsiyelerimi yazıyorum ve şunu da biliyorum tatlı ile başlarsanız sonrasında zorlanırsınız.

Önce patates ile başlayabilirsiniz , haşlayıp çatal ile iyice ezip , minik ve uzun saplı bebek kaşıkları ile yedirebilirsiniz. KESİNLİKLE SABIRLI OLUN  löp löp hızlı yemesini beklemeyin , tv açmayın , oyalamayın çünkü nasıl başlarsanız öyle gider. Ben kuzuma 45 dk.da yediriyordum evet oyalamak için tüm şebeklikleri yapıyordum ancak  2 yıl tv izlemedi tatlı yemedi. Tv açsam da bakmıyordu o ayrı zor durumda her şeyi hepimiz yapıyoruz. Bunu minnağım da da uygulamaya çalışıyorum ama itiraf edeyim bazen tv. ye baksın iş yapıyım diyorum ama bakmıyor :)))))) 

ZORLAMA OLMADAN KEYİFLİ YEMEK YEDİRMEK sonra ki günler için işinizi kolaylaştıracaktır. Şayet yemek işkenceye dönerse eyvahh diyorum , bu sebep ile ilk günler ya heyecan ile saldıracak ya da çabuk sıkılacaktır. 

Devam edelim ; 2. gün ppatesin içine biraz havuç koyun ve haşladıktan sonra 1 çay kaşığı saf zeytin yağı ekleyin ( havuç yağda çözünen vitamin içerir ) 

Sonra içine mevsim sebzelerini tek tek ekleyin , öylece bir reaksiyon gelişir ise hangisi olduğunu da anlayabilirsiniz. 

İkinci haftadan sonra meyve pürelerine başlayabilirsiniz yine tek tek ancak turunçgilleri sona bırakın ki midesi ve barsakları yemekler ile yeni tanışacağından zorlanmasın. 

Blendır kullanmayın derim ben , nedeni kuzumda şiddetli reflü olduğu için kusturmamamız gerekiyordu ve 2 yıl boyunca blendır yapmak zorunda kaldık. Okula gidince katı beslenmeye alıştı.

Sonrasında  beslenme programı rutininizi ayarlarsınız , yoğurdu , meyvesi sebzesi , çorbası şeklinde ancak ilk 2 hafta yavaş adımlarla ilerleyin ve asla 1 güne farklı sebze meyvelerle başlamayın . 2 hafta boyunca yavaş yavaş günde 5-6 çay kaşığı gibi beslemeye çalışın ki sindirim sistemi yorulmasın. 

İşte bizim ek gıdaya geçiş karemizde bu oldun. Unutmadan yıkanabilen veya silinebilen ve kolları da olan bir önlük sizi bu gördüğünüz durumda bırakmaz :)) 

Sevgiler , umarım ki fikir verebilmişimdir...


Share This
1 yorum:
  1. superannetr28 Aralık, 2016

    Tabi ki de fikir vermez olur musunuz? Öneriler için teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa