-->



8/kozmetik

12 Mayıs 2015 Salı

12 Mayıs...

Modern hemşireliğin kurucusu; Florence Nightingale'dir. Nightingale; şu sözleriyle ünlüdür; "Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir." İlk Türk hemşire; Selçuklu döneminde yaşamış olan Gevher Nesibe'dir. 12 Mayıs günü, Florence Nightingale'in doğum günüdür ve her yıl dünyada "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Aklıma ne geldiyse yazdım bilginize :) 

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü. Yazılması ne kadar kolay ancak anlamı ne kadar büyük . Hastaların yanında 24 saat olan tek meslek , hastanın verilerini iletip doğru tedavi yapılmasını sağlayan tek meslek , kıymeti ülkemiz de bilinmeyen , dünyada en saygın meslek , her işi hemşirenin yaptığı ama kıymetinin bilinmediği tek meslek . Siz hiç hasta olup hastane de yattınız mı ? Hekimlerin sizi günde 2 kez ancak gördüğü ama hemşirelerin başınızdan ayrılmadığına şahit oldunuz mu ? Hemşirelerin verileri sayesinde hayata tutundunuz mu hiç . 

Unutulmamalı , hekimlik ve hemşirelik 2 ayrı meslek , yapılan işler çok farklı , ikisi de en kutsal en doyumsuz meslek , sanmayın ki hekimliği kötülüyorum asla ikisi de bir elmanın iki yarısı denilen meslekler biz olmadan onlar , onlar olmadan biz olamayız ,  birbirlerinden de bir o kadar bağımsız ama bağımlı.Ülkemizde hemşire deyinde tansiyon ve iğnenin akla geldiği tek meslek , oysa ki dünyanın en zor mesleği , bir insanla , hasta bir insanla 24 saatini geçirmek , arkadaşı , sırdaşı , bakımcısı , tedavicisi olmak .Psikolojinizin her zaman iyi olması gereken tek meslek  çünkü karşınızda ki hastanın sizden isteği tebessüm.

Hemşirelik bir meslek , herkesin olamayacağı meslek , doyumu olmayan meslek , hastanın mutluluğunu gördüğünüzde sizin de mutlu olduğunuz meslek , hasta rahatladığında rahatladığınız , acısını anladığınız meslek . 

Eski bir yoğun bakım hemşiresi olarak , hasta yakınlarının beni gördükleri zaman yüzlerinde güllerin açması , içimiz çok rahat demeleri , hastanın her bakımında kendi parfümümü , kremlerimi hastalarıma kullanarak mutluluk sarhoşu edip bir nebze de olsa hastanede olduklarını unutturmak ne büyük keyif bilseniz. Hastam vefat edince o kadar çok ağlamıştım ki bir meslektaşım alışırsın demişti , alışmadım , alışılmamalı , duygular körelmemeli.  Hemşireliği mesleğini çok sevenler yapmalı , stajlarımda bana "neee üniversite okuyup hemşire mi olacaksın" diyenlere cevabım hep "evet ben olmasan size kim bakacak" olmuştur.

Maddiyatı düşünülmeden emek harcanan cana can verilen mesleğimi çok seviyorum.Maddiyatını düşünürsek meslek olmayan ama herkesin yapabileceği çok iş var çalışma hayatında ancak bu hazzı aldıktan sonra mümkün değil.  Hastalarımın mutlu olması bir dua etmeleri tarifi mümkün olmayan mutluluk. Sizi tanımıyorlar ama size sürekli dua ediyorlar. 

Babacığım 2 sene önce kendini kötü hissedip en iyi denilen kalp hastanesine gidiyor SİYAMİ ERSEK ve sonrasında bir ilaç verilip eve gönderiliyor , oysa ki hastanede fenalaştığı halde , sonrasında beni aradı ve ben yanıma gelmesini söyledim , muayine olan babamı hastaneye yatırdılar neden mi , çünkü babamın ritmi öldürücü denen bir ritme girmişti. Mesleğim böyle işte , ya babam beni aramasaydı..............

 8 yıldır eğitim sorumlusu olarak çalışıyorum mesleğimde 12.yılım. Vicdanımın rahatsız olduğu tek günüm yok , anılarımda hep teşekkürler....

Unutmadan : Darülacezeye hiç gittiniz mi? Staj günlerim de her gün saatlerce ağlıyordum çünkü oradakiler de hemşire , yani adı hemşire. Vicdan sahibi olan ve mesleğini hakkıyla yapan tüm meslektaşlarımın dünya hemşireler günü kutlu olsun...

Geçen yıl  hazırladığımız HEMŞİRELİK ANDI nı izlemek isterserseniz



Share This
8 yorum:
  1. canımmmmmm kutlu olsun bu güzel gününüz video harika bayıldımmmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teselkurler canim acemice cektigim video ✌✌✌begenmene sevindimmm

      Sil
  2. vicdanımın rahatsız oldugu tek birgünüm yok demissin ya işte bu herseyden önemli.sizinki basit bir meslek değil işin içinde sağlık var ve keşke herkes işini bu şekilde yapsa...Hemşireler günün kutlu olsun canım ;)

    YanıtlaSil
  3. Keske tum hemsireler sizin gibi meslegine bagli olup sevse diye yanlis bircumleyle yoruma basliyodum ki , duzeltiyorum keske herkes mesleginin hakkini verse isini severek yapsa...universitede yurtta kalirken bir arkadasim hemsire ikisi ebelik okuyordu.latince ezberledikleri kelimeler oyle zoruma giderdiki sizin drdan farkiniz yokki demistim ve gozumde kutsal bir meslek olarak yer edinmisti...kizimin dogumundada ilk gun topuk kani alirken bana ve cocuguma yaptigi kotu muamele ile cep tlf mesajlasip canimi yakan hemsireyide unutmuycam omur boyu...ve hatta hastaneye sikayet etmemiz bizim gibi sikayet edenler sonucu hastaneden kovulmasinida...zor bir meslek...gununuz kutlu olsun , iyki varsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meslegimizin herseyin uzerinde oldugu bilinci ile vicdan ve kalple calisarak icra edilirse mutluluktan baska urun cikmaz ortaya. Dediginiz olay cok uzucu eger ki bir meslektasim is yerinden cikartildiysa disiplin sucu islemis demektir. Yoksa her sikayetle isten cikartilma mumkun degil. İsteklerin dozu bazen oyle uzucu oluyor ki cunku. Bebeginiz de yasadiginiz olay ise en can alici olani , hele de cep telefonuyla olay o zaman daha uzucu. Ben 8yildir egitimlerime once hasta sonra dosya diye baslarim ve iletisimden bahsederim ama alip almamk kisiye kaliyor malesef keza heryerde vicdansiz insanlar var iste saglik sektorunde olmasalar keske. Ben ve benim gibiler bazi meslektaslarimi aforoz etmek istiyoruz ancak dediginiz gibi isini hakkiyla yapsa keske herkes .Ne cok yazmisim �� kisacasi guzel yorumunuz icin tesekkur ederim. Saglik huzir dolu gunler diliyorum

      Sil

      Sil
  4. O kadar saygın ve önemli bir meslek ki buna son zamanlarda yakın hastalarımız nedeniyle hastanelerde çok bulunduğum için daha da iyi anladım.Her an sorulara muhatap oluyorlar ve dikkat ettim hepsi büyük bir iyi niyet ve yardımseverlikle bu soruları cevaplıyor. Hem de bu gözlemim bir devlet hastanesinde oldu.Hepsinin ellerinden öpüyorum.

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa