-->



8/kozmetik

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Selülit - Selülitle Savaş

Twitter&Instagram&Youtube : @kuzununannesi



Yaz geliyor , başlasın sporlar , gitsin selülitler :) Eskiden selülit mi vardı canım , Banu Alkan da , Müjde Ar'da löplöp etlerine giyerlerdi bikinilerini salınırlardı ortalarda. Şuan ise yok gibi olmak moda :) Malum herkes koca dudak , düz kaş ve yok gibi olunca etraf çıtır dolu oldu :) Şikayet mi hayırrrrrr bakım nefisssss dozunda oldukça , o da kişiye kalmış. ( Banu Alkan hayranıyımmmm eklemeden geçemeyeceğim  :)) ) 

Selülit aslında ;  derinin ve altındaki yumuşak dokunun enfeksiyonudur ve yaygın bir hastalıktır. Bakterilerin çatlak veya normal deriyi işgal edip hemen derinin altında veya bizzat deride yayılmaya başlamasıyla oluşur.Oldukça ağrılı süreçtir. 

Bizim değindiğimiz ise portakal , greyfurt , mandalina ne derseniz deyin , o sevimsiz görüntü. Hayatında şeker olmayan ve düzenli spor yapan bayanlarda görülmeyen selülit , tatlı canavarlarında , sürekli oturanlarda , genetik yatkınlığı olanlarda kabus. Depolanan yağ , şeker vücutta deformasyon sebebi , en önemlisi şeker kanserin en yakın arkadaşı....Östrojen seni sevmiyorum :))) 

Pekiiiiii , selülitle savaş için ne yapıyoruz?  Selülitle savaş tarifi ; güvendiğimiz aktara gidip , yukarıdaki karede görülen yağlarımızı alıp , hepsini bir cam şişeye dolduruyoruz ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza ediyoruz. Eğer spor yapıyorsanız ,veya yarım saat tempolu yürüyorsanız , spor öncesi sorunlu bölgelerimizi yağlayıp , streç filmle sarıyoruz :))) Fırında tavuk tarifi gibi oldu :) Spor sonrası duşta ovalayarak yıkıyoruz , dilerseniz yosun sabunu ile de yıkayabilirsiniz. Bol su ve yeşil çay diye ekleme yapmıyorum :))) 

Tecrübeyle sabittir. Kocaman sevgiler , sağlıklı günler..
Not; alerjiniz vb. mevcutsa uygulamayın lütfen , ben burada kendi tecrübemi paylaşıyorum  kimseye zarar gelsin istemem :) 
Share This
13 yorum:
  1. Çok teşekkürler. Peki spor sırasında kalıyor mu o streç film, yoksa yarım saat bekletip spora başlamadan çıkarıyor muyuz? Bir de haftada kaç kez yapmalı?
    Sevgiler, Seda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seda ; spor yapadan hemen önce (ben kosuyorum yarım saat ) sürüp sporu o şekilde yapıyorum. Haftada 3 - 4 gün yapıyorum , daha doğrusu koşu yaptıkça :) Dilersen spor yapmadanda uygulayabilirsin ama sonuç almak uzun sürecektir. Kocaman sevgilerrrrr

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim tekrar.

      Sil
  2. Ben banu alkan müjde arlı zamanları özlüyorum şimdi ki kadınlar birbirinin aynısı ve ne yazık ki bu medya gücü ile o askı gibi kadın olmak mecbur değilsen öl resmen ::)))) hahahha ne kremler aldım şu selülit için sonuç elde var sıfır yağları da deneyim birde spora aynen devam edeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesınlıkle oyle canım , kremler bır ıse yaramıyor bende defalarca denedım ama bunlar gözle gorulur fark edıyor canım :) kocaman sarıldımmmmmmmmmmmmmm

      Sil
  3. Oyyy bende deneyeyim ,önceden bütün gün dikiliyordum şimdi bütün gün oturuyorum benimde var bacak gamzelerinden ;) deneyip daha sonra seninlepaylaşıcam çok teşekkürler canım bu bilgi için kocaman öpüldün :)

    YanıtlaSil
  4. uzun bir aradan sonra merhabaaa malum bugün tatil :))) canım mağlesef selilut hepimizin sorunu 36 bedenim şeker tuz asitli içecekler ve bir çok şey hayatimda uzun süredir olmadığı halde o portişlerden bendede mevcut :))) seviyorum artik onları :))) zayıfım diye lisede dalga geçerlerdi kürdan diye suçtu sanki zayif ve uzun olmak şimdi ise zayıf olmak moda olmuş sağlık ikinci planda.Yağları bende bi deniyim ne varsa bitkisel ürünlerde keyifli günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etmiştim seni bir de sevgili Hatice vardı onu. Cok sevındım ıyı omana. Evet canım basımızın derdı :) Kurdanken bak ne haldeyız :( Sukurler olsun :) Kocamn sarıldımmmmmmmmmmmmm

      Sil
  5. bitkisel tariflere de daha çok meraklıyım ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  6. harika bir şey bu bende spor yapıyorum bende mi denesem ne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor yapıyorsan degerlendır canım...Sevgıler

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa