-->



8/kozmetik

2 Şubat 2016 Salı

Hamilelik Güncesi / 17-18-19. Haftalar



17.Hafta

Bulantım geçiyor galiba yaşasınnnn , evet evet çok azaldı , sabah bir bulantı , gün içerisinde aç kalırsam bir bulantı halleri oluyor. Peki ben de nasıl değişiklikler var , öncelikle kuzum ile ilgisi olmayan fizyolojik değişiklikler mevcut. Bedenim beni ele geçirdi , kocaman oldum , fena halde iştahım açık yalnız yayılma durumu da söz konusu. Erkek bebikte öne doğru gitme , kız bebikte yanlara doğru gitme hallerini bizzat yaşıyorum . Sabah giyinirken koca göbeğim ile dalga geçiyorum artık. Hayır keşke yalnızca göbeğim kocaman olsa neyse.

Savunduğum tek şey var , huzurlu ve sağlıklı hamilelik geçirmek . Çünkü hamilelik prensesliği belki tekrarı olmayan keyifli bir duygu ise bunu sonuna kadar yaşamak lazım. Umarım ki herkesin gönlünden geçer olur bu hususta. Yeme değişiklikleri neler mi ; tavuk benim kabusum oldu bu haftaya kadar , kokusu , şekli , kendisin, görmem yetiyor kükremem için. İyi de oldu sağlıklı tavuk kalmadı. Bu arada karbonhidrat bağımlısı oldum ve deli gibi tatlı yiyen ben canım isterse yiyorum şaşırtıcı bir yeme alışkanlığı. Ekmek kahvaltı dışı yenilmezdi biz de şuan ise canım ekmeğim modundayım. Hahahhaha bu hamilelik çok eğlenceli ben ben değilim kesin .....

Not; 4.lü testimiz şükürler olsun iyi çıktı.



 Kocaman oldum ben , yok yok duruştan o canım ne alakası var :))))))
18.Hafta 

4.5 ay olduuuuu , cinsiyetimiz 12 de belli olmaya başlayıp kendisini 17.hafta da iyice belli etti. Kuzum da bu durum 9.haftadan itibaren belirmişti 12.haftada oldukça netti. Zaten eğer net bir şey söylenmiyor ise evet kız bebek. Duyunca kız oluduğnu şaşırdım , nasıl tepki vereceğimi bilemedim ana doktordan çıktıktan sonra ağladığım doğru. Sanırım şaşkınlıktan ilk anlar tepkisizdim. Kendimi erkeğe hazırlamıştım , daha önce bahsetmiştim ama kuzumu kız olarak o kadar benimsemiştim ki doktorum erkek deyince üzülmüştüm ve sonra üzüldüğüme üzülmüştüm. Çünkü kuzunuz olduktan sonra şunu anıyorsunuz HAYATTA EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLIK. Sağlık olsun gerisi kolay. Sanırım bu sebeple şaşkınlığım uzun süre gitmedi.

Yeni bir yıla giriyoruz ve 5 kişi olduk Paris , fasulye ve kuzum ile. 30 Aralık akşamı şiddetli bir mide bulantısı yaşadım tam geçti derken. 1kova çıkardım abartısı yok. Sanırım öğle yemeğinde yediklerimi sindiremedim diye düşündüm. Sonra bir daha sonra bir daha derken ardı arkası kesilmedi , nane limonlar vsvs hiç biri işe yaramadı ve sabah yoğun tipi altında hastaneye gittim. 2.5 litre serum taktılar , oldukça dehidrate kaldğım için , viral bir rahatsızlık geçirdim. Bu sene çok kişi de duydum. Suriyeli göçmenlerin taşıdığı ve vücudumuzun ağır reaksiyon verdiği bu hastalık ile hastaneye giderseniz 2 gün içinde gitmezseniz 10gün de anca toparlıyorsunuz. Yalnız aklınızda bulunsun , kuzular oldukça hızlı su kaybettikleri için hayati tehlikeleri çok fazla oluyor , hastaneye mutlaka götürün.

Yeni yıla evde raporlu olarak , tv. karşısında üzerimde battaniye ve yalnızca peynir ekmek yiyerek girdiğim ve tüm planlarımızın iptal olduğu , sadece sağlık ve huzur için dua ettiğim yine de lapa lapa yağan karı izleyerek keyifli girdiğimi de eklemek isterim.




 Ay ben ben olmaktan çıktım hahahahhaha , şu hale bak bari fotomontaj yapsaydım değil mi :)))) 

19.Hafta 

Algıda seçicilik her yerde erkek bebek ve erkek eşyalarına bakmaya devam ediyorum. Kuzuma dünyayı almışken , bu minnak da 2. parça eşya aldığım , kuzum da balık , et , düzenine uyarken bu kuzum da vitaminlerimi de atladığım , kuzuma her gün müzik dinletirken bu kuzum da pıtlarını kardeşine hissettirdiğim doğrudur. Kıyamam 2.ler evde ki curcurnadan ihmalemi geliyor biraz :))) 

Kuzuma kardeşi olacağını söylemeye çalışıyoruz ama red durumu mevcut. Sonra öğrendi anlatacağım çok komik. Kuzulu postta yer veririm bu konuya.Şimdi tatil zamanı biz tatile gidiyoruz. Kuzum da 5.5 aylık hamile iken gittiğimiz Asya'ya bu kez 2.kuzuda 4.5 aylıkken gidiyoruz. Hadi bakalım bizi neler bekler. Bu arada tatil videom BURADA .... 20. hafta detaylı ultrason da görüşmek üzere....
Share This
8 yorum:
  1. çok hoşsun tatlım :))

    YanıtlaSil
  2. Tatlı fıstııııık:)

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel bir yazi boyle :) Bu günlerinin tadını cikart bebek dogunca uykusuz geceler zor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum tecrübeliyim , hele uykusuzlukta :)))) Cok tesekkurler

      Sil
  4. geçsin şu bulantılar :( güzel anı bunlar geleceğe :)

    YanıtlaSil
  5. maşallah sana.hamilelik ne kadar da yakışmış.

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa