-->



8/kozmetik

18 Ağustos 2011 Perşembe

Ek gıdalara merhaba

Doktorumuz 4. aydan itibaren yavaş yavaş ek gıdalara geçmeye başlamamızı önerip bize bir liste verdi bu listede şuan neleri yiyebileceği yazıyor.( Bazı gıdalara alerji riski nedeniyle daha sonraki aylarda başlayacağımız için).Önce sebze ile başladık ve hergün bir başka tat eklenerek mevsim sebzelerinden öğünler hazırladık oğluşuma. Yaklaşık 1 hafta sonra meyve ile tanıştık , meyve tatlı olduğu önce sebzeye alışsın meyveye daha kolay alışır diye fakat öyle mi oldu :) hayır:) sebzeyi kolay kabul eden kuzum meyveyi daha zor kabul etti.Bu basamakları geçtikten sonra akşam öğünümüzde sütlü pirinçli kaşık mamamız vardı listemizde bu basamağı sevemedik bir türlü.
Not;Canım annem bana çok yardımcı oğluşuma genellikle beraber bakıyoruz ne kadar bilsemde bir o kadar acemi olduğum için bu ilklerin her adımında annem hep yanımda ondan öğrendiklerim sayesinde kuzuma rahatlıkla bakabiliyorum artık.Bu arada liste alışma dönemimiz için geçerli,ay sonu kontrolümüze kadar bu şekilde devam edeceğiz.

Ek gıdaya geçerken önemli olan bebeğim için yemek zamanlarının eğlence zamanları olması yani kuzum yemeği öcüüü değil keyif olarak görmeliydi bu yüzdende yavaş yavaş alıştırmaya başladım.Önce tattırdım, asla zorla ağzına sıkıştırmadım ve istemediğini belirten ıkıldamalar yapınca beslemeyi bıraktım ve bunların hepsini kuzumla konuşarak yaptım.Çünkü ilk kez başka tatlarla karşılaştığı için savunma mekanizmaları diliyle itmeye programlı.Hooopp hopp itiyor ama bakıyor ki kendisine zarar gelmiyor ve kabul edip alıyor.İstemiyor diye pes etmedim evet gerçekten istemez ve ağlarsa bırakıp ertesi gün tekrar denedim veya bir kaçgün ara verip tekrardan tattırdım.Şuan yemek dönemlerimiz gerçekten eğlence , kuzum önlüğünü görünce seviniyor ve kaşığını kendisi tutup ağzına götürmeye çalışıyor,kuzum artık doymayı da bildiği için:)) karnı doyunca ıkıldayıp ağzını sımsıkı kapatıyor ve bizim beslenmemiz bitmiş oluyor.Bu arada bir kase sebze yerse mutlaka ardından biraz su veriyoruz çünkü sebzelerde ki tuzdan dolayı.Ayrıca kuzum ne alıştırma bardağından ne de biberondan su içmeyi seviyor peki nereden mi içiyor, çay bardağından :))) ;



Unutmadan beslenmelerimizi önceleri koltuğunda yapıyorduk artık mama sandaliyesi aldık ve eğimli açıyla oturtup(henüz tam denge sağlayamadığı için)orada besleniyoruz :)) Beslenme maceramız şimdilik bu kadar.Sevgiler...
Share This
6 yorum:
  1. allahım ya,yemek yerken mutluluga bak :) maşallah maşallah.o bardaklı pozunu da yerim senin sıpa,hem suyu iç hem poz ver:)))

    YanıtlaSil
  2. Adsız ; cok teşekkür ederiz:))bu arada adsız olarak yazdım ancak bir nick göremediğimden :(

    YanıtlaSil
  3. ayy o adsız benim gulas:))
    kuzuyu severken dalmısım:D

    YanıtlaSil
  4. Artık ek gıda alım yaşları da düşmeye başladı, eskiden 6 aylıktan sonra derlerdi ama yeni nesil iştahlı arkadaşım nerdeyse benide yiyecek canım Ergin'im bilirim Allah size güç kuvvet versin doyurmak zor kardeş bunları :)))))))

    YanıtlaSil
  5. yeldacımmm ; aynen öyle iştahlı olsunlar daha iyi yemek yemeyen bebek çok zormuş öyle derler ya hep ;)) ek gıdalarla erken tanışınca alışma dönemi kolaylaşıyor ve kuzular reddetmiyor,benim doktorum biraz farklı ama iyi ki de geçmişiz ek gıdalara:)) ERGİNİ KOCAMAN ISIRDIMMM:))

    YanıtlaSil
  6. GÜLAŞCIMM; biliyodum tatlım hitaplarından:))

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa