-->



8/kozmetik

13 Nisan 2015 Pazartesi

Prag'da ne yenir? Prag'da yeme , içme , alışveriş ve final :)

Twitter&Instagram&Youtube : @kuzununannesi

 Prag Rehberi Video ; TIKTIKTIK
Yeni haftaya Prag'dan kareler ile başlayalım :) Daha önceki Prag gezisi yazıları için ;


 Bu postta Prag'da ne yenir , ne içilir , nereden alışveriş yapılır sorularına cevap bulabileceksiniz.      Prag Avrupa şehirleri arasında en uygun fiyatlara sahip ,çünkü  1 TL = 9 Kron . Avrupa birliği ülkesi  ancak kendi paralarını kullanıyorlar :) İyi ki öyle :) yoksa 3 katı pahalı olacaktı her şey yine :) 


Marketlerde satılan bu turtalar inanılmazdı!!!!! 1 dilimin büyüklüğüne bakar mısınız , fiyatlar oldukça uygun. 
Bu turta 1  lira :)
 Kuzudan dolayı girmediğimiz market kalmadı malum :) 


Prag’da alışveriş caddesin adresi Na Prikope’de ünlü Cerna ruze ve Palac Myslbek gibi pasajlar var ve  çok sayıda mağaza mevcut. Hediyelik eşyalar  arıyorsanız tarihi merkezdeki  Old Town 'dan (Eski Kent Meydanı)  Staromestske nam, Vaslav Meydanı ve Prag Kalesi’nde bulabilirsiniz. Vaslav Meydanı’nın başlangıcında Bohemya kristalleri satan mağazalar var. Çeklerin ünlü kırmızı lal taşını alabilirsiniz ancak sertifika sormayı unutmayın :) Bahsettiğim bu noktalar da bilmediğimiz markaların mağazaları mevcut , ancak illa ki ben h&m ye gireceğim , Mango'ya bakacağım derseniz o zaman Yeni Şehir meydanında gezmeniz yeterli . ( Vaslav Meydanı ). Bir de Old Town'da gezerken sağlı sollu bir çok hediyelik eşya dükkanı göreceksiniz , hepsi çok keyifli :) Çeklerle ilgisi olmayan kalpak satışı ise burada mevcut :)  

Prag' da hediyelik eşya pazarı isterseniz de ; Havelske Trziste
Bu pazar turistlerin yani bizlerin uğrak noktası :) Yeni şehir meydanına giderken önünden geçeceğiniz bu pazar da yiyecek , içeçcek ve hediyelik eşyalar mevcuttur. Bu pazar Old Town ve Wenceslas Meydanı ( Vaslav Meydanı )  na yürüme mesafesindedir.
Adres: Havelska Street, Prague 1.
Ziyaret: Her gün 09:00 – 18:00 arasında.


Prag'da yeme - içme : Çekler et yemekleriyle anılıyorlar ve diğer tatları bize çok yabancı değil. Et yemekleri bol baharatlı ve spoğanlı olduğu için damak zevkimize çok yakın. Hiç düşünmeden gördüğünüz restorana girip gulas yemeği (canım arkadaşımın adının yemeği  :)))) )  isteyebilirsiniz :) Bir de soğan ve patates çorbası. Kahvaltı için beklentileriniz olmasın çünkü french toast (kızarmıs ekmek :) , reçel , kruvasan dan başka bir şey göremezsiniz :) Peynirleri de ekleyelim :) Kahvaltı için özel mekan aramanıza gerek yok , Old Town' da yürürken sizi davet edecek keyifli restoranların birine girin yiyin , çünkü kahvaltı kültürü oldukça sıradan :) 

Old Town da gezerken sosis ekmekten , sıcak şaraba , sıcak çikolataya kadar her şeyi ayak üstü atıştırmalık olarak alabilirsiniz , inanın hepsi çok leziz. Ayrıca sosisliyi amannn canım sosisli neyi güzelmiş diye alıp her gün  yemek üzeri iki tane yediğim doğrudur :)) Ayrıca merak etmeyin , et ürünleri yapan yerlerde helal ibaresi bulunmaktadır. İsteyen domuz ürünü tabikiiiii yiyebilir , ama biz  o yazıları görmekle yetinmeyip özellikle sorduk:))) Tüm et ürünleri (sosis vs.) hangi ülkede olursanız olun helal ibaresi veya domuz eti - inek vsvs diye belirtmektedir.

Kampa Park : Vltava nehri kenarında Kafka müzesinin hemen yanında olan bu restoran şehrin masalsılığına eşlik ettiği  gibi oldukça leziz. 

Trdelnik : Gezerken çok sık göreceğiniz sokaklara mis gibi yayılan kokusu ile Trdelnik , en lezizi Eski Şehir meydanında gezerken rastlayacağınız KRUSTA da yiyebilirsiniz.

Cafe Savoy : Franz Kafka'nın eserlerini dillendirdiği bu cafe de her şey muazzam güzellikte , keyifli bir kahve molası için ise ideal. Uğramadan dönmeyin :) 

Bunlar benim deneyip beğendiğim yerler , tavsiye de ediyorum  ayrıca adresini almadığım ancak videolarımda bulunan ve bir fotoğraf karesinde göstereceğim , Prag Kalesine çıkarken sağ tarafta bulunan ambiyansına hayran kaldığım tüm restoranın kemanlarla süslü olduğu restoranın da gulas yemeği ve patates çorbası şahaneydi....


Umarım Prag gezisine gidecek olanlara fikir verebilmişimdir. 
Sevgiler....

Kuzey Güneyde meşhur olan makara :)))))


Kafka müzesinin karşısında olan bu cafe çok keyifli ambiyansa sahip


Kahvaltı :))) 

Pazar....



Pazarın hemen yanında bulunan sıra sıra restoranlar 


Okla göstermeye çalıştığım Charles köprüsü üzerinden görünen
Kampa Park
Gulas yemeği 
( Gülaş'cığım adını yemekte görmek nasıl :)) ) 

 Bazı kareler cep telefonu ile akşam  çekildi , hafıza kartım iflas ettiği için :) Görüntü bozukluğunu görmeyiniz :)))
Cafe Savoy

Adını almayı yemek kokularından ututtuğum bu harika yer
Prag kalesine çıkarken sağ tarafta , giderken sağda , dönerken solda :))
 Ayyy çok kötüydü :)))


Dış görüntüsü :)))) Buradan bulabilirsiniz :)) 

Yumyyyyy


Kuzu yorulunca Astronomik saatin oradaki
Starbucks'da keyif  güzel olmuştu :))



Final karesi bu olsun :)))))
Kendimi Malkoçoğlu gibi hissedip eytttt diye haykırmak istedim :))


Dilerim ki bu bilgiler size yol göstersin , beğendiyseniz paylaşabilirsiniz :)) Bunu da hiç yazmam aslında ama bu ilk olsun :)))) Kocaman sevgiler



Share This
16 yorum:
  1. Hiç faydali olmazmi canim, hem de super fikir vermesi açisindan, ben bi yere gitmeden once mutlaka bakarim bloglara, denemis gitmis gormus insanin fikrirleri çok onemli. ben sende berlin yazisi var zannediyordum ona baktim ama bulamdim, çunku bu aralar ona takmis durumdayim kafayi! tekrar tesekkurler ellerine emegine saglik, insallah bu bilgileri birgun kullanmak dilegiyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika , ben de gezi öncesi mutlaka bloglara bakarım dediğin gibi tecrübe dahilinde daha keyifli oluyor , kocaman tesekkür ederim canım. Berlin yazım yok ama istediğin bir şey olursa sorabilirsin :) Sevgiler

      Sil
  2. O nasıl bir turta gözlerim yerinden çıkacaktı :)) Çok gitmek istiyorum Prag'a inşallah kısmet olur, gerçi fotolar harika gitmiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazelcim umarım dileğin gercek olur ve bız de senın gezı yazılaırnı keyıfle okuruz. Sevgıler

      Sil
  3. bu saydığın yerlerin çoğuna biz de gitmiştik bir de ek olarak Karlovy Vary'de Svayk diye b,r restoran var ve av etleri meşhur yalnız yer bulmak çok zor önceden ayırtmak gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika , Karlovy'e gecmedık canım bız cok tesekkurler , onerın okuyuculara yol gosterıcı oldu , sevgıler İremcım

      Sil
  4. İyi güzel gezmişsin kelebegim ama yedigin sosislide yüzde seksen domuz eti vardır ve ayrıca dinimizce kesimin uygun olmadıgı etler haramdır makaronlardaki alkolde cabası umarım yanlış anlamazsın bir okuyanın olarak uyarmak istedim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biz o konuda oldukça dikkatliyiz , teşekkür ederim ....

      Sil
  5. oyy benim gezginim hiç işe yaramaz mı nasılda bilgi dolu gidecek olanlar için, o senin kuzunu yerim yer :) sen böle gez bol bol sayende gitmiş kadar olalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuppiii beğenmene sevindim canım :) Gezi postları saatler alıyor malum :))) Kocaman sarıldım sana

      Sil
  6. Kurvasan lari gerçekten lezzetli...

    YanıtlaSil
  7. her karesine bayıldıııım nasıl güzel olmus bu post.. kahvaltıları fenaymıs ama kıyamam :)))
    neyseki gulas yemeği güzel görünüyor :D gezmeceye devam lütfen çoook eğlenceli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sen de cok gez ben de sneın karelerıne bakıyımmm ozledım yaz karelerını :) Gulas gercekten lezızdı :)

      Sil
  8. Bizde gitmeyi dusunuyoruz.bu yaziniz ve resimler harika .sanirim bir kez daha okuyup hatta esimede okuyacagim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım planlarınız gerceklesır , cok tesekkurler , sevgıler

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa