-->



8/kozmetik

10 Eylül 2012 Pazartesi

Bebek bakımında kullandıklarım...

Kuzum doğmadan önce bebek bakım malzemelerimizi tamamlamıştık ki , doğduktan sonra o telaşla ilgilenemeyebilirim diye ...
Kullanıp , kullanmayacağımı bilmiyordum ancak çalışan anne olarak bir süre sonra biberon kullanacağımı düşündüğüm için aldım aşağıdaki malzemeleri.
Kullandığım tüm ürünlerden fazlasıyla memnun kaldığım için paylaşıyorum.


Twitter & Instagram : @kuzununannesi
1. Biberon olarak Dr. Brown kullandım gaz önleyen patentli sisteminden dolayı , çok memnun kaldım. 5 li set halinde olan bu ince uzunları seçtim , kalın olanların ergonomisini beğenmemiştim :)))
2. Dr. Brown suluk :))
3. Yeşil kapaklı minik kapları , ek gıdaya geçince ,bir yere gittiğimde kendi yaptığım mamaları koymak için almıştım. Steril de edebildim, buzluğa da koyabildim
4. Arzum sterilizatör ve buharlı pişirici : Ergonomik olması , tatillerde yanımda taşıma kolaylığı ve ek gıdaları buharla pişirmesi makineden memnun kalmama yetti.
5. Medela süt saklama kapları : Süt sağma pompasına da taktığım bu kaplar sayesinde , sütü başka yere boşaltmadan el değmeden saklayabildim.

Kış mevsiminde kaloriferli hayata gece oda havası oldukça kuruduğu için kuzumda öksürüğe sebep oldu hemen bu cihazı aldık , oldukça sessiz  çalışıyor , ışıklı olması ve iyonizer sistemi olması benim için süper :)))


1. Mustela serisi ; her ürününden çok memnun kaldım. Yüz kremi , vücut kremi , banyo köpüğü , hassas bölgeler için mis kokulu mavi suyu. Hala kullanmaya devam ediyorum. Pişik kremi olarak %40 çinko oksit içeren kremler kullanmanın yeterli olduğunu bildiğimden özel tercihim olmadı , % 40 çinko oksit olsun yeter.
2. Emzirmenin korkulu rüyası çatlaklar için kesinlikle tavsiye edeceğim " Eart Mama Angel Baby nin Nipple Butter " dır. Doğum öncesi dönemde kullandığım gibi , doğum sonrasında da kullandım ve 1 kez acı hissi yaşamadım. Ayrıca göğüs pedi kullanmadım ilk zamanlar kalkan kullandım. Krem sürüp kalkan takınca hava alan göğüslerde yara olmuyor. 

1. Telsiz canım teyzoşumun hediyesi. Parazitsiz olması en büyük konfor. Sadece tatiller de veya ev kalabalıkken kullandım çünkü kuzum minik Pavooorottttiydi :))
2. Biberon ısıtıcı: Önce Chicco nun biberon termosunu aldım hiç memnun kalmadım , çok kullanışsız. Sonra ısıtıcı kullanmaya başladım , harika diyorum çünkü ,sütü koyun ılığa getirin 1 dk da hazır veya içine su koyun gece dursun kuzunuz uyanınca toz mamayı koyun misssss :)))
3. Ateş ölçer- Derece : Alından ölçer derece kullanımı çok rahat hızlıca sonuç alıyorum , keza koltuk altından ölçenle  kıyaslayınca 1-2 minik birim fark çıkıyor
.

1. Medela sessiz çalışan süt sağma pompası çalışan annelerin kurtarıcısı :))
2. Avent göğüs kalkanı ve nipple butter sayesinde kabuslarım olmadı.
3.Emzirme döneminde ki ilk aylardan sonra kullanılan lansinoh göğüs pedi - süt saklama poşetleri 


İşte bunlar benim kullandıklarımdan bazıları , umarım faydası olur yeni anne adaylarına...
Kocaman sevgiler ve yaz havasında günlerrrrrr...
Share This
44 yorum:
  1. hıııh bende bebeğim olsun istiyorum :)))
    darıısı başıma....
    sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  2. cnmm süpersin çok faydalı oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yazdıkların anne adaylarına yada yeni annelere çok yararı olacaktır canım.Bende medela süt sağma makinasını ve poşetlerini kullanmıştım,çok memnun kaldım :)

    YanıtlaSil
  4. baya bilgilendirici ve açık bir post olmuş emeğine sağlık eminim işe yarayacaktır :)

    YanıtlaSil
  5. yaklaşık 4 yıl sonra bu postun benim çok işime yarayacak datlum :p

    YanıtlaSil
  6. Cocugum varmis gibi oturdum tek tek okudum, seviyorum miniklerin miniklerini:) ayrica o pavorottiyi de yerler:)

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Planlı programlı bir anne olunca böyle oluyor işte :) annemden sonra anne idolüm oldun benimm :)))

    YanıtlaSil
  8. tabiki faydası oldu,olmaz mı:)banada 5 ay kaldı .son 1 ay bende böyle şeyleri tamamlamayı düşünüyorum.zaten bu aralar her anneye sen naptın nasıldı ne aldın falan filan.Oyüssdenn sanada böle bissürüüüü sorum olabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ne guzelllllllll cok sevındımmmmmm sorularına hazırım seve seve nazıcane destek olmak ısterım

      Sil
  9. tabiki faydası oldu olmazmı :)
    bende önüme gelen her hamileye yada anneye soruyorum sen nasıldın ne yaptın ne aldın nerden aldın.gibi bir sürüüü soru.bundan sonra sanada olabilir:))

    YanıtlaSil
  10. çok severim böyle önerileri. 2. çocuk için de gerekli olabilir:) ama 2. yi yaparmıyım bilemedim süt sağma-saklama ayyy ne uzak şimdi:)))

    YanıtlaSil
  11. hepsini okudum.. benimkilerle karsilastirdim.. Gerci bir cogunu hic almadim bile.. Alpcan sagolsun sakince misil misil gazsiz bir bebisti :) ama sonunda bebeklerimiz oldugu icin sukrettim.. :) Allah isteyen herkese nasip etsin Yasemin'cim.. Ve okuyanlar icin, hazirlik halinde olanlar icin de cok iyi bir post olmus.. onlar adina tesekkur ederim ve operimmmmmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sanslısın lulucum uslu ve rahat bır bebegın varmıs masalah allah nazarlardan saklasın :) benım kuzum yaramazus canavarus:)))tanısınca ne olur hıc bılmıyorum:)))

      Sil
  12. oy kuzum bu post ne güzel olmuş bi duygulandım ya maşallah bebişimize ne güzel teknolicik cicişler yapmışar=)=) bi arkadaşımızın bebişi oldu bu harika önerilerini onada ileticem<3iyi haftalar kuzum

    YanıtlaSil
  13. ben geeldiiiimmmmmm:)
    geldiğime geleceğimede bin pişman oldum bu ne yaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....tukuruk kadar çocuğa alınanlara bak.ne yapıcam ben şimdi nasıl yapıcam çocuk bööööö

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgekldın canım nerelerdesınnnnnnnnnnnnnn :)) hahhahaha ne komıksın her yorumun benı benden alıyor:)

      Sil
  14. Super bir post olmuş.Tam aradığım soruların cevapları ile dolu.Ellerine sağlık tatlıııım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasasınnnnnnnnnnnnnnn:) rıca ederımmmmmmmmmmmm

      Sil
  15. yaa makinayla süt nasıl sağılıyor bunu hep merak ettim dur bir ben video araştırayım. Meraklımelahat oldum çıktım :))))

    YanıtlaSil
  16. benim henüz çocuğum olmadığı için şimdilik not ediyoruumm:))

    YanıtlaSil
  17. mimlendin canim bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım mım yapamıyorum ben bırıktı cok cunku :(

      Sil
  18. Benim için daha 5-6 ay var ama şimdiden merak ediyorum tabi, son zamanlarda tamamlamayı düşünsem de o dönemki karışıklıkta güme gitmesin hiçbişey...Özellikle emzirme ile oluşan yaralar kısmındayım , sen mesela kalkan desteği de almışsın:)
    Bİr de çatlak kremi ne kullandın, ben yavaştan büyümeye başladım ve artık kullanmam gerek.
    Çok faydalı bir post, teşekkür ederim.
    haa bir de geri dönüp hamilelik dönemi kombinlerin var mı onlara bakıcam:) giyecek bişeyim kalmadı yeni şeyler arıyorum ama içime sinmiyor hiç, elim boş dönüyorum, alışveriş hiç bu kadar hayalkırıklığına uğratmamıştı...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitanacım hamılelık donemımde blogum yoktu :( ancak kıs donemı gelıyor mıs gıbı elbıseler taytlar yeterlı olur emınım :) ayrıca karın catlagı olusmasın dıye mustela kullandım 1 mınık catlagım yok vee beeenn kocamannn olmustum :)))

      Sil
  19. Çok yardımcı bir post olmus o donem için:))
    baktimda süt pompasından başka
    Ortak birşey kullanmamisiz:)))

    YanıtlaSil
  20. o kadar uzak ki bu eşyler bana çok yabacıyım. acaba en zmn samimi oluruz??? :)))

    YanıtlaSil
  21. İleriye doğru günün birinde çok çok işime yarayacak bir post bu kesinlikle, paylaşım için teşekkürler canım.Sewgiler, mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  22. Cok faydali bir post olmus, ben de kalkan kullanmistim benim de hic yaram olmadi. Oksuruk icin olan nem aletini ben hic dusunmemistim, bana super fikir verdin, bir bakicam buna.

    YanıtlaSil
  23. aklımda olsun belki lazım olur.
    :)

    YanıtlaSil
  24. postunuzu yeni gördüm..ısıtıcının markasını belirtebilir misin.teşekkür ederim...aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markasını hatırlamıyorum ama biberonun şekline göre almıştım :((( Yıkanmaktan silinmiş :(((

      Sil
  25. ohhh simdi okudum ve hepisini kafama yazdım, ellerine emegine saglık kuzum ^.^
    biberon ısıtıcının markası nedir bide onu sorayım sana, belkim arastırırım ben de. şimdilik lazım degil ama, ilerisi icin bilmekt fayda var ^.^

    YanıtlaSil
  26. canım ısıtıcınınn markası brown :))) ayrıca rıca ederım hadı bakalım prensesıne hazırlıga kosmaca:)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa