-->



8/kozmetik

5 Kasım 2012 Pazartesi

Düzen....

Twitter & Instagram :@kuzununannesi

Her tatil dönüşü aynı sendromu yaşıyorum , neden öyle neden böyle . Bu bir süre böyle gidiyor , sonra devam kaldığım yerden hayata...

Almanya'ya ilk gidişim olmadığı için kültür postlarım olmayacak :) Ailemizin yarısı orada yaşadığı için daha önceki gidişlerimde yeterince fetih ettiğimiz için bu tatil kuzuyla gezme tatili oldu bize. Kuzum tatil boyunca inanılmaz mutluydu , çünkü kuzenleriyle  her gün farklı bir yerde tüm gün oyunlar oynadı. 

Adamlar yıllar önce düzeni kurmuş , insan olduğunu hissediyorsun huzurla gezerken, sen istediğin kadar yık yap temel çürük değiştiremezsin. Bizim muhteşem güzelliklere sahip ülkemiz onların elinde olsa kim bilir nasıl bir halde olurdu kıymetli Türkiyem.

Yine konu uzayacak farkındayım neyse diyorum ve fotoğraflarla devam edelim...

( Kuzum minicikken gittiğimiz gezi için TIKTIKTIK )
Böyle güzel masaya gittik ilk gün :)) Her gün mis gibi sofralar kuruldu eşim , annem babam şişti :))

Bronz kuzumla çatı katında uyuduk , karanlık ve kocamannn :)) Uyanınca oyuncak dolu mis gibi sabahlarımız oldu.

Odamızın manzarası :)))))))


Her gün temizliği ihmal etmedi kuzum







Bu kafeyi çok sevdim çünkü ;


Bir nevi çöp çatanlık kafesi. Hafta içi her gün farklı özelliklerdeki kişiler geliyor ve beğenirlerse birbirlerine arkadaşlık teklif ediyorlar :))))
Mesela Pazartesi bekarlar , Salı evlenip ayrılanlar , Çarşamba eşleri vefat edenler gibi ...
Buradan evlenen o  kadar çokmuş ki..
l


Gönüllü hemşireler ;  kimsesi olmayan veya refakatçısı olmayan hastalara gelip kitap okuyor , sohbet ediyor , ihtiyaçlarını karşılıyorlar hiç bir ücret almadan. Gördüğüm an gözlerim yerinden fırladı. Bizde 60 ına gelen göbeğine kadar sarkıtıyor bir yerlerini ve ölümü bekliyor.
Kimse inkar edemez istisnalar hariç....

Bayanlar için park yeri :) Çocuklu anneler için de var :))

Bunları  biliyoruz fakat  yine de yazmak istedim :
H&M cok cok cok cok uygun fiyatlara ürünlerini satıyor. Bizdeki "NUTELLA " Polonyada üretiliyor kokusu rengi çok farklı. Almanyada ki ise kendi ülkelerinde üretiliyor. Bizde çikolata , bebek maması ve bebek bezleri neredeyse 2 katı fiyatlarda satılıyor , üstelik bizim askeri ücretimiz onlarınkinin yarısından da az. çalışma saatleri de keza. .  Çocukların dişlerini ve sağlıklarını korumak için özel ve zorunlu gerçek bakımlar var ücretsiz . 
Çocuklar için dev oyun parkları var bir çok yerde. Alışveriş merkezi kadar büyük oyun parkları. 
Heee unutmadan her yerde kapalı havuzlar var girişi 2 euro. Benzin , araba oldukça ucuz , vergi bizde maşallah ürün fiyatlarından fazla. Ev kiraları sabit zam mam yok enflasyon yok.
 Plastik , cam, kağıt atıklar ayrı günlerde toplanıyor. Hatta marketlerde şişeler için makineler var depozitosunu aldığınız. 
Doğayı korumak için yaptıklarını saysam sanırım sayfa yetmez....
Saymakla bitmez insan gibi yaşadığını hissetmek dediğim. Bizim ülkemizde öyle yaşamak için çokkkkkkkkkkk zengin olmak zorundasın veya sistemi en baştan oluşturmak ....



SEVGİ DOLU HAFTALAR DİLİYORUM.....
Dip not : Ülkemi çok seviyorum ve burada yaşadığım için şanslıyım diyorum ama gerçekler de çok açık , asgari ücrete ev mi geçindirsin ,çocuk mu baksın , gezsin mi , giysin mi , yesin mi? 
Yine NEYSE.......

                                                                                      Kafe : Bad Oeynhausen da :))
Share This
91 yorum:
  1. cılgınca hanuta dıyorum neysekı bu azman ıstekjlerım her hafta duty free yı patlatmalarım ıle dıngınlesıyor ama okadar ucuz degıl ıste bır lıdl kadar degıl ..kuzunun temızlı hastası olması :) lıke lıke odanızın manzara otesı lıke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gracecım bende tam bır hanutacıyım olsa da yesem dedım sımdı :)) lıdl muazzammm zaten :))) sevgıler canım

      Sil
  2. senn bu oğlun çok tatlı ya bide eğilmiş temizlik yaparken yerm len senii

    YanıtlaSil
  3. canım aynı şeyleri biz de her Türkiyeye gelişimizde yaşıyoruz... Maşallah çok zengin bir ülkeyiz, herşeyimiz var... ama sistem çökük... alt yapımız yok... yani adam edemiycez... ki eşim Paris'e ilk gidişi... ben gittim ve metrosunu anlatınca inanamamıştı.. şimdi kendisi gördü ve hayran kaldı.. yani onu en çok etkileyen hatta tek etkileyen metro ağı... ve dedi ki bizim politikacılarımız hiç mi gelmiyor buralara ya da görüp de görmemezlikten mi geliyorlar ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alevcım ne kadar doğru soyluyorsun saka gıbıler...

      Sil
  4. Canim ben o kultur farkini tam 13 sene once bile woww diyerek karsilamistim .Almanya bence bir cok konuda Amerika dan bile ileride ki Turkiye icin konusmak inan benim de icimi burkuyor.Keske onlar bizim icin bunlari ve daha fazlasini konusuyor olsaydi.eglenemnize cok sevindim.Almanya yaz kis sogur bir ulke olmasina ragmen inanlari copk sicaktir.Fotograflar yine cok kaliteli.Kocaman opuyorum hepinizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. almanyanin insanlarin sicak oldugunu ilk kez sizden duyyorum :)

      Sil
    2. Enochcum cok haklısın canımmmmm. Guzelgul ben oyle seyler yasadım kı keısnlıkle sıcaklar. Mınık bır ornek; havalımanında kuzm kucagımda aglıyor elımde esyalar (yalnız gıttıgımde ) bızım turk personelın umrunda olmadı esyalar ve bebegı tasımam ama almanlar hemen gelıp yardım ettıler ve ınan bu cok mınık bır ornek..

      Sil
  5. bende tatilde almanya'da idim orada doğdum 10 yaşında geldim ve 28 senedir ilk kez gittim ama o eski yıllarda hafızamda kalan hayranlığım hiç değişmedi.. dediğin çok şeyi aynı düşünüyoruz.. yıllar yıllar önce oturtulan düzen ve uyulan kurallar.. bu şekilde adam oldular canım benim.. bizde hep suistimal.. daha ne olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaa ne guzell...ah dıyor ınsan degıl mı guzel ulkem ıcın..

      Sil
  6. tatlım fotolar çok güzeldi...
    hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  7. bebeğim özlemişim postlarını...
    Valla bu posttan sonra gidip almanyaya yerleşesim geldi...
    ülkemi bende çok seviyorum ama , kimsede olmayan kaynaklara ve doğal güzelliklere sahipken bunları değerlendirerememek... İnsanlara gerekli değeri vermemek... Bazen bunaltıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma canım yaaa aklımdan neler gecıyor bır bılsen :)

      Sil
  8. böyle bir evim olmasını çok isterdim. manzaraya bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurlerrrrrrr bende cok ısterdım :))

      Sil
  9. Ahh ah demekle yetiniyoruz artık ileri de sistem değişirse belki zaten güzel olan ülkem çok çok güzel bir ülke olabilir.
    Çok eğlenceli ve çok güzel bir post olmuş okurken hiç mi hiç sıkılmadım fotolarda harika ayrıca =)
    Temizlik delisi kuzuşunu ısırasım geldi yaa ama ben ısıramıycam için sen benim yerime ısırıver bir zahmet canım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederımmmm guzel yorumun ıcın...

      Sil
  10. evlere bayıldım cnm, yabancılar herşeyi düşünüyorlar...kurallara uyuyorlar.bazen zor olsa da bu ülkede yaşamak. seviyoruz yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selmacım cok dogru yerde noktayı koymususn :)

      Sil
  11. ben o kuzuyu yerim yaa,buarada o kafeye cok gidesim geldi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahaha gıdersen ugra cok keyıflııı :))

      Sil
  12. Almanyaya gelmis! Cok güzel resimler cektin =)

    YanıtlaSil
  13. Almanya ya da avrupa ülkeleri refah yüksek,en iyi malzeme ile en iyiyi yapıp koydukları kurallara uymayı başarıyorlar..Oysa her güzelliği içinde barındıran ülkemiz de biz sahip olduklarımızı bile koruyamıyoruz..Dresten'i gezmiştim ben de...dönüşte de malum kucak kucak çikolata:)çikolata da en ucuz fiyat oradaydı gördüklerim arasında..Bu arada oğluşun tam yemelik yanaklarına nutellayı sür sür yeeee:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar doğru yazmıssın refah yuksek.... cok tesekkurler guzel yorumun ıcın...

      Sil
  14. canim hepsine katilmasamda coguna katiliyorum haklisin :) bende 26 seneden beri avrupada yasadim ve inanki cogu sey göründügü gibi degil :((( bunlar artilar birde eksileri sayalim :)) anlatilacak cok sey var ama dedigin gibi cok uzun olur sen oranin negatif ve pozitif yönlerini biliyorsun bbende burada yasadigim icin buranin

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. guzelgulcum bundan oncekı gıdıslerım de cokkk daha uzun kaldıgım ıcın herseyını bılıyorum artık ama su bır gercek ınsanca yasıyorlar bızım gıbı degıl. bızde paran yoksa bıttın , kıyamam nasıl dr.a gıtsınler nasıl okula gıtsınler nasıl gecınsınler..neyse..

      Sil
  15. normalde sana uğradığımda hep eğlenmiş ve gülümsemişimdir.ilk kez büyük hayranlıkla bakıp,dehşet sinir ve asap bozukluğuyla bitirdim.....o kadar haklısınki canım söylediklerinde,ama biz böyle yaşamayı hakediyoruz.ben haketiyorum ama çok şükür sefaletlede yaşamıyorum.Allah açlıkdan nefesi kokupda ,hala bu ülkeyi bu hale getiren pislikleri şakşaklayanlara akıl fikir versin...işte o gerizeklalılar sürünmeye devam etsinler(artık asla acımıyorum)bizde yanında yanalım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benım kocaman amınnnnnn dıyorum AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

      Sil
  16. Ya ben o temizlik yapan kuzuyu yerimmm!!!!!!!

    YanıtlaSil
  17. Kokosum, ailenle guzel vakit gecirmen ve paylasman cok hos. Iki sene evvel Turkiyeden donerken Almanyada Saarbuckene ugramisdik. Ilk once belirteyeyim, senin resimlerdeki gibi evler cok guzeldi. Cogu insan orada ayni Turkiyede ki gibi arsa alip kendi evinin icini istedigi plana gore yapiro, birde bodrum ve cati kati olayi super. Gelelim bize, Ingilterede imarli arsa bulmak neredeyse imkansiz! Mevcut olan en yenisi ortalama 30 yillik evlerin icini az capta uzataip degistirerek birseyler yapabiliyorsun.
    Ingilterede hayat duzen az cok oyle ama !. H&M de ki kiyafetler oralar kadar ucuz degil.

    Kuzu kocaman olmus, ona kocaman opucukler

    xxx

    YanıtlaSil
  18. Eklemeyi unuttum. Avrupanin duzeni sistemi insana verilen deger, vs super ama bizde ki gibi komsuluk iliskisi yok, hasret kaldik be guzel samimi arkadasliklara burada bir nevi asosyal yasanir hayat eger Turk arkadas es dost cevren uzaksa sana.

    xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bılıyormusun bur dada kalmadı o komsuluk herkes ıs ev sıte hayatı eskıden mıs o mıs komsuluklar..guzel yorumun ıcın cokkkk tesekkurler ve sevgıler zelıscım

      Sil
  19. sonuncu söylediklerinde çok haklısın canım ülkemiz güzel de yaşamak marifet gerektiriyor maalesef... yalnız senin kuzuyu yerim bize de gelse ya temizliğe :D

    YanıtlaSil
  20. bizde hep ailece bunlari konusuruz biliyo musun hepte ayni konulari :)
    gercekten her bir cümlene katiliyorum ve kim bilir dedigin gibi
    türkiye almanlarin elinde olsaydi cennet e dönerdi her bir sokagi...
    nutella'yi türkiye de kesinlikle yiyemiyorum arada ki fark hemen anlasiliyo..
    türkiyede ki daha sekerli cikolata ve findigin tadi cok daha az.. :(

    insallah bidaha ki gelmende görüsme firsatimiz olur. kuzu yine her zaman ki gibi
    coooooooook yakisikli :) öptüm sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senacım anlaşılmaz mı o fark..bır de hep konusuyoruz ama elımın baglı ne kotu degıl mı..ınsallah gorusuruz canım sevgıler

      Sil
  21. hihihihi almanyadan gelen akrabalar gibi olmuşsun :) iyyy hiç sevmem özellikle almanyadan gelenlerin almanyada şöyle almanyada böyle diye anlatmalarını ama haklılık payı var diyorsun ..doğru ..bizde bir devlet dairesine işin düşmeye görsün.uzar da uzar..telefonlara ulaşamazsın..disiplinsiz ve boşvermişiz.özellikle kamuda çalışanlar yan gelip yatmaya alışmışlar.çöp konusunu çok önemsiyorum.aslında belediyemiz bu konuda birşeyler yapıyor ama yeterli değil.büyük çöp poşetleri dağıtıyorlar ve bi zaman topluyorlar.o zamana rastlayamadım daha :) onun yerine ayrı çöp kutuları oluşsa.hiç zor diil.biz de evlerimizde ayırır ona göre depolarız.biz de evlere farklı çöpler ediniriz.olacak olacak ama ne zaman :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ve hosgeldin ;))) guzel sey ;)) biliyormusun benim ailem hic anlatmazsi oyle boyle diye ben her gittigimde daha buyudugum icin ;)) yasayarak gordum farklarini :)) ulkemizde boyle duzen olsa tadindan yenmez degil mi :)) guzel yorumun icin cok tesekkur ederim..sevgiler

      Sil
  22. canım ne güzel ifade etmişsin aslında türkiyem cennet bir ülke ama sistemin değişmesi düzene girmesi bu saatten sonra çok zor yaşam standartları çok iyi uçurum yok standart bir yaşam sürüyorlar. bir dönem tekstilin ana vatanı olan türkiyenin bu hale gelmesi kıyafetin pahalı olması,her gün etiketlerin fiyatlarının değişmesi indirim etiketlerini asıp insanları kandırmaları ayyy bak sinirlendim yine indirim dedimde orda denk geldinmi bilmiyorum gerçek indirim yapılıyor yani tüketici hakkı denen şeye saygılılar burda nerde.Yollar mis gibi yağmur birikintisi diye bir şey yok burda yağmur yağar yolar ıslanır,evlere su basar hayat felç olur vs.. ama her türlü eksiklere ve olumsuzluklara rağmen canım ülkemi hiç bir yere değişmem sanırım alıştık bu kadar olumsuzluğa:)) bu arada kuzun her geçen gün dahada yakışıklı ve yemelik oluyor yerim onu çok tatlı çok allah nazarlardan sakınsın sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gultencım hepımız aynı seylerı dusunuyoruz ama degıstırememek ne kadar acı degıl mı ...cok tesekkur ederımmmmm yorumun ıcın :)) sevgıler canım

      Sil
  23. Hasretlikler giderilmiş demek
    Ev harika manzara süper
    Kucak dolusu sevgiyle döndün demek
    e malum düzen kötüde olsa dönüp dolaşacağımız yer burası :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keısnlıkle oyle :) cok tesekkurlerrrrrrrrrr

      Sil
  24. medeniyet budur diyorum başka da bişey diyemiyorum. o bahçenin manzaranın güzelliği nedir öyle ya. adamlar aşmışlar bizdeki doğal güzellikler onlar da olsa kimbilir neler neler yaparlar. bizim etraftaki bakımsız ve pislik içindeki çöp konteynırlarını düşündükçe daha çok uzun yollar katetmemiz gerektiğini düşünüyorum medeni bir seviyeye ulaşmak için.. masanın ve tabakların zerafeti bile bir başka.. ayrıca o kuzudan bi ısırık da ben alayım lütfen :) çok öperim canım keyifli bir tatil olmuş hoşgeldin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tugbacım bende oyle dıyorum tam medenıyet hemde :(( kuzumu optum en kocamanındannnn

      Sil
  25. şekerim özledik seni ve postlarını.almanya nasıl düzen kokuyor öyle bayıldım gerçekten.malesef insan gibi yaşamak tabiri için yaratılmış bir ülke.türkiye için çook zor bu söylediklerin hatta bence mümkün bile değil.en son eğitim sisteminin içine etmelerinden sonra son kalan umutlarımda tükendi malesef güzel ülkem için.yazdıklarını okuyunca acaba oralara mı gitmek lazım diye düşünmedim değil:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende hep oyle dusunuyorum canım :)) hadı gıdelım:)

      Sil
  26. güze lbir tatil olmuş sizin için... güel yerler olduğu kesin umarım bir gün bizler de gidip görürüz.. Blogumda çekilişim var bu arada...

    YanıtlaSil
  27. senin o kuzunu yerim!! :)

    YanıtlaSil
  28. Dediklerinde öyle haklısınki.. Hem gittiğimzide, hem de yurtdışıdna yaşaayn arkadaşları takip ettiğimizde, sistemin, düzenin öyle bir oturmuş olduğunu ve insnların sadece keyfine abktığını görüyoruz ki.
    Dün akşam işten sonra Mecidiyeköy'e derse gitmiştim, 21.10 da her gün Mecidiyeköy- Bahçeşehir otobüsü avrmış güya, yani internetteki listeye göre. O saatte bir gittim ki, upuuuuzun bir kuyruk ve ortada otobüs filanda yok. Her zaman çiftkatı olan sefer de tek katlı gelmiş ve srıakdai herkes küfrediyor söyleniyor, hep böyle yapıyorlarmış. Uzun süre otobüs bekledikten sorna uzun bir yolculukla Bahçeşehir'e ulaştık.
    Ve şükrettim ki, her zaman o otobüsleri kullanmak zorunda kalmıyorum diye.
    Yani çocuk alanalrını, eğlence merkezlerini, otoparkları geçitm ben, sıradan şeyler insanın günlük hayatını oluşturan temel ihtiyaçlar bile eksik ki; hayatımızı kolaylaştırmaktan ziyada, bananecilik mevcut.
    Ben de Türkiye'ye aşığım ama bizim ülkemizin değil sorun, tek problem Yönetim şekli...
    bi sistem, karayolları, yeraltı ulaşımı yeniden düzenlenip kökten revize edilirse ve insana değer verilmeye başlanırsa, ancak o zaman biz de daha mutlu bir halk oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmmmmmm dusunsene her gun o ıskenceyı cekenler var :((( saka mı anlamıyorum onlara versen bızım maasları ve otobusss kartı acaba ne yaparlar :((

      Sil
    2. Valla şükür ki hergün sabah akşam otobüslerde sürünmüyoruz.
      Ben haftada iki gün sürünüyorum, o yetiyo bana :))
      Öpücükler...

      Sil
    3. cok haklısın cok ınan haketmıyoruz hıcbırımız ama ıste yapamıyoruz bırsey :((

      Sil
  29. ne güzel resimler :)
    http://fashionizelife.blogspot.com

    YanıtlaSil
  30. çok güzel bir ülkede yaşıyoruz ama maalesef değerini bilmiyoruz harika bir yermiş manzaraya bayıldımm :) cafe'nin yaptığı hizmetlere de çok güldüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bılmıyoruz yanı bılmıyorlar :(( evet kafe sahane:)

      Sil
  31. once kuzuya ve evin manzarasina bahcesine bayildim canim :) bizde mart basi gibi gidicez berline kismetse bakalim cok merak ediyorum oralari :) dediklerindede cok haklisin orda insan haklarina deger veriyolar bizdeki gibi somurmuyolar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esracım bayılacaksın bılıyorummmm musmutlu gezmelerrrrrrrrrrrrrr

      Sil
  32. Ah canim benim o manzarada görünen evlerde
    Yaşayabilmemiz için trilyonlara ihtiyacımız var bizim
    Zamanında duzen kurulmamış şimdi kurulmaya çalışsa ne yazar belki bir ihtimal cCocukların
    Cocukları görür temelden egitim şart yazcak cok şey varda aslında ama susuyorum
    Ne guzel tatil yapmissin huzurlu mutlu o kuzunu yerim senin
    Demeden geçmeyim o sofradaki tabaklara bayıldım :))
    He birde gercekten nutella tadı farklı :))
    Opuldun kocaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aylıncım nasıl haklısın ah ah dıyorum zaten bende..hahhaha bılıyormusun nerde sık tabak gorsem aklımdasın mutfak malzemesı canavarım benım :)

      Sil
  33. Beni en çok etkileyen gönüllü hemşireler oldu. Hani Avrupadan konu açıldığında herkes bizim ülkemizin insanının sıcaklığından, yardımseverliğinden bahseder ya! Demek laftaymış her şey, bak onlar insanlıkta bile geçmişler bizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bılıyormusun bende gozlerıme ınanamastm zaten bızde ınsanlık mı kaldı cocuk arabasıyla karsıdan karsıya gecemedıgım gunlerı bılıyorum kı neyse...cok tesekkur ederım guzel yorumun ıcın.........

      Sil
  34. İnsan oralardaki düzeni ve insana verilen degeri görünce neden diye sormadan edemiyor. Söylenecek konuşulacak çok şey var bu konuda ama neyse deyip konuyu kapatıyoruz. Ben de öyle yapacagım. Neyse. Güzel günler geçirmenize sevindim. Kuzun zaten bir ömür. Maşallah. Allah nazarlardan korusun. Cafe çok ilginçmis. Biz de öyle birşey olsa...
    Bu arada umarım babanın saglıgı daha iyidir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. canım öncelikle o geniş ve ferah mutfağı çook beğendiğimi söylemem lazım :))

    söylediklerine gelince kesinlikle katılıyorum, amcamın eşi İsveçli İstabul'da tatile geldiklerinde "ben Türkiye'de gelir seviyesi düşük sanıyordum ama İstanbul'da yaşamak için çok zengin olmak lazım, çok pahalı bir yer" demişti. tatile gelenler bile bizim matematiğin içinde çıkamıyorlar biz nasıl çıkıyoruz bilmiyorum

    YanıtlaSil
  36. Canim nihayet gelebildim.. :) Bu gezinin tamamen kafana gore takilacak bir gezi olmasi sahane.. Istedigin saatte kalk, rahat kafa gez bildigin yerleri.. Biz de daha once gittigimiz sehirleri bu yuzden daha cok seviyoruz.. Ama senin yazdigin gordugun herseye takilip kaliyoruz.. Keske medeniyetten nasibimizi almis olsak !! :(( Bu arada o tatli minik kuzunun ellerini yerim.. yerleri temizleme huyu ayni Alpcan gibi.. Bayiliyor temizlik yapmaya bizimki de.. :)) Ayrica su oda manzaranizi cooook sevmistim ig'den paylastiginda da.. en huzur :))

    YanıtlaSil
  37. ordaki yaşamın her parçasını 'kopyala'yıp,
    vatanımızda 'yapıştır' yapsak? :-)

    YanıtlaSil
  38. gönüllü hemşie ne kadar da hoş, türkiyede de olsa keşkee..
    keyifli günler.

    YanıtlaSil
  39. harika bir sofra güzel bir blog. blogunla yeni tanıştım ben de bekliyorum http://missinem.blogspot.com/. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kisa surede tanismak uzere cok tesekkurler

      Sil
  40. Minnak Emine07 Kasım, 2012

    Ay kız, ona "askeri" demezler, "asgari" olacak. Allah senin canını almasın emi!...... Almanları çok methetmişsin ama kendin daha Türkçeyi bilmiyosun ayol! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgli minnak ; sanirim siz de Turkceyi bilmiyorsunuz minnak nedir veya ay kiz?? Gerci tum postu okuyup Almanlari ovdugumu dusunmeniz ve yanlis kelime bulunca keyif almaniz beni dusundurmuyor degil... Lutfen bir asagidaki yorumu okur musunuz....Sevgi kalbinizden hic eksilmesin..( unutmadan cep telefonundan yorumlara cevap yazarken imla kurallari mumkun olmuyor vakit degerliyse ..Birde iste biz bu sekilciligimiz ve bu sekil elestirilicigimiz yuzunden bir sey olamiyoruz )

      Sil
  41. Merhaba, lütfen yorumumu yayınlama, sadece okuman için yazıyorum. Ben postunda gördüğüm bir hatayı düzeltmeni rica edecektim senden. "Askeri ücret" yazmışsın ya doğrusu "asgari ücret" olacak. Yermek için asla söylemiyorum yanlış anlama sakın, sadece kötü niyetli insanlar bu tarz şeyleri şiddetle eleştirebiliyorlar, bulaşmasınlar sana da. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar dusuncelisiniz olsun yayinlarin bu ayip bisi degil ki. İste biz tum postu okuyup hata icin siddetle dalga gecmeye bayilan millet oldugumuz icin cok haklisin . Birde aslinda asgari oldugunu bildigim fakat cok yakin arkadaslarimda suan ki siyasi durum uzerine dalga gecmek veya sinir oldugumuz icin askeri diyoruz fakat bunu herkesin biedigomo dusunmeden duz yazdigim icin haklosin oyle anlasiliyor.keza calissn ksenin bunu bilmemesi sanirim imkansiz olur. İnce dusuncenden oturu cokkkk tesekkur ederim.tekrar gorusmek uzere sevgilerrrrrrrr...

      Sil
  42. şuan o "odamızın manzarası" isimli fotoda olmayı çok isterdiim! masa düzeni de harikaymış :)

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Kelebek uzun zamandır seni takip ediyorum ve bu paylaşımım için senden destek bekliyorum. Zaman ayırıp ilgilenirsen çok sevinirim. Senden isteğim linkini koyduğum paylaşımımı bloğunda yayınlaman.Sanırım senın yayının benımkınden daha etkili olucaktır bir anne olarak :) Aklına hiçbir sıkıntı gelmesın lutfen ufak bir yardım sadece:) Benım blogumdan aldığını yazarsan senın bir sorumluluğun kalmaz sanırım .Şimdidem teşekkür ederim:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  44. http://zuutrendss.blogspot.com/2012/11/pamuk-prenses-ve-palyaco.html
    :) LİNKİ UNUTMUŞUM:)

    YanıtlaSil
  45. hemen twitterdan takibe aldım :D
    almanyadaki yaşlılarla bizim yaşlılarımız arasında çooook farklar var zar zor yürüseler dahi alış verişlerini kendi yapıyorlar.
    bazen özlüyorum almanyayı. bazen ama şöyle günü birlik gidilecek yer olsa giderim ama uzun süre kalamam ordaaaa yooooo :D

    YanıtlaSil
  46. Canım benim harika kareler,düşüncelerine de katılıyor,kocamann öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  47. o nasil güzel bir masadir oyle, istahim kabardi!

    YanıtlaSil
  48. Ahh ahhh var ya ben de 3 yıl İngilterede yaşadığım için oradaki düzen, insna olduğunu anlamak, herkes nazik, sabırlı, atıklar dibine kadar değerlendiriliyor v.s. çok iyi anlıyorum ve biz niye yapamıyoruz? Neden olamadı diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum zaman zaman:(( Ama ferah yaşam düzeyi ve ekonomik farklılıklardan dolayı da olduğumuz yerde sayıyoruz işte. Dediğin gibi "askeri ücretle" :) gezelim mi, çocuk mu bakalım, okutalım, yiyelim mi, içelim mi? maalesef. Ben de ülkemi seviyorum ama başka diyarları da görünce çooookk üzülüyorum işte.

    Ve odanızın manzarasına bayıldım. O evlerin bahçelerinin güzelliği, düzeni nedir öyle. Farmville oyunu gibi inan:)Çok güzel çoook bence snein akrabalar sakın TR'ye dönmesin, hiiç özlemesinlerde buraları. Ordaki güzel hayat ve düzenden sonra burada delirirler.

    YanıtlaSil
  49. Ne guzel yazmissin farkliliklari. Akrabalarinin ortami cidden cok guzelmis, cok huzurlu. Odanizin manzarasi ne kadar guzel, bahceler cok duzenli. Bu kuzular buyuyunce de boyle yardim etsinler temizlikte bize, oyle yetistirelim ogullarimizi : )

    YanıtlaSil
  50. Canim benim nasil da cosmussun sona dogru! Dediklerine hak vermemek mumkun degil ama maalesef bir de madalyonun diger yuzu var:/
    Pazartesi pazartesi bunlarli dusunup keyif bozmak yerine kuzunun ve senin guzel yuzlerinize, guluslerinize bakip mutlu olmayi yegliyorum. Yerim ben o kuzuyu!

    YanıtlaSil
  51. Senın o kuzunu da yerim senide:) o ne güzel manzara o guzel aburcuburlar:) o masaya da bıttım;)

    YanıtlaSil
  52. Ne güzel bir evmiş canım, manzaranızda şahaneymiş. Temizlik yapan kuzuna da bayıldım, ne güzel gülmüş öyle.
    Türkiye çok güzel elbette ama en büyük eksiğimiz insana saygı ve sosyal devlet olmayışı :(

    YanıtlaSil
  53. Bir ay önce kısa bir Londra seyahatinden dönmüş ve ancak adapte olmuş biri olarak yazdıklarınızı içimde hissederek okudum (maalesef:( Etrafımdakiler "bir haftada mı alıştın sanki" sözleriyle ve aslında "ne de özentisin" alt metniyle tepki veriyorlar genelde ama bana kalırsa dünyadan bir parça haberdar olan herkes bu durumun farkındadır bence, bunun özenmekle alakası yok diye düşünüyorum. Neyse çok dertli olduğum bir konuya denk geldi, paylaşmak istedim:) Sevgiler.

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa