-->



8/kozmetik

2 Eylül 2011 Cuma

Çanakkale bizi tanıyor desem...

Tatiller bebekten önce yorgunluk , dinlenme ve eğlence çünkü hep keyifli bir koşturmaca. Denize gir , yemeğe git,duş al , hazırlan,gece dışarı çık vsvsvs....Ancak anladım ki bebek olunca bu gerçek yorgunluk oluyormuş. Daha önce bir çok kez tatile gittik, her yolculuğumuz rahat geçiyor , kuzumuz gittiğimiz yerlerde pusetinde yerini yadırgamadan uyuyordu ne kadar yorulsak da tatil , kuzumuz rahat olduğu için bize de rahat geliyordu gerçi hiçbirinde yalnız değildik o ayrı :)) Herşey oğlumuza programlı olduğu halde keyif içerisinde yaşardık her anı ( uyku saati , güneşlenme saati ,yemek saati gibi ) ve mutlu mesut tatil yapıp dönüyorduk ailece. Takiii çığlık atmayı öğrenip sürekli çığlık atana kadar. Düşünsenize uyurken bir meleğe , uyandığında bir şirine benzeyen oğlum uyanık olduğu diğer zamanlarda soprano oluyor bağırıp duruyor içine Pavorotti giriyor sanki. 5-6 . ay kişilik gelişimde çok önemli en büyük korkumuz alışkanlık haline getirip her istediğini çığlıklara yaptırmaya çalışması.

Giderken çok eğlendik ,uyudu uyandı, gülücükler saçtı ,mamasını yedi molalarda çok mutlu oldu, saçlarımla oynadı .....Fakat; tatile gittiğimiz gün olay başladı , gelene kadar devam etti. Ailece çıktık bu tatile kuzenlerim,anneanneler , dayılar bayağı kalabalıktık gerçekten cok keyifli geçti yalnızca çığlıklar işi bozdu kuzenimin oğlu da ( kuzumdan 4.5 ay büyük ) bu durumdan sinirlenip ağlamaya , bağırmaya başladı düşünün siz artık gerisini....

Oğluşum büyüdüğü için pusetine sığamaz oldu gittiğimiz her yerde yerini yadırgayıp ağlamaktan uyuyamadı bizde bu tatile çıkarken anneannesinde uyuduğu park yatağını da yanımıza aldık biraz işe yaradı yine zor uyudu ancak yatak kendi yatağı olduğu için ağlamaların süresi daha kısa oldu ve alıştı. İlk gece yorgun olan kuzum rahat uyudu ,ikinci gece uyutup canım anneme bırakıp gece dışarı çıktık hep beraber çok keyifliydi ve son akşam kordona yürüyüşe çıkmak için oğluşumu uyuttum hazırlandık ve tam çıkarken "HEYYY NEREYE BENİ BIKARIP" der gibi gece uykusundan uyandı gündüz gibi esneyip gerindi gülücükler atmaya başladı eeeee bizde hazırladık kuzuyu aldık çıktık kordona peki ne mi oldu????ÇANAKKALE BİZİ TANIDI VE EMİNİM BİR DAHA BİZİ GÖRMEK İSTEMEZ.Sahile giderken etrafa baktı durdu bundan sıkılınca çığlıklar başladı tüm kordon boyunca hiç durmadan ( bu çığlıklar ağrı , açlık , altı pis çığlıklarından çok farklı tamamen kendi sesini duymak için ) Geri dönene kadar bu böyle devam etti kucakta veya arabasında fark etmedi bağırıp durdu haliyle hepimizin başı ağrıdı , tüm kordon halkı bize bakıp durdu sanki hiç bir şey yapmayıp ilgilenmiyormuşuz gibi bakmaları da cabası. Anneanneler olmasaydı ne kuzenim ne biz gezemez dinlenemez sohbet bile edemezdik akşamları kuzuları uyutup onların sayesinde gezdik eğlendik CANIM ANNEM BENİM....

Herkes güne sayemizde erken başlamış oluyor düşünsenize tatile mi çıktılar işgenceye mi? Bizde eşimle sabah çığlıklar başlamadan oğluşumuzu alıp kahvaltısını dışarda yaptırıp kordonda mis gibi serin sabah havasında yürüyüp kahvaltımızı yaptık bize çok iyi oldu güne erken başlamak harika keyif verdi çığlıklar olmasa ve çıkmasak sanki çokta uyuyabilirdik eminim :)))

Dönüş yolu ise sadece çığlıklarla sınırlıydı uykuya zor dalan oğlum düğünlerde uyuduğu için müzik son ses açık ( işe yaradı hemen daldı) , müzik 3-4 sn durunca gözünü açıp devam edince tekrar uyuyan bir kuzu olunca hele birde trafik durunca gözünü de açınca düşünün halimizi. Uykusunu alsın diye mola vermeden , uyusun diye müziği kapatmadan bir yolculuk geçirdik. Oğluşum uyanınca molalar verdik onu oyaladık besledik kendimizi dinlendirdik yine çığlıklar eşliğinde döndük ve ailece bir karar aldık : KUZU NORMALE DÖNMEDEN BİR DAHA BAKKALA BİLE GİTMEYECEĞİZ :)))))))

Allah'ım tüm kuzulara sağlık versin harika bir duygu onun bir gülüşü gerçekten her şeye değer ancak sizce biz dinlenebildikmi??? :)))

Not: Evden içeri girerken " inşallah çığlıkların geride kalmıştır diyip sağ ayakla içeri girdik , Allahım neler yapıyoruz :))))












saçlarımla oynamaya bayılıyor

sabah 07:15 kahmaltı :)




saat kaç :)) kimseler yok ortada




Truva atına karşı uyku keyfi




avlanma mevsimi başladı kediler balıkçıların peşinde


kuzenim benim için oyuncak yakaladı:))






canım eşim ve kuzumla kordona giderken





anneciğimle dönüş yolu e5 te (ceplerin birinde) mama hazırlarken:))
Share This
9 yorum:
  1. ooo ne neşeli bir aile,bayıldım herkese,nazar değmesin,harikasınız vallahi:)
    annen ablan gibi vallahi:)ilet sevgilerimi de olur mu:)

    YanıtlaSil
  2. Fashionozge; Aminnnnn;))çok teşekkür ederimm...anneme soylemezmiyim hiç hatta söyledim yüzünde kOca bir gulumsemeyle " ay bakiyimm bakiyimm hahaha ;)) teşekkür ederim ozgecimmm " dedi...mutlu mutlu;))

    YanıtlaSil
  3. Ne mutlu bir aile yazısı bu.Bayıldımmm =))

    YanıtlaSil
  4. Aysun; teşekkür ederimmm mutlu oldum yine ;))

    YanıtlaSil
  5. Fotolar süper, bayıldım.
    Ayyy, o çığlık atan kuzuyu yerim ben :)
    Anneanneler olmasa ne olurdu bu torunların hali :)

    YanıtlaSil
  6. Sevda s; İnan bilmiyorum ne olurdu ? Sunu biliyorum bebegi olan herkese anneanne , babanne veya onlar kadar ilgili sıcak (akraba olmasa dahi ) birinin olması lazım ;))))))

    YanıtlaSil
  7. tek kelimeyle herşey süperrrrr hele ablan ayy pardon annen yani hepinize maşallahhh diyorum daha nice nice yıllara tüm sevdiklerinizle inşallah kocaman sevgiler gönderiyorummm:)))♥

    YanıtlaSil
  8. Gulumsecim; darısı her isteyenin basına ;)) annem çığlık aticaktim sevinçten bizden kocaman sevgiler sana da ;)))

    YanıtlaSil
  9. Aaaa çanakkaleye bayılırım her yaz bi ara uğrarım. Çanakkaleliyiz mağlum :) bu arada yazı çok hoş olmuş ellerine sağlıkk .)

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa