-->



8/kozmetik

10 Mayıs 2013 Cuma

Anaokulu Maceramız...

Twitter&Instagram: @kuzununannesi

Kuzumu 3 yaşından önce kreşe vermeyi düşünmüyordum. Hayatı okulla geçecek , sabah kalk , akşam yat böyle hayatı olmasın diyenlerdendim. Ama düşündüm ki bizler türümüzün son örneğiyiz. Ben kuzenlerimle berbaber büyüdüm, Doğal kreş ortamımız vardı. Her gün anneannemde toplanır , bahçesini talan eder , katlar arasında koşardık. Anneannemin dikiş odası bizim oyun odamızdı. Terasımız spor salonumuzdu. 

Şimdiki kuzular evde ya bakıcı ya da anneanne-babanneleriyle büyüyorlar çalışan anneler olduğumuz için. Keza ev hanımları da yanı şekilde.
 Çocukların arkadaşları yok ev , tv ve büyükler ne öğretirse.....

Kuzum inanılmaz hareketli bir çocuk , hiç tv. izlemedi hala da izlemiyor. Bağımlı olduğu bir çizgi film kahramanı yok. Bazen Pepee ye bakıyor en fazla 3.dk sürüyor  bu. Kuzum sürekli keşfetme ve öğrenme peşinde ama bunları inanılmaz yaramazlıklarla yapıyor. 
Bir gün size nasıl yaramazlıklar yaptığını da anlatırım.

Canının sıkıldığını , sürekli gezme isteği ve huysuzluklarından anladık ve kreşe vermeye karar verdik. 
25. ayında başladı kreşe.

Anneannemiz ve aşk nazi kampına vermişiz gibi davrandı ilk gün , ağlamalar , özlemler , duygusallıklar. Oysa sadece yarım gün ve onun geleceği için.  İstikrarlı davrandık ağladı diye okuldan alsaydık işte o zaman alıştırmamız imkansız hale gelecekti ve bunu kullanabilecekti. Hepimiz aynı şekilde konuştuk ve hareket ettik işte bu yüzden bu süreci hemen atlattık. 
Kuzular çok akıllı :)))) 


 Okul araştırırken nelere dikkat ettim ;
  1. Kuzumun mutlu olacağı bir yer olması .
  2. Büyük yaş grubu sınıfların olmadığı yalnızca kreş ve anaokulu çocuklarının olması.
  3. Sınıflarının aydınlık , havadar ve kişi sayısının çok olmaması.
  4. Çocuk koruma ve güvenlik yöntemlerinin sadece sınıfta değil tüm okul içinde olması. (oyuncaklar , okul ısısı , lavabolar , yemekhane , oyun alanları , bahce...) 
  5. Hijyene önem verilmesi ( alt değişimi odaları , sabunlar , mutfak lavabo temizlikleri ve düzeni)
  6. Öğretmenlerin bu işi severek yapası ve içten olması , samimi bir ortam olması
  7. MARKA BİR YER OLMASINDAN ZİYADE kreşin uygunluğu, konuşma ,eğitim yöntemleri. Koyma , bırakma demektense  , koymuyoruz , bırakmıyoruz diye doğruyu öğretmeleri.  Çünkü bir kaç yerle görüştükten sonra marka fakat Franchising yerler olduğunu görünce işin amacına uygun olmadığını fark ediyorsunuz.
  8. Yemeklerin ve içeceklerin ev yapımı olduğu , haftalık menülerin ve günlük iletişim araçlarının kullanıldığı , doğa etkinliklerinin olduğu bir okul aradım.
  9. Eğitim yönteminde tek bir şeye bağlı kalmadan çoklu gelişim yöntemini kullanmaları.
Yani önceliğim kuzumun mutluluğu , kolay iletişim kuracağı , okul disiplini havasında değil oyun havasında , eğlenerek ve doğruları uygun yöntemlere görebileceği bir yer olması önemliydi. 

Alışma Süremiz 
Kuzuma akşamları okula gideceğini , arkadaşları olacağını , öğle yemeğinden sonra anneannesinin alacağını söyledik. Okul başlayınca ve sabah okla giderken de aynı şeyleri söyledik. Sadece 6. güne kadar ağladı. Okula ve bize güvenini kazanınca ağlaması bitti. Tabiikii aralarda huysuzlaşıyor ama hangimiz her gün okula gitmek istedik ki :))) Bize oryantasyon için bilgiler verdiler , neler yapacağımız söylediler. Fakat okulun alıştırma yöntemi bana çok mantıklı geldi. İlk günden itibaren okula alışma , veliye kısa süreli veda ve hızla okula alıp en sevdiği etkinliği yapma. 

Okulun kazandırdıkları
 Okulda çok mutlu ve huzurlu , kendi sınıfında yaşıtları var tam 7 tane :) 
Hepsiyle oyunlar oynuyor kitap okuyor , coşuyor :))
 2-3 kelimeli cümleleri yavaş yavaş konuşuyordu kuzum fakat biz anlayabiliyorduk. 
27 Marttan bu ana kadar bülbül oldu , kelime hazinesi çokkk genişledi ve şahane cümleler kuruyor.
Sabahtan öğlene kadar harika etkinlikleri oluyor . Öğleden sonra , eve gelip kısa bir uyku ve bahçe keyfi yaşıyor. Böylece tüm gün sıkılmıyor , her şeyi öğreniyor ve keşfediyor.

"""Şuan için mutluyuz , öğretmenimizi çok seviyoruz , sınıf arkadaşlarımızı yönetiyoruz ve okulun hakimiyiz."""

Yaşımız minik , beklentilerimiz mutluluk , eğlence , oyun ve öğrenim sıralamasında. 
Büyüdükçe sıralama da yerler değişecek...

SEVGİLER....

23 Nisanda Atatürk'ümüzün büstüne çiçek koyan minik kuzular...
Botanik Bahçesinde keyif :))))
Kuzumun amacı suya atlamaktı kesin :))


Benden 5 çayı için bir tatlı tarifi istediler , bende yazdım verdim kuzum onu yapmış :))
24. ayına kadar tatlıyla ve türevleriyle tanışmayan kuzum umarım ilerde de sevmezsin.. 


Dip not : Okula gidince uslandı mı , değişti mi hayııırrrrrrrrr  , 
her şey aynen devam :))) 

YARAMAZUS CHUKYIM BENİM :))


Share This
56 yorum:
  1. kokoşun ne güzel yazmışsın gene ya.. valla doğru diyosun.. ben de eylül gibi düşünüyorum kreşe vermeyi sırf senin yazdığın sebeplerden dolayı.. ama bi yanımda yine "len bu çocuk ömrü boyunca okula gidecek zaten dur 1 yıl daha bekle" diyo.off off netcem bilmiyom.. sen yaz bakalım ara ara.. ona göre karar verelim bizde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm okul gıbı degıl eglence ve mutluluk yerı ya oyle sevıyo kı hepsı merak etme..benım kuzum gıbı cok hareketlı cocuklara bence en guzel mutluluk :) sevgıler tatlım

      Sil
  2. alışma dönemi zor oldu mu acaba merak ettim,
    okulda arkadaşlarıyla mutlu olması çok güzel haber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bıze 1 ay surer dedıler ancak 6. gun aglama asamamız bıttı ve sabahları okulda gıdleım dıye uyanıyor cunku okulda eglenıyor evde yapmadıgı faalıyetlerı yapıyor eve gelınce de park bahce cosması kalıyor :))) sevgıler

      Sil
  3. canımm anneler için çok faydalı bir yazı olmuş ileride bana da lazım olur inşallah :)) kuzunun ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur tatlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insallahhhhh canım insallahhh ve cok tesekkur edeırm sevgıler

      Sil
  4. Bu aşçı yenir mi? Yeniir walla :) tatlılığını pastalara da bulaştırmıştır kesin maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım :)yemek serbest o zaman

      Sil
  5. ben 15 aylıkken vermiştim miniğimi kreşe.. çok sevmişti ve o ana kadar yürüyemeyen çocuk 2. gününde yürümeye başlamıştı.. evde bakıcılarla kalmasındansa kreşe gitmesi çok daha iyi oldu bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne sahaneeeeee...cok haklısın aynı ıkırdeyım senınle..sevgıler

      Sil
  6. bi kuzum olunca bu söylediklerini dikkate alıcam:)

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar önemli bir konu canım benim, ve gayet güzel anlatmışsın. Senin Şef açşıyı ben yemek niyetine yerim vallahi;)) çok öptüm canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahhaha pıkı o zaman sızde yıyebılırsınız... cok tesekkurlerrr ggoooogoookcum

      Sil
  8. çok yararlı bir yazı olmuş cnm. bilinçli bir annesin.

    YanıtlaSil
  9. Canım dikkat ettiğin noktalar gerçekten çok önemli.Ben okul öncesi öğretmenlerinin disiplinden daha önce her konuda esnek ve sevgi dolu olmaları taraftarıyım.Çünkü çalıştıkları yaş grubu gerçekten çok küçük ve anladıkları tek dil sevgi.O yüzden önce öğretmen sevdirmeli ve kendi de sevgi dolu bir model olmalı.Kuzucuğun mutlu olduğu her halinden belli,maşallah,gelişimi için de iyi olur,çok iyi yapmışsınız.Yaramazusu ve güzel annesini öpüyorum,hep mutlu günler diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen baharcım egıtımden once sevgı ve eglence :) cok guzel yazmıssın sendeeee harıkasın

      Sil
  10. anneler için harika bi yazı, maşallah nazar değmesin çok tatlı :))

    YanıtlaSil
  11. Ya sunlarin guzelligine tatliligina bakar misinizzzz Allahim korusun esirgesin hepsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulumsecımmmm cok tesekkurlerrrrr.....amın dıyorum yazdıklarına..sevgıler

      Sil
  12. kuzun okullu olmanın zor kısımlarını atlatmış, artık keyfini çıkarma vakti ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evettt canımmm sımdı surec keyı...sevgıler

      Sil
  13. çoook güzel yaa ne kadar sevindim böyle kolayca alışmasına tabiki bunda anne baba olarak sizin tutumunuzun büyük önemi var.okula hayatı hayırlı uğurlu olsun o zaman canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler edacım..aılenın aynı dılı konusması cok onemlı..ıstıkrarlı davranmak geısımı ıcın cok degerlııı gercekten..sevgılerrrr

      Sil
  14. ben bu kuzuyu yerim amaaa :) benimki de kasımda 2 yaşını bitirecek,ara dönem var mı bilmiyorum, mart gibi istiyorum. özellikle sosyalleşsin ve daha güzel konuşsun diye. bakalım seni takip edeyim de önce gidişatımıza bir fikir olsun :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgılı semra bızde martta verdık alırlar kuzunuuzusa..bu surecte kuzuyla konusmak ve her gun aynı seylerı soylemek okul basayana kadar cok onemlı...tesekkurler ..sevgıler

      Sil
  15. anasınıfı öğretmeniyim. duygusal davranan ve okula çocuktan daha zor alışan aile büyüklerinin yanında mantıklı bir kişinin olması hem öğretmenin hem de çocuğun işini kolaylaştırıyor.
    yıllarca okula gidecek olsalar da anaokulu yılları ve çocuğun bu yıllarda edindiği kazanımlar diğer okul yıllarıyla karşılaştırılamaz. bu yüzden her çocuğun 2 saatlik oyun grupları da olsa yarım gün de olsa anaokuluna gitmesini tavsiye ediyoruz.
    ilk deneyimlerinizi uzun uzun paylaşmanıza bayıldım :) franchaise okullarla ilgili yazdıklarınıza da katılıyorum, iyi bir gözlemcisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdılı dıdem ayrıntılı yorumun benı cok mutlu ettı...cokkk tesekkur ederım...ayrıca dedıgınız gıbı ıstıkrarlı davranmak ve kuzuya okuu sevdırmek ogretmen ve aıle ısbırlıgıyle...sevgıler

      Sil
  16. Yaaa senin o kuzunu yerim ben yerim okul en guzeli yakinda bizimkide gidecek az kaldi:)) he okul degistirirmi uslanirlarmi dersen bizim cakiler zooorr:)))
    Hep boyle cok mutlu olsun annesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylıncımmm benımkı senın kını oryante eder merak etme :)

      Sil
  17. boyle yazilar okuyunca calismadigim icin inan sukrediyorum . okula baslamasi ayri dert , okulu arastirmasi ayri . hem sonra birde aklin kalacak alistimi , agladimi diye :( Allah calisan annelre kolaylik versin insallah . senin kuzunun nasil yaramazliklar yaptigini yazacagin yaziyi heyecanla bekliyorum . ayrica o masum yuz nasil yaramzlik yapiyor aklim almiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Calısmak tercıh meselesı tabıkııı durumlara gore degısıyor ama cok haklsın..benımsansım bırıcık annem..allahımherkese yardım etsın bu konuda....canım anlatsam dudagın ucuklar...zaten bu sevımlılıgı olmsa ooooo :))))..sevgıler ıkı cocuklu sahaneee anne

      Sil
  18. Maşallah kuzuya büyüdü de okullu bile oldu :) Okul öncesi eğitim çocuklar için çok faydalı, anne babanın kuralsızlığı neticesinde bütün herkesin yaka silktiği bir tanıdığımızın kızının günden güne olumlu yönde değiştiğini gördük okuldan sonra. Hem yaşıtları ile oynama, paylaşma gibi şeyleri de öğreniyorlar. Evde yemek seçen yeğenim öğretmenini öyle seviyordu ki ona cici görünmek için evde yemediği sebze-meyveyi okulda yiyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacımmm super mıs bu...ne guzelbır gelısımmm..okulun faydaları gercekten asıkarrr..cok tesekkurler sevgıler

      Sil
  19. maşallah kuzuya:)herşeyin en iyisini hakediyor bu bıdıklar.0-3 yaşında çocuk ne kadar çok çevresel uyaranla karşılaşırsa zihinsel ve sosyal gelişimi de o derecede olumlu olur. biliçli tercih için ayrıca tebrik ediyorum seni canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemıncımcok haklısın...bılınclı anneler gormek ne guzellll...sevgıler

      Sil
  20. bir annenin çocuğuna nekadar değer verdiğinin, onu nasıl gözünden bile sakındığının en bariz örneği bu post olsa gerek..
    anneler günün kutlu olsun hayatım.. senin gibi annelerin değeri paha biçilemez..
    öpuyorum kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu guzelyorumun ıcın senı kocamannnn kucaklıyorum ve cok tesekkur ederım...sevgılerrrrrrrrrrr

      Sil
  21. hahahahahah süpermiş,yahu ne bekliyorsun şimdi kaç yıllık karakter2 gün okula gitti diye süt dökmüş kuzumu olacaktı hahahah.
    bu arfada her şey çok iyide ben okul çalışanları adına çok üzüldüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaaaa bayılıyorummm senın yorumlarına cok tatlısınnnnn sen :))) kocaman tesekkurlerlerrrrrrrr

      Sil
  22. ahahaah herşeye aynen devam demişsin yaa koptum :)))
    yerim ben onun o sarkık yanaklarını yaaa, tipe bak:) aralarında en bücür ve yaş olarak anladıgım kadarıyla minnak olan bizim kuzu <3 şişme yelegini yırtar, meraklı suratını ısırırım :)
    çikolatayla tanışınca yandın yasom :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) mınıkkusum aynen oyle cunku :))) evet en mınnosu benım kuzum :) meraklı suratını ısırmak serbesstttttt :)))cıkolatayla tanısınca eyvahhhhh :))

      Sil
  23. ha haa şef aşçı çok tatlı yaaaa.
    :)
    eh biraz enerjisini orda harcasın iyidir iyidir.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerdeeee deepp eve gelınce pırelenmıs gıbı oluyor hahhaha :)

      Sil
  24. hayırlısı olsun... biz de eylül ayında başlatıcaz allah kısmet ederse..ben ondan heyecanlıyım nasıl davranacak nasıl olacak diye..inşallah bizimki de kolay alışır ve mutlu olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsallah sahaneeee olurrr aynı tavrı gosterrsenız eger surec kolay gecer..sevgıler

      Sil
  25. hayırlısı olsun... biz de eylül ayında başlatıcaz allah kısmet ederse..ben ondan heyecanlıyım nasıl davranacak nasıl olacak diye..inşallah bizimki de kolay alışır ve mutlu olur..

    YanıtlaSil
  26. hehehe çok güzel, çok tatlı (:
    sanırımm anne olmak ve bebişler için en iyi kararları almak çok zor..
    veee sıralama ne kadar değişirse değişsin umarım mutluluk heppp baş sırada olur (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok zor cok keyıflı ve tum cokların ınıslı cıkıslı yasandıgı bır olay :))) ınsallah dedıgın gıbı hepp mutlu olurlar..sevgıler

      Sil
    2. hımm inşaAlahh..
      bir bayan olarak en çok korktuğum ve aynı zamanda en çok tatmak istediğim duygu sanırım.. ama tabi şu an için çok uzak (:

      Sil
    3. ınsallah ıstedıgınız zaman olur saglıkla ve huzurla..sevgıler

      Sil
  27. Çok tatlı Yasemincim ya maşaallah, en iyisini yapmışsın yarım günle başlamak ilk etapta alışma süreci için iyi olmuş. Kepini çok beğendim :) Minik şef :)İleride yanıma alırım eğer hayallerimi gerçekleştirebilecek fırsat ve zamanım olursa :) Maceralarını merakla bekliyoruzzzzz.

    YanıtlaSil
  28. oyy kacirmisim bunu ! Nefis bir is yapmissin tatlim.. soyledigin seylerde cok haklisin.. Okula gitmeye ve sosyallesmeye cok ihtiyaclari var hem en guzel tarafi arkadas cevreleri olusuyor.. Alpcan'in Ela aski var.. Ela ile yatip kalkiyor :))) Basairlar dilerim tatlim.. Insallah keyifle devam eder guzel okuluna tatli kuzu.. Minik tatli hikayeleri olur kendi gibi :)

    YanıtlaSil
  29. Everyone loves what you guys are usually up too.
    This type of clever work and coverage! Keep up the awesome works guys I've included you guys
    to our blogroll.

    Here is my page: DETER

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa