-->



8/kozmetik

18 Ocak 2016 Pazartesi

Hamilelik Güncesi / 14-15-16. Haftalar

Ne kadar uzun süre olmuş yazmayalı , bakarken şaşırdım. Aslında o kadar çok şey oldu ki bu süre de hafta hafta anlatmaya devam edelim öyleyse. 



14.Hafta :

Sürekli devam eden , gece gündüz peşimi bırakmayan bulantılar , ardına kusmalar ve bir fil edası ile yemeye devam ediyorum. Çok hızlı kilo alıyorsun ne oldu sana böyle diyenlere aynı şeyi söylüyorum , kendimi seviyorum , sağlığıma bin şükür , sağlıklı olduktan sonra gerisi önemli değil. Keza hamile insanlara söylenmemesi gereken her şeyi duyuyorum o tam bir handikap. 

Sadece şuna karar vermek lazım bu şahane duyguyu sağlık problemi olmadığı sürece , fit kalarak devam etmeliyim diyorsanız iştahınızı kontrol etmeye başlamalısınız , ancak benim gibi bir daha belki yaşanmayaak olan bu şahane duyguyu keyfi ile yaşamak istiyorsanız tadını çıkarın her anın. Hamilelikte ki gibi iştah ve mutluluk başka zaman olmayacak çünkü. 



15.Hafta :

Kış tatili  yaklaştı ve  şuan heyecanım kış ayında 30 dereceyi yaşamak. Her sene bu büyük keyif :) Bu arada ben yine  ilk hamileliğimde ki gibi çok sorgulamıyorum.Öyle yaparsam ne olur , böyle gezersem ne olur diye. Şayet hekiminize güveniyorsanız sıkıntı yok. Bana ciğer yeme , kokoreç yeme , şunu yeme bunu yeme demeler devam ederken 12.haftadan sonra Dr.uma göre iyi pişmiş her şeyi yiyebilirim . Keza yiyorum da. Yürüyüşler serbest , spor serbest , Bulantılar onlar da serbest hala devam. (12.haftaya kadar bebeğimizin organları geliştiği için 12.hafta deniliyor )

Canım tatlı çok istemiyor , tatlı canavarı olan ben ara sıra tatlı yiyorum ama karbonhidrat ile pek mutluyum. Poğaça yemezken her sabah 1 tane hüpletip üzerine kahvaltı yapıyorum .Bahsettiğim konu bu , hamilelikte iştah başka bir şey . Günde en az 2 limon tüketiyorum , su içsem de limonsuz olmuyor. Keza limon intoleransım çıkmıştı. 

Fazla tükettiğim zaman gaz probleminden dolayı sıkışma oluyor ve midem bulanıyor evet. Gece bulantılarım azaldı fakat gündüz devam ediyor. 4.aya yaklaştık hala bulantı  ve kusma olaamazzzzz...

Yuvarlak hatlara sahipsen böyle yusyuvarlak olursun :))))
Sen bile kendine inanamaz , sürekli bakar bakar gülersin :)))

16.Hafta / Cinsiyet :

+6 kilo ve bulantı ile devam eden hayat , detaylı için randevu alındı. İlkinde ki gibi olmuyor bu kez yazacağım bunları da :). Merdiven çıkarken zorlanma ve kilolu herkesi anlama hallerim devam ederken , kuzumun komik cümleleri bizi hayata sımsıkı bağlıyor. Minikken kuzum hep şunu sorgulardım acaba büyüdükçe sevgisi azalacak mı ? İnanın bana büyüdükçe daha farklı hale geliyor çünkü diyaloglarınız ilerliyor , paylaştıkça yemeye doyamıyorsunuz. Her anın tadını çıkarmak için sürekli öpüp sevmek lazım ancak benim kuzum zorlamadan kendini sevdirmiyor :) Bakalım kardeşi olunca ne olacak .Zorla bu kez kendini mi sevdirecek hahahahhahah :))) 

Cinsiyet 2. hamilelikte önem arz etmiyor , ilkinde de sağlıklı olsun desen bile aklından bir şeyler geçerken , 2.sinde erkek olsun kuzuma kanka olsun  diyebiliyorsun. Keza ben erkeğe hazırladım kendimi ilkinde kız diye düşünmüş ve erkek olacağı için şapşik gibi davrandığım için. 12.haftada Dr.um kız gibi ded, ve bu 16.haftaya kadar geldi oysa ki kuzum da bu 10.hafta da erkeeekkk denilmişti. Malum erkek malzemesini hemen gösteriyor :))

Şuan o kadar çok sağlıksız yaşam varken , başka bir şey düşünemiyor insan , sadece sağlığı için dua etmekten başka bir dileğiniz olmuyor. 

Sonra ki postlarda uyku eğitimi , ek gıda , lohusalık bla bla bla. İlk kuzumda yaşadığım her şey olacak :) Görüşmek üzere , sevgiler

Bulantı çözümlerinde sabah bana eşlik eden leblebim .
Bu arada aç kalmak bulantının şiddetini arttırıyor bilginize :) 

Share This
6 yorum:
  1. Mis gibi tam hamile olmuşsun işte :) Bıdı bıdılara bakma sen... Nasıl rahatsan öyle... Dediğin gibi bir daha gelmeyecek bu günler :)
    Sağlıklı büyüsün...

    YanıtlaSil
  2. ha haaa çok sırıttım yaaaa endorfin süt maya :)

    YanıtlaSil
  3. canım benim harika görünüyorsun tekrar tebrik ediyorum seni :-))

    YanıtlaSil
  4. İçindeki hayat ve sen harikasınız tabii ilk fotoğrafta ki selam çakan yakışıklı da buna dahil :)))

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun çok sevindim..

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa