-->



8/kozmetik

24 Kasım 2016 Perşembe

Emzik


Merhaba emzik , güle güle emzik.

Minnak Doğa'm erken doğduğu için emme refleksi çok iyi olmamak ile birlikte aç kaldığı için kilo kaybediyor ve uyumuyordu. Dr.umuz ememediği için hızlıca bir emzik alıp emme refleksini kolay sağlamamızı istedi ve hastanede olduğumuzun 2.günü emziğe başladık.

Kuzum emzik almamış biz de çok zorlamamıştık. Hep acaba alıştırsaydık daha rahat olur muydu sorusu vardı ,çünkü kuzum uyanık olduğu saatlerde inanılmaz aktif bir bebekti. 

 Aslında yeni doğanların emme içgüdüsünü tatmin etmesi için bu yol oldukça kullanılan bir yöntemdir. Emme güdüsü tatmin olmayan çocuklar , parmaklarını  veya başka eşyaları emmeye başlarlar. Sürekli anneyi emmek fazla doymasına ve bu sebep ile kusmasına sebep olacağından , karnı tok olan bebeklere sakinleşmeleri veya emme güdüsünü tamamlamaları için emzik verilir. Yararları yanında zararları da tartışılan bu yöntemde düşünecek olursak yaşı büyük olup da hala emen yoktur.

Konumuza devam edecek olu isek , minnakım da emzik kullandığımız için arkadaşlarımın tabiri ile oldukça kurtarıcı olan emzik minnakım da pek bir kurtarıcı görev olmasa da uykuya kolay dalmasını sağlamıştı , bunun dışında da sürekli çığlık olup ajite olduğunda emziği verip rahatlatıyordum. Takiiiiiiiiiiiiii gece 12 kez uyanmalar başlayana kadar. Yaklaşık 6 aydır gece uykusuna hasretim sanırım tatil süresinde uyuduğum düşünülecek olur ise 5 gün toplam uyumuşumdur bu sürede. Yalnız yanlış anlaşılmasın 2-3  saat aralar ile kalkmaktan bahsetmiyorum. Akşam yatma saatinden itibaren 30 dk veya saatte bir uyanmalarından bahsediyorum. Bununla birlikte gündüz uykuları da 10 dk ile 30 dk arasında değişince uyuyamayan ajite bebek , uykusuz anne sonucu bana emziğe hoşçakal deme zamanımınız geldiği sinyallerini verdi.

Yalnız hiç hazır değildim çünkü emziksiz uyumaz diye düşünüyor ve her seferinde emziği ağzına koyuyordum takiii 6. ay aşılarımızı olup o gece emzik vermeden uyutana kadar. Evet zaten uykusuz , zaten uyumuyor bu sebep ile 1 gece vermezsem uyumazsa uyumayacağı ama sürece yaşı itibari ile kolay uyum sağlayacağını düşünüp emziğe baybay dedim.

Uykudan her emziği düştüğünde uyanıp emziksiz uyuyamamasından tutunda bu sebep ile uyku problemlerimiz ile başa çıkma sürecimizin uyuyacağı düşünceleri sonucunda emziğe biz veda ettik. Kısa ama sevimli emzik maceramızı bitirmek zorunda kaldığımızı tarihe not olarak düşüp , siz annelerede yaşadığım süreci paylaşmak istedim.

Her çocuk farklıdır nasıl doğru bir cümle , emzik bizim kurtarıcımız değil kabusumuz oldu :))

Sevgiler..........
Share This
Hiç yorum yok:

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa