-->



8/kozmetik

3 Ekim 2017 Salı

Meis Adası

       



Uzun zaman sonra merhaba bloğum ve siz canım okuyucularım. Hala kaldınız mı acaba ? 
Gezi yazısı il buraya dönmek büyük keyif oldu. En çok okunan yazılarım da  geziden ibaret olunca emeğime değdiği için seviniyorum. Bu postta size anlatırken bile keyif alacağim Meis adasından bahsedeceğim. Bir diğer adı ile Kızılkale Kastellorizo island .




   Aslında uzun uzadıya şurada yiyin burada konaklayın demeyeceğim size ancak Meis adasına nasıl gilidir / Kastellorizo adasına nasıl gidilir , Meis adası vize istiyor mu , Meis adası turu , Meis adasında gezilecek yerler den  bahsedeceğim .




Öncelikle Meis adasına nasıl gidilir ? ( Kastellorzo adasına nasıl gidilir ) le başlayalım ; 

Şayet Kaş'a geldiyseniz , yanınızda pasaportunuz var ise , ya da Avrupa B. vatandaşıysanız , hele bir de Shengen vizeniz varsa hiç düşünmeden Kaş'a gittiğiniz ilk gün merkezde Atatürk heykelinin hmen arkasına Meis express tur şirketi var. Bu şirket Kahramanlar tur şirketi ile birlikte çalışıyor. İkisi de aynı yerde hemen hemen. Biz Meis'den aldık turu ancak kahramanlar ile seyahat ettik :)) 



Her sabah 10.00 - kalkış / 16.30 dönüş. Haftada 2 kez gece 23.30 da dönen seferde mevcut.

Eğer vizeniz yoksa size 10 günlük vize sağlıyorlar böylece diğer adalara da seyahat edebiliyorsunuz. Ancak 4 gün önceden başvurmanız gerekiyor. 2 vesikalık fotoğraf ve pasaport yeterli . Birde 60 euro. 

Vizeniz var ise 1  kişi 100 tl + yurt dışı harç pulu ( şaka gibi ) 15 Tl = 115 Tl
Vizeniz yok ise 1 kişi 60 euro + 100 + 15 = ............... ödemeniz gerekiyor. 



İnternetten fotoğraflarına bakmaya doyamadığım bu adaya gitmk için her şey hazırdı. Kahramanların feribotuna bindik 30 dk. sonra adadaydık. Adada Tl de geçiyor , euro da. Ancak yanınızda euro bulundurursanız işiniz kolay olacaktır. Türkleri çok seviyorlar , adada 400 kişi yaşıyormuş. Bizim sayemizde gelir sağlıyorlar ne yapsınlar yoksa terk edilmiş gibi sessiz sakin ve huzur dolu. 


Adaya inince ilk yapılacak şey MAVİ MAĞARA ya gitmek. Sular yükselmeden o güzelliği görmek 
Feribottan inince sağa dönün 100 mt. ilerde sizi mavi mağaraya götürmek iin minik kayıkları göreceksiniz. Normal de sadece Mavi mağara için gidiş dönüş 10 Euro iken biz mavi mağara ve Aya yorgi adası için bu fiyatı ödedik. St. George adası da deniliyor. 


Şu minicik yerden içeri giriyoruz




Hemen Nicolas ile anlaştık ve bizi 6 kişi mavi mağaraya götürdü. Minicik yerden yattt komutu ile teknede ya da motorlu sandalda :) yattık veeee ustaca manevra ile mağaraya girdik ve aman Allah'ım böyle güzellik olamaz. Masmavi su ve tavanı oldukçaaaaaaaaaaaaa yüksek mağaranın içi öyle güzel ki hepimiz büyülendik. Keyfimiz tamamlanınca yine bir yat komutu ile tekne de yattık mağaradan çıktık ve Saint Georg'ye gittik. 2 saat keyiften sonra Nicolasa bizi almasını istedik ki  kalan 2.5 saatte de adayı gezmek istedik. 


St. George / Aya Yorgi adası :)) 
St. George minicik bir ada ve büyüleyici. Leziz yemekler yapan bir restoranı mevcut başka da br şey yok. Şnorkel ve gözlük ya da sadece uzanmak için nefis bir yer. Adada değil burada yemek yemeyi seçtik ve bir ahtapot salatası yedim efsaneeeeee.. Saint George de ne yenir derseniz karides , kalamar der susarım :))) Aslında fiyatları çok uygun ama malum euro 4 katı olunca Türkiye ile aynı hesaba geliyor. 






Ahtapot salatası , nefisssssss... Fiyat aslında çok ama çok uygun ama euro malum 4 katı. Kendi ülkemizde deniz ürünü ne kadar pahalı sanki kara ülkesiyiz neyse :)) 
İşte sıra Meis / Kastellorizo adası..





Legoland sanki , masal gibi bir ada. Rengarenk , huzur dolu , sokaklarda gezerken tarite yolculuk ediyor hissine kapılıyorsunuz. 






Yunanistanın 12 adasından biri olan Meis in Kaş'a olan mesafesi 2.1 km. Bu sebepten ada da yaşayan Yunan vatandaşları , hastalansa başların bir şey gelse kıyıları Türkiye de ama memleketleri uzakta (Rodos 125 km ). İşte bu yüzden adada yaşam oldukça az. Adanın her yeri Yunan bayrakları ile dolu. O doku öyle güzel ki alçı yapmak , sıva yapmak bile yasak adada. Oldukça uzun izin sürecinden sonra yapabiliyorlar böylece o güzelim doku hiç zarar görmüyor  , otel yapılmıyor , ağaç kesilmiyor.



Hemen sahildeki bu pastaneden cheese cake veya laz böreğine benzeyen dilme tatlısını yemenizi tavsiye ediyorum. 3.5 Euro





Meis, 1512 yılında Osmanlı toprağı olmuş ve 1915’te Fransızların adayı işgaline kadar kısa aralıklar dışında Osmanlı hakimiyetindeymiş ve  1923’te Lozan Antlaşması’yla tüm Oniki Adalar gibi Meis de İtalyanlar’a verilmiş. İkinci Dünya Savaşı sırasında kısa bir süre İngilizlerin denetimine giren ada, 1947’de Yunanistan’a bağlanmış. İyi ki bizde kalmamış yoksa boğazın ortasına yalı dikenler gibi gelip adayı otele boğarlardı bu dokuyu koruyamazdık tıp ki Kaş'ı da talan etmeye başladığımız gibi. Yazık bize yazık neyse... 



Meis ile ilgili Oscarlı film Mediterraneo (Akdeniz ) bu adada çekilmiş olduğunu da eklemeliyim. 

Meisde gezilecek yerler ; adayı yürüyerek gezmeniz , 1 tane müzesi var Pazartesi hariç her gün açık müze kartınız var ise ücretsiz. Kırmızı kubbeli camimiz , şuan cami olmasa da büyük keyif onu görmek. Kalesi ve likya mezarını görmek  diye sayabilirim. Minicik zaten gezin her yere ulaşacaksınız. Saat 16.30 gelsin istemedim sahilde cheescake imi yerken. Bu arada adada 1800lerd 10binden fazla kişi yaşıyormus , sonrasında Avusturya ya göç etmişler ve yazın bu adaya geliyorlarmış evlerine , yazlıklarına  :)) . Sebep en yakın adalarının 125 km olması diyebiliriz. 






İşte Meis den izleimlerim. Minik bir özet yaptım umarım faydalı olmuştur. Kocaman sevgiler... AAAAAA unutmadan adadan çıkarken Duty Free var ve bizim ülkemizden ucuz diye noktayı koyuyorum üstelik 4 katı değerinde euro ödediğimiz halde. 

NOT; o kadar çok görsel var ki aslında , umarım bir video yayınlaya bilirim . 

Instagram : TIKTIKTIK

Sevgiler..... Diğer yurt dışı yazılarım için TIKTIKTIK.................















Share This
2 yorum:
  1. Ne güzel bir yer ve ne güzel bir yazı çık gitmek istedim, yazınıza sağlık😊🌺🌺

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa