-->



8/kozmetik

22 Nisan 2015 Çarşamba

Afrika / Nairobi

Twitter&Instagram&Youtube: @kuzununannesi

     Uzun zaman oldu yazmayalı biliyorum, bu seyahati yapalı da 1 ayı geçti , yarın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı , o yüzden bu post oldukça garip olacak şimdiden uyarmak isterim.Öyleyse başlıyorum . 

Gün aydın , hep aydın olsun gün , çünkü hayat çok garip , birinin cenazesine ağlarken aynı anda diğerinin doğumuna seviniyorsun , ellerinin elinden bir hayat kayıp giderken , ertesi gün kuzunun yemeğini düşünebiliyorsun , hep derler ya olan ölene olur diye , hiç öyle olduğunu düşünmüyordum ancak son yıllarda yaşadığım acı kayıplar bana gerçeği acımasızca gösterdi. Herkes hayata kaldığı yerden devam ediyor , yeni yollar çizerek , yokluğa alışılıyor ama acısı geçmiyor. Sadece hayat devam ettiği için devam ediyorsun , aksi isyan olur diye yaşıyorsun , planlıyorsun , eğleniyorsun ama unutmuyorsun , üzüntün değişmiyor. Hep kurduğum cümleyi son günlerde daha sık kurmaya başladım . "Allah'ım bu günlerimizi aratmasın"

* Afrikada gezilecek yerler ; 

Geçtiğimiz ay Doğu Afrika'nın incisi olarak ifade edilen Nairobi'ye seyahatimde yaşadıklarımın özeti ;

En farklı deneyimdi yasadığım : 
Yapılamayanlar ;
 1)  Safari; zamanı değilmiş , 🐴🐯🐶🐰🐺 ortalarda yokmuş
 2) Fotoğraf makinesi ile çekim  yasakmış ( Şehir 2013-2014 de büyük saldırıya uğramış ve bu yüzden sokaklarda çok fazla güvenlik ve polis var , otel de her katta polis var , güvenlik açısından oldukça sıkı tutulan bir şehir Nairobi ) 

Yapılanlar ; 
1) Tabanlar acıyana kadar yürümek 
2) Her an şükretmek ,
3) Kaldırımlarda yatan bebikleri görünce duygusal buhranlar yasamak ,
4) Farklı duygular içinde minik minik video klipler çekmek bazen gizli bazen izin alarak ama çekimlerin hepsinde rahatsız olarak kısa kesmeye çalışmak, geveze olunca zorla kısa kestiğim doğru

Yeni maceralarda görüşmek üzere..



Nairobi maceramın minik özetini oldukça acemi cep telefonu çekimi  videosu karşınızda :) Konuşmalar , sohbet her şey fazlasıyla ortada :)  Not : Montaj bilmeyen kuzununannesi :)))) 

Kanalıma üye olmayı unutmayın olur mu :) Hayat paylaştıkça ve keyif için yaşadıkça güzel. Kötülükten ve hırstan uzak sevgi dolu günler diliyorum .

   

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU MUTLU OLSUN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR OLDUĞU SÜRECE BAYRAMLARIMIZ AYNI ÇOŞKU İLE KUTLANMAYA DEVAM EDECEKTİR. 

  23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıl dönümü olarak kutlamaya başlanan ulusal bayram çocuklara armağan edilen tek bayramdır. 27 Mayıs 1935’te bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak belirlendi.1979’un UNESCO tarafından ‘çocuk yılı’ ilan edilmesiyle de bu bayram uluslar arası nitelik kazandı. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’da 1979’dan bu yana da TRT tarafından geleneksel olarak 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenmekte bir hafta süren etkinlikler çerçevesinde dünya çocukları ülkemize davet edilmektedir.Umarım bayramlarımız elimizden alınmaz yada sindirilmez , basitleştirilmez. Kuzular neşe ile okullarına gider şiirlerini ezberler , kırmızı beyaz giyinir , göz yaşlarımızı akıtmamıza sebep olurlar.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!

Trabzon Atatürk Köşkü
Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün dinlenme odası

Share This
6 yorum:
  1. en yakınını kaybediyorsun ve hayata devam ediyorsun etmek zorundasın çünkü,başka türlüsü olmaz olamaz,nasıl bir yermiş yazık dedim yazık dedim ve yaşadığımız topraklara binlerce şükür ettim,bayramımız kutlu olsun bayramlar elimizden alınmaz rahat ol böyle şeyler düşünerek germe kendini bazı şeyleri değiştirmek sanıldığı kadar kolay değil hele ortada bir tarih varsa...
    videonu hemen izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim garip hayat , ama gariğliği farkedilemden yaşanan hayat.. Videoyu :)) İzle bakalım :) Kocaman sarıldım

      Sil
  2. Ne güzel dileklerin var :) Hepsine amin diyorum. Montaj bilmiyor olman hiç sorun değil çünkü videoyu çok beğendim.

    YanıtlaSil
  3. Bayramlarımız elimizden alınmıyor da sönük kutlanıyor. Halit Kıvanç`lı TRT bayramları yok artık. Birkaç yıldır gezici olarak yapılıyor, tadı tuzu yok. Eskiden ülke ülke takip ederdik, canlı izlerdik...
    Afrika yıllardır planlarım içinde, o yüzden daha bir merakla izledim videoyu. Gayet güzel olmuş, fotoğrafın yasak olmasına da şaşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle tadı tuzu , eski heyecanı coşkusu kalmadı. Güzel yorumun için tesekkur ederım ...Sevgiler

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa