-->



8/kozmetik

23 Mart 2015 Pazartesi

Prag Gezisi / Önemli Detaylar - Bilinmesi Gerekenler

Twitter & Instagram:@kuzununannesi
Nereden başlasam bilmiyorum ancak başta şunu söylemek istiyorum gördüğüm Avrupa Şehirleri arasında EN GÜZEL OLAN ŞEHİR PRAG oldu.  

Eski Çekoslovakyanın barışcıl şekilde Slokavya ile ayrılması sonucu Çek Cumhuriyetinin en büyük kenti ve Başkenti olan Prag UNESCO tarafından Dünya Mirası Sit Alanı olarak korunmaya alındığını belirtmek isterim .
Bomboş sokakları görmek için Pazar sabahı 07.00 de herkes uyurken bunu yaşadım. Müthişti.

 Prag gezisini planladığımız andan itibaren bu zamana kadar hissetmediğim bir heyecan yaşadım. Prag ile ilgili araştırmalarımda yazılmış yüzlerce blog ve gezi yasınıza rastladım. Hepsinde ortak fikir MASAL ŞEHRİ PRAG. Nasıl bir masala dahil olacağım diye videoları izleyip , yazıları okuduktan sonra FRANZ KAFKA'nın aşık olduğu bu şehri hissetmek için gün saydım. Umarım yazılarımda hislerimi yansıtabilirim. 


Bu yazımda Prag ile ilgili bilinmesi gerekenlerden başlayıp , sonraki yazımda gezilecek yerler , yeme - içmeye yer vereceğim ve sonunda da bir video yayınyalabilirim , umarım :) 



Prag ile ilgili bilinmesi gerekenler ; 

Prag'da Ulaşım ; Tabanvay şehri =  Prag 

Metro - Tramvay ; 
Pragda metro ve tramvay ağı oldukça geniş ve basit. 4 line dan oluşan metro ile biletinizi günlük , 24 saatlik , 3 günlük veya haftalık alabiliyorsunuz.  Metroya binerken otomatlardan biletlerinizi almanız ve okutmanız gerekiyor. Okutmadığınız takdirde güvenliklere yakalanırsanız  cezasını o an ödersiniz.

Otobüs ; Bilet satan gişelerden biletlerinizi alıp otobüse binebilirsiniz. Biletinizi alıp , otobüse herhangi bir kapıdan bindikten sonra okutmazsanız hiç beklemediğiniz anda yolcu sandığınız bir kişi ayağa kalkar bir kimlik gösterir ve biletleri tek tek kontrol eder :) 

Prag'da ulaşım her türlü rahat , haritalarınız olduktan sonra tercih sizin. Biz havalimanından sonra kullandık toplu taşımayı. Taksi kullanmayı sevmiyoruz , kendimizi o ülkeye ait hissetmek için bunu hep yappıyoruz ve büyük keyif. Pragda ulaşım çok ucuz AVRUPA ŞEHİRLERİ ARASINDA EN UCUZ OLAN ŞEHİR PRAG. Çek kronosu TL karşısında değersiz. Yaklaşık 8 de biri kadar. Otelden havalimanına taksi ile transfer gidiş dönüş 100- 120Tl maks. , toplu taşıma ile gidiş dönüş ; 20 tl. ( Kron olarak yazamadım , hesap yaparken kolaylık olsun diye :) ) Bence ulaşım inanılmaz kolayken ultra rahat metro - otobüs - tramvay yollarını denemelisiniz. Büyülenmeye ne kadar erken başlarsanız o kadar heyecan yaşarsınız benim gibi :) 





Para bozdururken komisyon almayan döviz bürolarını tercih etmeye dikkat edin. Fazla komisyon alıyorlar.  Havalimanları dahil.Merkezde komisyon almayan bürolar kapılarına afiiş asmışlar. Yanınıza gelip komisyon almadan döviz bozulur diye yanınıza çok kişi gelebilir. Döviz büroları dışında siz siz olun işlem yapmayın. 

Prag'da ulaşım ile devam edelim
Hava limanından çıktıktan sonra 119 numaralı otobüse binerseniz sizi direkt metroya götürecektir. Gideceğiniz lokasyona göre metroya binip şehir merkezine yakın yere gelebilirsiniz. Diyelim ki otelinizin önüne metro gelmiyor , metrodan inip hemen önünden geçen tramvaya bindiğinizde şehir merkezine gelmiş olacaksınız.  Yada metrodan inip tarih yolculuğuna erken başlayabilirsiniz yürüyerek. 

Otelinize geldikten sonra yürüyerek keşfe çıkmanın tadı doyumsuz. Binalara , etrafa ve yukarıya bakmaktan boynunuz tutulabilir. 


Prag'da nerede kalınır ; 

Her zaman ki gibi tercihim Booking.com oldu. Şuana kadar beni hiç yanıltmadı. O yüzden tatil planları hep bendedir :) Umarım hiç yanılmam.

Pragda kalacağınız yeri OLD TOWN veya CHARLES KÖPRÜSÜNE yakın yerden seçerseniz , her yere yürüyerek ulaşmış olmakla birlikte her güne masaldaymış gibi başlarsınız. Biz kuzu ile gideceğimiz için , kuzu rahat etsin , kendini evde hissetsin ve yemeklerini rahat yesin diye düşünüp uzun soluklu araştırmalarım sonunda Malostranska Residence yi tercih ettik ve bayıldık . Ev hayatı ve antik tarzda döşenmiş odalar  , güler yüzlü hizmet aldığımız bu oteli kesinlikle tavsiye ediyorum. Otel hayatından uzaklaşmak için doğru tercih. ( Bebekle - çocukla tatilde otel tercihi)
Malostranska Residence



Prag'a ne zaman gidilir ; 

Yaz aylarında gitmemek gerektiğini Mart ayında giden biri olarak anladım. Hava soğuk olmasına rağmen turist sayısı oldukça fazlaydı. Biz kuzudan dolayı sabah erken saatlerde gezdiğimiz için fotoğraf çekerken veya tarihi yaşamaya çalışırken çok zorlanmadık. Ancak günün ortalarına doğru kalabalık muazzamdı. Prag'ı doyasıya yaşamak için Nisan - Mayıs - Ekim ayları en doğru tercih olacaktır. ( Sakinlik ve sıcaklık açısından bu aylar , fakat karlar altında Prag buz gibi olsa da şahane olacağına eminim ) 



En lezzetli Trdelnik (makara) burada :) 



Dilenmenin farklı hali.... Biz tüm köpüşleri sevdik :) 




Prag'da kaç gün kalınır ; 

Sindire sindire gezmek , oradan oraya koşmamak için 3  gece yeterli.  Katedraller , kale , Old Town , Astronomik Saat , Franz Kafka . Sokaklar arasında kaybolmak , kahve ve tatlı molaları için ideal. Ancak tüm müzeleri gezip Karlovy Vary'e de geçmek isterseniz 5 gece konaklamanız gerekir :) 

Erken kalkan boş sokak görür :))) 
Charles köprüsü üzerinde ki bu simge Aziz Jonh'a ait. Kral Aziz John'a eşi ile ilgili bir kaç soru sorup cevap alamayınca , bu köprü üzerinden Azizi sulara atar. Bunun üzerine yapılan simgeye turistler  asma  kilit asıp , Aziz John'un simgesini okşayarak dua ediyorlar.



İlk gün otele gidip kendimizi sokaklara attık ve otelimizin yanında ki Charles Köprüsünde yürümeye başladık , yürüdükçe masala dahil olduk , her bir heykele uzun uzun baktık . 
 ( Karls da diyen var , Çarls diyen de var ,  Prag halkı Karls köprüsü diyor)  


Köprü üzerinde farklı şekilde dilenen dilencilerin köpüşerini sevdik , her adımda bol bol fotoğraf çekildik ve  çektik. Yürüyüş yaparken tatlı molalar verdik , meşhur tatlısı Trdelnik  yedik. Kuzey-Güney dizisinin makarası diye bildiğimiz kokusu sokakları saran tarcın , ceviz ve şekerin müthiş dansı diye adlandırdığım bu tatlı , 3X1 tükettik. :)


Prag'da gezilecek yerler ve yeme içme postunda görüşmek üzere . SEVGİLER



Share This
29 yorum:
  1. olleeeeey ne güzel gezmeler yaşasınnnn :) prag güzel masal gibi evet binaları çok sevdim gri hava da bende biraz da güzel korku filmi çekilir havası verdi :))) gezmiş kadar oldum bak sayende oraları ama çok kalabalık bütün dünya orada galiba poff istemem :))
    seni ve güzel aileni çok seviyorum canım benimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de senı cok sevıyorummmmm :))) Yorumunu da cok sevıyorum :)

      Sil
  2. Canımmm resimler siz şahanesiniz ailece çok tatlısınız mutluluğunuz daim olsun ne güzel gezmişsiniz resimleri ve videoları bekliyorum.Ablamında anlata anlata biteremediği masallar diyarındayım dediği şehir bizide bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum bende iyice merak ettim inşallah bir gün yolum düşer :))) her kare ayrı güzel kuzuyu kocaman öperimmmmm canım benim maşallah büyümüşte gezmelere gidermiş :))) güzel bir hafta olması dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Gultencım begenmene sevındım. Gezı postları saatler alıyor gercekten umarım yararlı olabılıyorumdur. Kocaman sevgıler

      Sil
  3. senin kuzunu yerim ben ne güzel pozlar vermiş öyle anasının oğlu sanırım..görmek istediğim yerler arasında çok güzel yazmışsın..benim de yolculuğum çocuklu olacağı için otel tercihin bilhassa ilgimi çekti..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevındım Fıgencım , eger planların dahılındeyse bayılacagına süphem yok :)

      Sil
  4. ellerine saglik çok faydali olmus yazi, fotograflar çok guzel.sabirsizlikla bekliyorum devamini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler , devamı az once yayınlandı :)

      Sil
  5. harika çok beğendim.
    Nuray Maviengin

    YanıtlaSil
  6. ay kafka için gitmek yeterli bence de zaten yaa :)

    YanıtlaSil
  7. vaaaow harika bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel resimler, çok güzel pozlar. Güzel ve sıcak bir paylaşım. çok teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  9. ne güzel gezmissiniz :) ben gittigimde pek begenememistim yani bana biraz rusyayi hatirlatti soguk hava soguk insanlar ama yinede gidip görmeye deger gitmeyenler icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bayıldımmmm :) Keısnlıkle büyüleyıcı :))) Kocaman sevgıler

      Sil
  10. ne güzel fotoğraflar... ne güzel şehir...

    YanıtlaSil
  11. Tüm resimlerine dikkatle, keyifle baktığım bir paylaşım olmuş. :) Nitekim Prag mutlaka görmek istediğim, ama henüz göremediğim bir şehirdir. Ayrıca bazı yerlerini de Budapeşte'ye çok benzettim ki, o şehre de hayran kalmıştım zaten. Çok teşekkürler tattırdığın için, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler guzel yorumunuz ve begenılerınız ıcın :) Yurekten sevgıler

      Sil
  12. Canım 5 yıl öncesine götürdün beni...ben Prag dan çok Karl vary i çok beğendim Atatürk de ziyaret etmiş bu şehri belki ondandir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett cok guzelmıs , bızım gezı planımzda yoktu ancak cok okudum ve ızledım sahaneymıs..Prag yasanması gerekn bır yermıs :(

      Sil
  13. Merhabalar,
    Şubat ayı için bir haftalık bir gezi planımız var. Amsterdam ve Prag arasında karar veremiyorum. İkisini de görmüş, gezmiş biri olarak siz ne tavsiye edersiniz? Fikir almak istedim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış döneminde her ikisi de oldukça soğuk olacağı için masal şehirde gezmenizi tavsiye ederim. Bir hafta ise geziniz viyana veya Budapeşte ye de geçebilirsiniz. Prag için 3-4 gece ideal. Amsterdam'ı baharda görmek büyük keyif olacaktır. Sevgiler (aklınıza takılan sorularınız olursa yazabilirsiniz)

      Sil
  14. Merhaba, Biz de eşim ve 2.5 yaşındaki oğlumla prag gezisi planlıyoruz mayıs ayında. Ancak 2 otel arasında kararsızım birisi sizinki gibi mala strana bölgesinde, diğeri ise old town tarafında. Mala strana bölesindeki otel old towna 2,5 km olarak tanımlanmış. Bu otelin aile oteli özelliği daha çok öne çıkıyor. Old towna yakın olan otelde çok güzel ancak acaba çocukla rahat edebilir miyim gürültü falan olur mu emin olamadım. Tüm şartlar düşünüldüğünde hem rahat gezmek, hem çocukla rahat dolaşabilmek, rahat bir şekilde konaklama ve havaalanından ulaşım için sizce hangi bölge daha iyi olur? Şİmdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , kuzunuz ile gidecekseniz yürüme mesafesinin oldukça kısa olması sizin için daa iyi olabıilir. Bebek arabası ıle o yollarda gitmek buyuk keyıf :) Yalnız biizm otelimiz Charles koprununun hemen 100mt yakınında oldugu ıcın her yere cok yakındık. Kalelere ve saat kulesıne diyebilirm. Bır de Prag oyle sakın bır sehır kı gurultu olacagını otelde dahı tahmın etmıyorum. Yalnız kuzunuzun uyku ve yemek programı ya da yanınıza alacagınız seyler ev ortamı ıcın uygunsa kesınlıkle aıle otelı dogru tercıh olacaktır. Sevgıler

      Sil

Kelebek kadar narin yorumlarınız için teşekkür ederim. SEVGİLER
Not; yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.(Çok uzun cümle oldu farkındayım ;)) )

404

Sayfa Hatası

Üzgünüm,ama aradığınız sayfa bulunamadı.

Anasayfa