-->



8/kozmetik

18 Mart 2015 Çarşamba

100 YIL...

Miralay Mustafa Kemal, 8 Eylül 1915 tarihinde, Fevzi Paşa'ya (Çakmak), kardeşinin şehit olması üzerine yazdığı taziye mektubunda, Türk askerine olan güven ve inancını anlatıyordu. “Vatanımızı işgal etmeye çalışan düşmanlarımıza, ölümü hiçe sayan arkadaşlarımız bir ders vermektedir. Arkadaşlarımın gayretleri ile düşmanın şimdi ve gelecekteki her çeşit girişimine engel olunacağına inancım tamdır.” İşte bu güven ve inançla Millî Mücadele yıllarında kahraman Türk askerinin bu işi başaracağına inanmış ve bu güven Mustafa Kemal'in Millî Mücadele’yi zaferle sona erdirerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasında etkili olmuştu. Bu manada Çanakkale, Millî Mücadele’nin bir nevî başlangıcıdır. 
Kaynak ; Sky life Mart 2015
Canakkaleli degilim ama o sehri cok sevdigimi bilmeyen yok. Ruhu ayri guzel canim sehrimin...Cocuklugumun sehri , kuzenlerimle keyfimizin sehri..100.yilin kutlu olsun.CANAKKALE GECİLMEZ....
Share This
4 yorum:
  1. şehitlerimiz sayesinde vatanımızda rahat gezebiliyoruz inşallah onlara layık olabiliyoruzdur üzüldüğüm bu memleket kolay kurulmadı her yerden ATATÜRKÜ siliyorlar ismini bile anmıyorlar bunu asla kabul etmiyorum benim kalbimden aklımdan silebiliyorlarsa buyursunlar.Duyarlılığın için çok teşekkür ediyorum "ben size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum" ne güzel söylemiş atam canım memleketim ÇANAKKALE GEÇİLMEZ 100.yılın kutlu olsun nur içinde yatın sizden devraldığımız bayrağımız biz var oldukça semalarda dalgalanmaya devam edicektir vatansever biri olarak böyle günlerde çok duygusallaşıyorum sevgiler canım musmutlu bir hafta olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim insallah dıledıgımız gobo gelecegımız olur bızlerın ve kuzuların. Artık ATATURK ADINI torenlerını fotograflarını gorememeyı bırak neler oldu ve olacak kım bılır. Allah ulkemızın yardım cısı olsun ınsallah...

      Sil
    2. Gülten hanımın yorumuna aynen katılıyorum, nasıl bir nankörlük, utanmazlık ki, Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar,
      ona tüm dünya hayran kaldı, düşmanları bile, bizim nankörler anlayamadı yazıklar olsun..
      Atatürk ve tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun..
      ülkemdeki tüm hainleri de Allah'a havale ediyorum..

      Sil
    3. Cok haklısın canım , güzel yorumun için cokcokcok tesekkur ederım

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa