-->



8/kozmetik

24 Ekim 2011 Pazartesi

Kuzu yeni evinde ne yaptı?

Gecikmis bir post farkindayim aslinda haZirdi yazilar ancak malum gündem, kusura bakmazsınız biliyorum ;(((

Evettttt başlıyorum anlatmaya: Kuzumu sallayama alıştırmadık , emzik hiç almadı , kendi odasında ve yatağında (kırkından sonra kendi  odasında yatırdık )beslenirken uyudu ,müziğiyle uyumayı çok sevdi ancakkkkkkkk sallanmayan kuzu başka yere gidince uyumakta zorlanmaya başladı (3.aydan sonra) ,etrafa bakmaktan bir türlü uykuya dalamıyor , dudaklarını büzüp büzüp ağlıyordu. Ne kadar alışır desek de her şeyi denesek de olmadı kuzu alışmadı , gittiğimiz her yerde kuzu oldu bir chucky :)). Bayram tatiline gittiğimizde geceleri çığlıklarla uyandı gündüz sürekli çığlık attı , bizi resmen tatile değil işkenceye gitmiş gibi yaptı. Tam kuzu ortama alıştı biz eve döndük.

Farkındalığı artınca işler değişti , babannesinde uyumamaya başladı , büyük annenannesinde uyumadı vsvs saymakla bitmez.Her gittiğimiz yerde etrafı incelemekten uyuyamadı.Peki biz ne mi yapıyoruz , gezmelerimizi gündüz yapıp akşam en geç 20.00 da evde oluyoruz çünkü kuzumun bir rutini var ve rutini olan bebeğin mutlu olduğunu biliyoruz. (Anneannesiyle sürekli birlikte olduğumuz için sadece 2 evde yabancılık çekmiyor).Bir yere gidiceksek annanesine canım anneme bırakıyoruz gece uykusunda huzurla uyuyor.Çünkü biz ne zaman uykusunu atlasak o gece biliyoruz ki bize uyku yok.Yorulan uykusunu almayan bebekler gerçekten daha zor uyuyormuş yaşadık gördük.

Yeni evimizde tam 2 gün etrafı incelemekten uyuyamadı sürekli ağladı , uykularından çığlıkla uyandı .Aslında eşyalar aynı her şey aynı ama yok alışma süreci 2 gün sürdü.Biz ortama  alıştırmak için odasında vakit geçirdik , oyunları odasında oynadık ve öyle uyku sürecine geçiş yaptık ama 2 gün tam bir kabustu ve bitti ohhhhhh....Allahım tüm kuzulara sağlık ve huzur versin ama yineliyorum zor hemde çok zor...Onların kokusu için ölürüzzz hepimiz ama biliyoruz ki offf yoruldum da çıkıyor ağzımızdan :)))))

Kuzumun uykusuzluktan gözleri şişmiş ancak enerji dolu fakatttt canım eşime bakar mısınız yorgunluktan ne halde , kıyamam aşkımmm sana

Share This
13 yorum:
  1. maşallah ya Allah bağışlasın çok güzel bir bebek.

    YanıtlaSil
  2. heheh koptum chucky oluyo demiş :) ya di mi böyle sevimli görüntünün altında insanı canından bezdiren bir durum da var. İşte ben bundan korktuğum için bir türlü harekete geçemiyorum :) Hayat tamamen onların standardı, alışkanlıkları, istekleri üçgeninde geçiyor. Boşuna fedahkarlıktan bahsetmiyor her anne. Kolay gelsin canım ya :) ama senin kuzuda pek sevimliymiş maşallah :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Yazdiklarini okuyunca kendi yasadiklarim geldi aklima. Benimde bir yasinda bir kizim var. Uyku problemimiz hep oldu ve sonunda sallamak zorunda kaldim. Simdi salamadan uyumuyor minnosum. Senin kuzunda cok tatli allah saglikli ve uzun bir omur versin.

    http://modasihiri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Gülümse; cok cok cok teşekkür ederim

    Hamide ; gellll sevvvv olmaz mı ;))

    Sevgi; hihiii ;)) minciklaa;))

    Trendydolap; canım aynen oyle vallahi iyice gez toz yasa ;)) yoksa tıpkı anlattığım ve anlattığın gibi ;))

    Modasihiri; önce hoşgeldin ;)) cok teşekkür ederim ;)) sonra ; bu donem ne zamam gecer minik formüller tiyolarini var mı ;))

    YanıtlaSil
  5. sen tam resim cekerken hareket etmis, eli cikmamis :)

    cok tatli bir cocugun var, allah bagislasin.

    YanıtlaSil
  6. maşallah o kuzuya. alışmıs neyseki. biz malesef sallıyoruz. bizim kuzu kolikti. sallasakbile kulakları delen ağlamasını yarım satt bir saatte durdurabiliyorduk.. neysek artık ağlamadan uyuyor(çoğu zaman) ama dun aksamı anlataman yarım saatte bir uyandı. diş tabi ama ben de özgün de zombi olduk:(

    YanıtlaSil
  7. Çirkin hatun; cok kipirikk bı dursa ;)) tesekkurlerrrr ayrıca hosgeldinnnnnnn

    Aysun Karaailoglu; cok tesekkurler ..ay kıyamam distendir eminim ama zombi olmak sanırım 2 yasına kadar ( insallah) kaderimiz..bizimde ilk doğduğunda cok gaz sancımız oldu yaşayan bilir Allah hepimize sağlıklı bebikler güzel uykular versin..sizde bir an önce kurtulursunuz inşallah bu sancılardan ;((

    YanıtlaSil
  8. Allahım bağışlasın canım..

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlı maşallah senin kuzu yaaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Yaa çok şeker maşallah,bu küçük prens için biraz yorulmaya değer=)

    YanıtlaSil
  11. Allah bağışlasın o kadar tatlıki,bebeğim olunca uyku tavsiyeleri alıcam senden bana yardımcı olursun değilmi güzel anne:)
    birde hamilelik gezi postları içiçe ama maşallah doğumdan sonrada aynı kiloda kalmışsın :) ben 34 bedenim ama insan korkuyo kilolu kalıcam diye,beslenmenle ilgili hiç yazı yazmamışsın :) ilk yazından itibaren okudumda :) çekilişin sayesinde tanıdım seni iyiki vesile olmuş ama katılmıyorum ihtiyacı olana gitsin :)
    sana ailenle mutlu huzurlu yıllar :) sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa