-->



8/kozmetik

23 Şubat 2015 Pazartesi

Mayasız Ekmek Nasıl Yapılır?

Twitter&Instagram : @kuzununannnesi

Gıda intolerans testini yaptırdıktan sonra beslenmek benim için oldukça zor oldu.
Maya , domates , sarımsak , limon her üründe ve yemekte baş rolü çeken malzemeler....
Yemeklerim biber salçalı , çorbalarım limonsuz , salatalarım sirkesiz olmaya başladı.
Biber salçası işte diye ürünü arkasını okumadan alırsanız içinde limon olduğunu da görmezsiniz mesela...Her ürünün içeriğini okuyorum desem abartmış olmam.Kalori hafızam gibi , içerik hafızam da artmaya başladı ,çok lazım ya evet...

Etrafımdan aman ne gerek var , ye gitsin yok artık diye öyle çok şey duyuyorum ki, kızmıyorum haklılar çünkü zorlanıyorum , ancak bu testin faydasını ve kendimde ki değişimi bildiğim için diyetime devam ediyorum. Diyet dediğime bakmayın , abartmıyorum her gün en az 240 gr. çikolata yiyorum. Hiç iyi bir şey değil marifet diye söylemiyorum. Kakao intoleransım çıksaydı şuan eminim 45 kilo gezerdim :) İrademe hakimiyetim de ortaya çıkmış oldu :) Çünkü ben günde 2 limon yerken , pilavı da limonla tüketirdim :)))) 

Konumuz mayasız beslenme ise ; ekmeğini kendin yap ile başladım :) 

Kuzum ekmeği biraz mıncıkladı ve ekmek bu hale geldi :)))) 


Mayasız Ekmek Tarifi

Mayasız Ekmek Malzemeleri ;
 (beyaz un ile de olur hatta 2 bardak beyaz - 2 bardak tam buğday unu da olur :) ) 
  •  1 yumurta
  •  1 su bardağı süt 
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  3  su bardağı tam buğday unu
  •  1 çay bardağı yulaf kepeği (İsteğe bağlı)
  •  1 çay bardağı pekmez ( İsteğe bağlı ) 
Mayasız Ekmek Yapılışı ; 

Yumurta ve süt çırpıldıktan sonra içine diğer malzemeler konulur , elde yapışmayacak
kıvama gelene kadar yoğurulur ( çok yumuşak ise un , çok katı ise süt eklenir) .
Hamura şekli verilir ,  üzerine bıçak ile çizgi yapılır ve fırın tepsisine koyulur. 220 derecede 20 dk pişirilir. (fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışmasını engellemiş olursunuz). 20 dk sonra ekmeğe  bir kürdan batırarak temiz çıkarsa pişmiş olduğunu anlayarak fırından çıkartılır , üzerine temiz bir bez örtülür veeeee yemek hazırlandığında afiyetle yenir :) 

Afiyet olsun....





Share This
9 yorum:
  1. Ellerine sağlık kelebeğim çok lezzetli görünüyor tarifi hemen not alıyım müsait olunca yaparım canım kürdan gibisin resimlerde fıstık gibi çıkıyosun aslında kilo değilde vücuttaki şişlikler göbiş olayı olmasa şahane olucak yememe içmeme dikkat ettiğim düzenli spor yaptığım halde göbiş beton gibi duruyor :) intolerans testini yaptırmaya vaktim olmadı vakit yaratıp en kısa zamanda yaptırmak şart oldu mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhaaa kürdan gibimiyim :) Cok sekersın canım benım , ayva göbüş olayını sevmıyorum ben ama mecburrrr :) Allah sağlık versin dilediğimiz gibi yiyebiliyoruz , kontrol bizde şükürler olsun. Kocaman sevgıler

      Sil
  2. canım eline sağlık buradan nefis görünüyor.İnsanların ne dediği pek de önemli değil aslında senin iradeni bu şekilde kontrol ediyor olman çok takdir edilesi bence.kolay olmasa da kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Edacım :)))) Haklısın..Kocamn sevgıler

      Sil
  3. Vallahi canım o ne gerek var diyenlerin en başında ben varım çünkü bana ciddi anlamda saçma geliyor,pilavı limonla yemesen o limonu gündü iki tane tüketmesen portakal sanıp hiç böyle şeylere ihtiyacın olmayacak,ben bünyeyi zorlayan psikolojik baskı yapan hiç bir şeyi sevmiyorum çünkü zayıfsın sen elbette 20 yaşlarımızda ki halimiz gibi olamayız ama standart kilonu koruyorsun o çikolata ve sürekli tatlı tüketme huyundan da vazgeçsen 45 değil 40 kilo gezeceksin :)
    konumuz ekmekti değil mi :) ellerine sağlık tatlım benim:)

    YanıtlaSil
  4. Neyse ki kabartma tozu bir şey yapmıyormuş.
    Limona alternatif de nar ekşisi, sirke vb oluyordur umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar ekşisi sadace oluyor , artık nar çıkacak benden :))) Sevgiler tesekkurler

      Sil
  5. Merhaba! Çok tesadüfen buldum ama iyiki bulmuşum bu sayfayı:) Bu ekmeği mutlaka deneyeceğim, daha önce farklı tarifler denedim ama istediğim gibi olmadı malesef. Tarif ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Sevgiler.
    http://sweetelishome.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Ekmeğim fırında merakla beklemedeyim :)teşekkürlerr tarif için

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa