-->



8/kozmetik

18 Şubat 2016 Perşembe

Hamilelik Güncesi / İlk Hamilelik ve 2. Hamilelik Arasında ki Farklar :)



Benim adım oburix  ya da mayalı poğaça , biz yuvarlak yüzlülere yazık tüm kilo hopp oraya :) 9 kilo almış olmakla birlikte , iştahım kontrolsüz bir güç gibi beni ele geçirdi. İlk hamileliğimde 13 kilo alarak doğuma girmiş ve 3.ayımda eski kilomda biri olarak bu hamileiğimde daha 6.ayımda 10 kilo aldığımı ve bu kiloların totoma , yüzüme , göbeğime gittiğini eklemek isterim. Hep derler ya ; kız yana , erkek öne doğru yayılır. Bu bende bizzat yaşandı. Kontrollü kilo alan , dikkat edenler hariç , yan, benim gibi hamilelikte kuzu ve ben sağlıklı olayım gerisi önemli değilciler , kız bebek annesi olacaksanız. Heee bir de şiddetli mide yanması yaşıyorum ki en yakın arkadaşım antiasitler. Durum budur :)  

İlk annelik heyecanı ile erkenden alınan bebek kıyafetleri , oda takımları , anne karnında bebeğe dinletilen müzikler , düzenli ilaç kullanımı , her akşam bebek ile seanslar , en iyi markaların vücut losyonları , şeklinde devam eden süreç , haftada 2 gün balık , 2 gün et , 2 gün sebze rotasyonları (tatlı her gün varsı hemde aşırı ama yaşa bağlı kilo yoktu siz bana uymayın tatlı zarardır yarar değil)  2. annelikte tıpkı şu hale geliyor , aaa bakıyım evde ne kremi var hımmm bunu da sürebilirim , onu da alalım , ay çok geç oldu bu ilacı şimdi alırsam midem ağrır. Kuzum gel annem seni bir kokluyum , ahhh o da ne içerde ki pat pat , orada da bir kuzu var ama eliniz psikilojik olarak oarada olsa da aklınız hala 1.kuzunuzda. Yemeğini yedi mi , kefirini içtimi , bugün tuvalete çıktı mı , su içti mi . 2.bebek anne karnında rahat , ahh yüz üstü yatmışım uyandırdı beni . Ayyy sağa dönemiyorum çok tekmeliyor. Yürüken çok zorlanıyorum , nefes alamıyorum , allah kilolu olanlara yardım etsin , aslında zayıflasalar konforunu anlarlar rahatlarlar. Allahım sağlık verisn. Karnınızdakini de önemsiyor ve çok seviyor hatta heyecanlanıyorsunuz ama , yanınızda kıpırık ve 5 yaşında bir kuzu olunca önceliğiniz kuzu oluyor. Bu durum normal olan. Karnınızda bebek var diye aşkınızı ihmal edebilir misiniz.. :)) Bebeğim için huzur ve sağlık diliyorum , aşk kuzumu koklayama da doyamıyorum. 

Yürümek , yatmak , kalkmak bile nefes almakta zorlanmama sebep oluyor , bebek kuzumun başı sürekli yukarıda olduğu için . Kuuzm kucağıma gelmez , kardeşim ezilir der , anne su iç kardeşim de içsin der , o sırada annenin gözleri dolar.

Bende durumlar böyle. İlk hamileik ile 2. arasında ki yaşadığım farklarda . En büyük mutluluğum sağlığım ve hala paçoz olmamam :) hahahhaha Bakalım ne kadar sürecek :))) 

Hep derler ya 2.kez anne olunca anneliği anlıyorsunuz diye , belki pipiriklerin , belki de acemiliğini attığın için doya doya yaşıyorsundur. Mesela kuzum 2 yaşına kadar tv izlemedi tatlı yemedi , hala hamburger , kola vs yemez , istemezde. Ama okula gidince süreç değişiyor o ayrı.

Şunu unutmayın ki yağ hücreleri 2 yaşına kadar depo oluyor kuzularımızda temellerini iyi yapmak lazım. 

Aklıma gelidikçe yaşadığım farklılıkları paylaşmaya devam edeceğim. Kocaman sevgiler.. Heee bu arada ilk hamileliğimde hiç hasta olmamış , 12.haftaya kadar midem bulanmışken bu minşkte 20.haftaya kadar börkledim ve sürekli hasta oldum :))) 

Tekrar görüşmek üzere...
Share This
6 yorum:
  1. Yakıştı ama sana bu haller :)
    Aklın sürekli kuzu da olsa da eminim sen bebişi de düşünüyorsundur.
    Sağlıkla gelsin minnak :)

    YanıtlaSil
  2. Doğuma gitmeden önce fön çektirmiş biri olarak seninde sonuna kadar paçoz olmayacağına inananlardanım.Bunda sezaryan ile doğum yapmış olmamın etkisini saymazsak tabi :))

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlısın ablacım çok ğüzel yazmışsın yine 😘

    YanıtlaSil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa