-->



8/kozmetik

14 Ocak 2015 Çarşamba

Gıda İntolerans Testi ( Pinner Test Sonucum )




Yıllardır geçmeyen , hazım problemi , karında şişkinlik (IBS) rahatsızlığım ve her sene yaz  başında 2 kilo vermeye çalışıp sürekli aynı kiloda olmam , yavaş metabolizma hızım beni de bu testi yaptırmaya sürükledi. Duydum duydum kilo mu dediniz  tatil öncesi klasik bayan sendromu diyelim :) Kilo vermek istemiyorum zaten benim gibi oburix kilo veremez o ayrı :) Mide problemlerim çözümlensin başka bir şey istemiyorum. Çünkü sürekli 4 aylık gibi gezdiğim karnımın anlam veremediğim şişliği geçecek diye ümitliyim :) 


Pinner Test uzmanlarıdan aldığım yanıtlar ve araştırmalarım ışığında
FDA onaylı Pinner Test ; 

Gıda İntoleransı Nedir?

Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda, vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Örneğin çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yumurta, eğer vücudumuz tarafından sindirilemiyor ise, vücudumuz bu yumurtanın içindeki proteinlere karşı tepki vermeye başlar. Bu olumsuz etki “Gıda İntoleransı” olarak adlandırılır ve vücutta kilo almadan, birçok kronik rahatsızlığa kadar olumsuz etkilere yol açar.

Vücudumuzda çeşitli enzimlerin olmayışı, bağırsak florasında bozukluklar veya geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engeller ve gıdalar kana parçalanmadan geçerler. Savunma sistemi bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir.
Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar.  Halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. 
Kişinin aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar.,

Özetle, Gıda intoleransı, kişiye özel olarak, belirli gıdaların sindirim güçlüğünü ifade eder.
 Gıda İntoleransı geçici veya kalıcı olabilir.

Gıda Alerjisi Ve Gıda İntolerans Arasındaki Fark Nedir?

Gıda Alerjisi
Gıda alerjisi erişkin nüfusun yaklaşık % 2′sini etkiler ve oldukça nadirdir. Bir alerjik reaksiyon sırasında, vücudun bağışıklık sistemi ‘işgal’ edildiğine inanır ve yanlışlıkla zararlı olduğunu düşündüğü yiyeceği uzaklaştırmak için IgE (İmmünglobulin E) antikorları üretir.
Bu durumda vücudun tepkisi hafif ya da hayati derecede şiddetli olarak değişebilir.

Gıda İntoleransı
Alerjinin aksine, gıda intoleransı, genelde hayatı tehdit edici olmayan, ancak birçok uzun süreli hastalığa sebep olan biyolojik reaksiyonlardan oluşur. Gıda alerjisinden farklı olarak IgE (İmmünglobulin E) antikorları değil igG antikorları üretilir. Gıda intoleransı gıda alerjisinden çok daha yaygındır ve dünya nüfusunun yarıdan fazlasını etkiler.

                                                     INTOLERANS TESTİ SONUCUM ; 



Benim sonuçlarıma bakacak olursak ; Kırmızı sütun intolerans geliştirdiğim  , sarı sütun ise bu gıdalara karşı antikor görülmüş ancak seviyesi az , dikkatli tüketmek gerekir , daha önce intolerans gelişmiş olabileceği gibi , gelişebilir. Yeşil sütun ise en masum besinlerim.
Tabloyu görünce gözlerime inanamadım , ben kakao ve türevi beklerken hayatta en sevdiğim ve her gün mandalina gibi yemekten bıkmayacağım LİMON karşımda , veeeee DOMATESSS... Uzun süre ekrana baktım inanın. Diyetisyen ile görüşmeye gittiğimde zorlanabileceğimi anladı  :) Bana alternatif gıdalar sunsa da limonsuz hayat tuzsuz denize benzer sanırım :) 
Rapor eşliğinde ; 1 den 4'de kadar seviyelendirilen ve 1 en düşük , 4 en yüksek (en ciddi) besinlerim ;  Limon 2 -  Domates 3 - Sarımsak 3 - Yer fıstığı 2 - Maya 1 - Çörek Otu 1 
9 Ay domates -Sarımsak ,  limon , yer fıstığı , maya , çörek otu nu  6 ay , tüketmeyeceğim. Sınırda çıkan besinleri de dikkatli tüketeceğimBu süreler sonrasında sırayla hafta hafta yasaklı gıdaları yiyerek vücut reaksiyonları doğrultusunda beslenmemi şekillendireceğim.

Piyasada çok fazla test olduğunu biliyorum. Lütfen FDA onaylı olması ve  her antikor gözlenen gıdayı dikkate alıp almadıklarını sorgulayın. Çünkü 20-30 gıda da antikor var ise bunların hepsini yasaklı ilan edebiliyorlarmış.

 Sağlıklı huzur dolu günlerimiz olsun....
SEVGİLER
Share This
30 yorum:
  1. Cok dogru herkesin yaptirmasi gereken bir test .bilgilendiren bir yazi olmus tesekkurler banada beklerim.www.Ayseninyaptiklari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır bende yaptırmayı düşünüyorumda daha karar veremedim. Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş. :).

    YanıtlaSil
  3. Bakalım bende merak ediyorum sonuç ne olcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gun sonra far edılırmıs :) Kaldı 12 gun :)

      Sil
  4. merhabalar çok merak ettim acaba bu testi hangi hastanede yaptırdınız ve fiyatı nedir bilgi verirseniz çok memnun olurum.bu arada geçmiş olsun en kısa sürede sağlığınaza kavuşursunuz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Pinner Test merkezinde yapılıyor , isterseniz size kit gönderiyorlar ve detaylı bilgi veriyorlar. Dilerseniz 0212 215 51 20 den ulaşabilirsiniz size daha detaylı bilgi vereceklerdir. Guzel dıleklerınız ıcın tesekkurler

      Sil
  5. mutlu,huzurlu,keyifli,bol gülücüklü bir gün olması dileğiyle günaydınnnnnn :))) pinner testi arkadaşım sayesinde öğrenmiştim uzun zamandır vücutta şişkinlik bir türlü veremediği kilolar ve yüzündeki sivilceler için doktoru önermişti şimdi 36 beden bir hatun oldu tüm şikayetleri geçti :)) senin intolerans testin iyi görünüyor sağlıkçı değilim ama bence gayet iyi çıkmış bilgilendirdiğin için çok teşekkürler bendemi yaptırsam diye düşünmeye başladım kilo problemim yok ama dönemsel göbiş olayı baya can sıkıyor :)) bu arada canım resimlerde fıstık gibisin kürdan gibisin şişlik kilo fazlan yokki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım domates sarımsak ve lımon cok zorluyor benı cunku her yemegın ıcınde var ve zorlanıyorum :( Gobus olayı sıskınlık gercekten ınsanı poffff dedırtıyor hahahha :) Huzurlu saglıklu gunler canım

      Sil
  6. Bu testi nerede ve ne kadara yaptırdınız bilgi verir misiniz.Sizin de dediğiniz gibi çok farklı testler ve fiyatlar var piyasada.Sizinkini merak ettim açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pinner Test uzmanlarının bulundugu kendı merkezinde yapılıyor , isterseniz size kit gönderiyorlar ve detaylı bilgi veriyorlar. Dilerseniz 0212 215 51 20 den ulaşabilirsiniz size daha detaylı bilgi vereceklerdir. Sevgıler

      Sil
  7. Tesi yaptıralı 5 ay geçmiş sanırım ,sonuçlarını gösterdi mi? Kalıcı bir değişiklik yarattı mı acaba ? Bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinnlikle bu bezinleri yemediğim zaman ödem ve barsak şişkinliğim olmadı cok rahattı ancak bu sure sonucunda yedıkten sonra aynı sıkayetler basladı ve bu benım ıcın omur boyu bunlardan uzak dur anlamına geldı kı o da benım ıcın cok zor. Mumkun oldugunca tuketmemeye calısacagım ama dedıgım gıbı ozellıkle dometslı urunler cok zor...

      Sil
  8. Kardeşim bunu ne kadara yaptırdınız siz bütün yapanlar ağız birliği mi ettiniz o kadar siteye baktım herkes arayın öğrenin diyor şuraya ortalama bir rakam yazınca ne gelecek başınıza yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kibarsınız testi yaklaşık 1 yıl once yaptırmısım buraya yazdıgım fıyat aynı olabılır mı keza sureklı kampanyalar oluyor , sgalıklı surec yonetımı kısıının kendıısnden alınan bılgıdır. sevgıler

      Sil
    2. Burada size kaç kişi fiyat sormuş siz de biraz kibarlık edip bir fiyat verseydiniz keşke. Sorumu şöyle yineliyorum hanımefendi siz bilmem kaç sene önce bu testi ne kadara yaptırdınız?

      Sil
    3. Bu kadar uğrasıp okuyup sormak yerıne telefon acmak cok daha kolay olurdu sanırım. Buraya afaki bır rakam yazmamı ıstıyorsanız 750 tl dıyorum ????? Defalarca yazdım kampanyaları oluyor , ındırım yapıyorlar.Telefonla bılgı almak en saglıklı olanıdır dıye deme sebebım budur.

      Sil
    4. Bu cevapla bütün güvenilirliğinizi kaybettiniz. Sadece reklam yapıyorsunuz.

      Sil
    5. sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama blogumda reklam olan her seyde reklam yazıyor zaten. reklam yapsaydım boyle olmZdı. neyse sevgıler ...hee bu arada bır cok otel yorumu da var blogumda keske onlarda reklam olsaydı bende dıger bloggerlar gıbı her seyımı ucretsız yapsaydım. ancak ben bu ısı keyıf ıcın yapıyorum tıcarı olsaydı farklı olurdu

      Sil
  9. Ankaradayım bunun için nerde yaptırabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınanın bılgım yok uzun zamn oldu yanlıs yonlendırmek ıstemem..sevgıler

      Sil
  10. Neden bu pinnertestin fiyatı hastalar dahil çoğunlukla gizli tutuluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklasık sene hatta 3 sene olacak. 700 tl gıbı fıyatı vardı ancak ındırım yapıyorlar ve promosyonları oluyor. bu sebep ıle net fıyat söylemek yanlış olur. keza aradığınız da bılgılendırıyorlar. (400 tl ye de yaptıranlar var , en doğrusu sızın ogrenmenızdır)

      Sil
  11. Faydasını gördün mü peki ? Şu anda buna uygun beslenmeye devam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama surec zor bırakmamak zor cunku her sey eskıye donuyor )

      Sil
  12. yaşanmışlıklarınızla çok faydalı bilgiler veriyorsunuz teşekkür ederiz ayrıca çok da enerjik ve şirinsiniz, yazılarınızın devamını diliyorum sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
  13. yaşanmışlıklarınızla paylaşımlarınızdan çok yararlı bilgiler ediniyoruz ,teşekkürler , pozitif enerjinizin devamını diliyor sevgilerimi sunuyorum

    YanıtlaSil
  14. bende yaptırmayı düşünüyorum fakat bulundugum sehir ve hastanelerde yapılmıyormus zaten cölyak hastasıyım bırde baska gıdalar yasaklanırsa ben ne yiyicem bilmiyorummm

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa