-->



8/kozmetik

10 Haziran 2015 Çarşamba

Tatil / Tatil Planı / Tatil Planı Nasıl Yapılır

Twitter & Instagram : @kuzununannesi

Not ; Bu postumu 08.05.2013 de yayınlamışım , ancak bir kaç mail üzerine aynı postu okumayanlar için paylaşmak istiyorum. Sevgiler.

Yurt dışı seyehati ile ilgili gelen bir kaç mail ve ig. deki sorular üzerine bu postu yapmaya karar verdim. 
Gidilecek Yer 
Öncelikle bunlar benim nacizane tavsiyemdir , çok iyi bildiğimden değil :))
 Yurt dışına seyahat edecekseniz , 2 yol var. 
  • 1. Turlar 
  • 2. Bireysel  organizasyon
Biz genel de kendimiz plan yapar ve her şeyi ayarlarız. Eğer gideceğiniz yerin uçak biletleri oldukça pahalıysa turla gitmek makul olan . Ancak erken rzv. ile uçak bileti aldığınızda güzel fiyatlar buluyorsanız tabikii kendi planınız çok daha iyi. Dikkat edilmesi gerekenler kalınacak oteller. 5 yıldızlı değil de lokasyonu ve temizliği 1. sırada olmalı. O yüzden turla gidecekseniz mutlaka konaklayacağınız otelleri araştırın. Ben en çok Booking 'in kendi sitesinden faydalanıyorum. Yorumları okuyup değerlendirmek çok önemli , yalnız dediğim gibi lokasyon ve temizlik. Çünkü yemek vs. yorumları göreceli oluyor .Turlarla tatile gittiğinizde  size sürekli plan yaparlar , ve götürecekleri her yer için en az 3 katı fiyat alırlar bunlara dikkat :))

Gideceğiniz yeri , önceden blog ve gezi sitelerinden araştırarak , görülmesi gereken yerleri not alıp , otele vardığınızda lokasyonu , metrosu  gibi ulaşım ağını resepsiyondan öğrenip elinize harita alıp çıkmanız oldukça keyifli olacaktır.Bir de  resepsiyona servis (shuttle) olup olmadığını da sormayı unutmayın .
Turla gittiyseniz eğer , siz her şeyi bildiğiniz için onların planına dahil olmadan , kalabalıktan ayrılır ve yalnız , tadına vara vara , istediğiniz yerde yemek yiyerek , kahve içerek , koşturmadan şahane bir deneyim yaşarsınız.  Eğer gideceğiniz yer Avrupa Ülkesiyse , metro en iyi ulaşım aracı. Burada da biletler 5-10-15 binişli şeklinde sınıflanıyor. En az 10 binişli alırsanız aktarmalar vs. ücretsiz oluyor. Her seferinde bilet almak zorunda kalmıyorsunuz.Yalnız endişelenmeyin metro 2-3 dk. da bir olduğu için keyifli oturarak tertemiz , mis kokulu seyehat ediyorsunuz :))) Şunu da eklemek isterim ki metro fiyatlarıyla taksi fiyatları birbirine oldukça yakın :))) Bizim gibi ,o şehrin kalabalığında kaybolarak gezmeyi seviyorsanız metro doğru bir seçim :)))) Tatiliniz eğer 2-3 günlükse  ve görmeniz gereken çok yer varsa işte o zaman Hop-On , Hop-Off otobüslerden tur almanız şahane olur. Çünkü 8.-10 dk. da bir her duraktan geçen bu turist otobüsleri göreceğiniz her yere sizi götürüyor , hiç bir yeri atlamamış oluyorsunuz. 
Kalacağınız süre kısıtlıysa kesinlikle tavsiye ederim....

Valiz Hazırlığı
Kesinlikle elinizde bir liste olsun eş -kuzu ve kendinize ait. Sonra eğer süsü seviyorsanız sakın yanınıza ay bunu da alıyım , şunu da alıyım yapmayın , gittiğiniz yerden de bir şeyler alırsanız valiziniz taşar Kıyafetlerinizi kombin yapın ve öyle alın. Her güne bir kombin şeklinde hazırlarsanız çok kolay olur.
Aseton , oje , pamuk ,saç şekillendirici, makyaj malzemeleri  , saç fırcası , güneşten sonra saça sıkmak için sprey , güneş kremleri , vucut losyonları , parfüm ,törpü , aksesuarlar , güneş gözlüğü , cımbız , minik makas ve her otelde olmayan mini dikiş seti , bunlar için ayrı bir çanta yapıp valize koyarsanız eşyalarınız karışmaz.Kuzunuz için dolabı alsanız yetemez:))  Ama yanınızda mutlaka , derece , tırnak makası , şurup , burun spreyi , pişik ve yanık kremi , güneş kremi , ağsı kesici kremler , şampuanı , tarağı , bornozu , deniz oyuncakları ve kuzuyu bol bol çekmek için video kameraaaa olsun. Kuzuyla tatillerin vazgeçilmezi bunlar.
Yemek , biberon ve bez  kavramı her çocukta göreceli bunları yazmıyorum:) 
Valiz hazırladıktan sonra liste üzerinden check ettik mi tamamdır. Hazırız.

Çocukla gidilecek yer seçimi ve bebekle tatil ; Eğer ki bir otel tatili olacaksa ilk kuzulu tatiliniz öyleyse ; 

Bununla ilgili bununla ilgili tüm yazılarım TIKTIKTIK
                                            

Umarım ki sorularınızı bir nebze cevaplaya bilmişimdir. 
Başka bir şey öğrenmek isterseniz ,seve seve cevaplarım...


Bir kaç tane tatil karesi ile sizleri baş başa bırakıyorum :)













TÜM TATİL PLANLARINIZIN GERÇEK OLACAĞI BİR YAZ OLUR UMARIM....
SEVGİLER

Share This
36 yorum:
  1. ne çok yer gezöişsin cnm. faydalı bi post olmuş. yurtdışına çıkma şansım yok şu an :( ilerde inş. Paris pozunuzu çok beğendim. bi gün bizim de olsa fena olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah olur neden olmasın, cok tesekkur ederım aevgıler

      Sil
  2. bizde genelde turla katılıyoruz ama esktralara katılmıyorz çok pahallı yapıyorlar dediğin gibi gitmeden i,nternetten arastırıyoruz kendi eskramızı kendimiz yapıyoruz daha mantıklı oluyor elinde birde harita olunca süper ...resimlere bayıldım burada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En guzelıı degıl mı bence de sahaneee..sevgılerrrrrrr ve cok tesekkurler

      Sil
  3. çok güzel bir post olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Canım buralardan birinede biz gideilsek ne güzel olur. Ahhh ahhh ne zaman gerçekleşir bilemiyorum.. Maşallah size :) darısı da bize :) sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amınn ınsallahhh...cok tesekkkurler , sevgıler

      Sil
  5. hepimiz icin oyle olsun tatlimmm.. Bu yaz cok doyulmaz ve cok Ask gecsin.. Guzel yerlerde guzel ailenle gecirdigin her tatilin tatli anilari biriksin sonra kuzuya anlatirsiniz :) simdiden iyi bir sezon olsun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cok tesekkkur ederım , ınsallah hepımız ıcın sahane bır yaz olur...sevgıler

      Sil
  6. selam...biz de genelde kendimiz plan yaparız.sonuçta tatilde gezmek isteyeceğin yerler insanın zevkine göre değişir.Blog izlenimlerinden bir derleme yaparız.Önemli yerlerini belirleriz.Sonrası keşfetmeye kalır.booking de kalacak yer açısından çok faydalı.temizse ve dediğin gibi merkeze yakınsa çok lüks aramam.sonuçta odada vakit geçirmeye gitmiyoruz ya :)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sız de bızdensınız o zaman :) cok keyıflı degıl mı tatıl planlamakk ohhh bol seyehatlı gunlerrr

      Sil
  7. Ne çok yer, umarım senin gibi şanslı olurum:)

    YanıtlaSil
  8. süper :) teşekkürler tavsiyeler iiçinn :)

    YanıtlaSil
  9. amanda aman.benim minnak tavşanım ne güzel fotolar ve fikirler vermiş bizlere bakiiiimmm,ben seninle beraber geziyorum şekerim,çok eğlenceli pratik ve rahat oluyor:))
    4.fotonada acayip uyuz oldum yırtıp atacağım fesatlığımdan haberin olsun hımsss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. mu hahaha ya sen ne tatlı bısısıınnnnn :)) cok tesekkur ederımmm canımmmmmmmm

      Sil
  10. Güzel fikir ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. süper bi paylaşım tatlım:) çok faydalı oldu.. resimler de harikaa!:) zaman ilerledikçe yaş konusunda geriye doğru gitmişssin:) daha da güzelleşmişsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyle mııııııı cok mutlu oldum... cok tesekkurlerrrrrr..sevgıler

      Sil
  12. aaa olsun yine de çok faydalı bilgi vermişsin canım. Japonya'yı çok merak ediyorum. Beğendin mi? biraz anlatsanaaa :) Ne güzel yine de ennn görülesi yerleri görmüşsün. Darısı daha nice yerlerin başına kelebeğim:) Ellerine sağlık canım bizimle paylaştın. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm japonya postum var :)) 5 post once sanırım :)) cokk begendım :))) cokkkkk tesekkurler papıscım darısı hepımızın basına:) sevgıler

      Sil
  13. If I have a chance in the future, I will go to travel like you.

    YanıtlaSil
  14. nerelere konmuşsun öyle kelebeğim, çok şirinsin çok tatlsısın, üstelik kuzuyla gidecek kadar gözüpek:D

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel gezmişsin canım ya, darısı başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım sevdacımmm..ınsallahhhhhhhhh

      Sil
  16. yaaa çok güzel yerler gezmişsinnnn... bütün kareler süperrr :)
    ayrıca ben de turlarla gitmek yerine kişisel gezileri tercih ederim.. kendim bile hayatımı planlamazken birilerinin önüme planlar ve sınırlı saatler koymasına asla tahammül edememmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı sekılde sınırlı gezılerden keyıf alamam saat sure bende olmalı..sevgıler ve cok tesekkurler

      Sil
  17. Evet yine buradayim, kacirdigim postlara baktim : ) Bu post harika olmus, yararli. Ne guzel gezmissiniz, Asya ve Afrika da cok gezmedigim icin oralari cok istiyorum : ) Sharm daki resmin de bronz tenle bir baska guzelsin bu arada : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lılacım cok tesekkur edeırm cok nazıksın..sevıler

      Sil
  18. Merhaba bir çok yer gezmişsiniz ne güzel, konuyla pek alakası yok ama bir şey sormak istiyorum ben resimler üzerinde yazılar var ya gittiğiniz yerleri yazmışsınız o yazı fontunun adı nedir acaba mümkünse onu öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa ; vladimir s. yazıyor yazı tpinde cok tesekkur edeırm , sevgiler

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa